Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Pelsu

Pelicansilla vanhassa Ara parempi

Pelicans julkisti tiistaina nipun jatkosopimuksia, pari uutta sopimusta sekä jo ennalta tiedetyn päävalmentajauutisen. Jatkosopparin allekirjoittivat Jan Latvala, Vili Sopanen, Jere Myllyniemi, Tommi Paakkolanvaara, Marko Pöyhönen, Pekka Saarenheimo, Joonas Hurri, Ilkka Pikkarainen, Juha-Pekka Pietilä ja Janne Ritamäki. Niko Tuhkanen tekee paluun turkoosipaitaan Vaasasta ja täysin uutena pelaajana nähdään mestiksen maalitykki, niin ikään Vaasan Sportista tuleva Tomi Pekkala, josta nähtävästi kaavaillaan ensi kaudeksi uutta pekkajormakkaa.

Kyseessä on joukkueen vahva runko, josta varsinainen kärkiosaaminen vielä puuttuu. Pelicans etsiikin vielä paria pakkia ja paria hyökkääjää, jotka lähtökohtaisesti ovat ykköskenttätasoa. Voi olla, että sopimukset näiden kärkijannujen kanssa on jo solmittu, muttei niitä voitu nyt julkistaa, sillä monella joukkueella on vielä kausi kesken niin SM-liigassa kuin Ruotsin ja Venäjän sarjoissakin.

Aravirran valintaa on kovasti arvosteltu Lahdessa. Araa pidetään jo liian vanhana ja leipääntyneenä valmentajana. Olen eri mieltä. Aravirta omaa sellaista osaamista ja auktoriteettia, puhumattakaan menestyksestä, että Lahdessa voidaan vain ihaillen katsoa miehen meriittilistaa.
Aravirta ei täysin onnistunut Oulussa, se on fakta, mutta en usko miehen silti olevan leipääntynyt valmentajanraato, joka hakee viimeistä tilipussiaan. Kyseessä on tyylikäs, kovan luokan ammattilainen ja Lahdessa pitää olla tyytyväinen, että Ara vielä pestiin suostui. Aravirta oli juuri se henkilö, joka nosti omalla persoonallaan ja osaamisellaan Pelicansin karsintojen suosta uskottavaksi playoff-joukkueeksi joitain vuosia sitten, joten annetaan miehelle näytönpaikka. Tuskin Aravirtakaan haluaa lopettaa uraansa huonoon kauteen?

Toivottavasti ensi kaudella joukkueessa ei tulla näkemään yhtään ulkomaalaista arpaa tai toivotaantoivotaan-miestä. Eiköhän ne arpaiset tuloksineen tällä kaudella nähty. Joukkueen runko on jo hyvä, mutta niitä lisävahvistuksia odotellessa...
-Pete Salomaa-

Namika

Askel lähempänä sarjapaikkaa

Namika Lahti kärsi katkeran tappion viime perjantaina Lahden Urheilutalolla lappeenrantalaista kaimaseuraansa vastaan, mutta onnistui jälleen keräämään rivinsä tiistaina pelattuun vierasotteluunsa. Tällä kertaa Namika kaatoi sisukkaan esityksen jälkeen Lapuan Korikobrat jatkoajan jälkeen. Kotijoukkue Korikobrat johti ensimmäisellä puoliajalla suurimmillaan jo 11 pisteellä, mutta lahtelaiset eivät murtuneet kovassa paikassa, vaan joukkue kampesi itsensä mukaan voittotaisteluun kolmannella jaksolla. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 83-90.

Niin tappiollinen Lappeenranta- ottelu kuin Korikobriakin vastaan käyty koitos olivat kaikkien osallisten joukkueiden osalta erittäin rikkonaista koripalloa. Varsinkin lahtelaiset rähmivät pallon kanssa oikein urakalla ja Namikalla onkin nyt koossa naurettavat 37 menetystä viimeisessä kahdessa ottelussaan. Siinä missä menetykset koituivat Namikan kohtaloksi perjantaina, joukkue selvisi tiistain vierasottelusta voitajana niukin naukin huolimattomuudestaan huolimatta.

Vaikka Namika ei olekaan esittänyt näyttävää peliä lähiaikoina, on joukkue kyennyt vääntämään sarjapaikkansa kannalta elintärkeitä voittoja tiukoista otteluista. Varsinkin vieraissa voitetut jatkoaikaottelut ovat muodostumassa koko kauden rämpineelle lahtelaisseuralle ratkaiseviksi voitoiksi. On hienoa nähdä, että joukkueen henkinen kantti on kestänyt nyt kun sarjapaikka on pelissä, kauden aikana kertyneistä lukuisista katkerista tappioista huolimatta. Toisaalta Namika on alisuorittanut koko kauden, joten tämänhetkinen kuoppa on joukkueen itsensä kaivama.

Korisliigan runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi viikkoa. Namikan kanssa putoamista vastaan taisteleva Forssan Koripojat hävisi tiistaina Joensuun Katajalle, joten lahtelaisilla on nyt kahden pisteen etumatka ja yksi ottelu vähemmän pelattuna FoKoPoon verrattuna. Vaikka FoKoPo pelaa viimeiset neljä otteluaan paperilla heikompia vastustajia vastaan kuin Namika viimeisessä viidessä ottelussaan, tarvitsevat forssalaiset silti vähintään kaksi voittoa saavuttaakseen Namikan. Tämä edellyttää lisäksi sitä, että lahtelaiset häviävät kaikki loput ottelunsa.

Nyt kun sarjapaikka on Namikan omissa käsissä, olisi tilaisuus päättää heikko kausi tyylikkäästi parilla ratkaisevalla voitolla. Ensimmäinen mahdollisuus voittaa on tarjolla jo ylihuomenna lankalauantaina, kun Namika kohtaa kotisalissaan sarjakärki KTP:n
-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit