Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC Lahti finaalissa

Eipä tarvinnut uutta kautta pitkälle pelata, kun FC Lahdella on ensimmäinen mahdollisuus nostella kannua, sillä 6.4. Lahti kohtaa JJK:n liigacupin finaalissa Kisapuiston tekonurmella. Finaaliin mentiin hyvällä puolustuspelillä kautta linjan. Välierässä KuPS:a vastaan löytyi jo tehojakin.

Finaalipaikka on omiaan nostamaan mitalivouhotuksen tasoa täällä toimituksessa ja miksei muidenkin lahtelaisfanien keskuudessa. Uusi vahvistus, hyökkääjä Vini Dantas vaikuttaa pelimieheltä, joten nyt kentän kaikilla osa-alueilla on hyvän tason osaamista. Lisäksi joukkueessa on nyt enemmän liigakokemusta kuin viime vuonna. Lahden ykkösvahvuudeksi on ainakin tässä vaiheessa nostettava todella kovanoloinen keskikenttä. Matti Klinga - Joni Kauko - Mika Mäkitalo voi kesällä olla todella kovaa valuuttaa liigakentillä.

Joukkueen vahvuus on myös hyvin koossa pysynyt perusrunko, jota paranneltiin vielä kokeneilla, mutta nälkäisillä pelaajilla ( Kärkkäinen, Joenmäki) Lisäksi jokerikorttina häärii Tommi Kari, jonka viime kausi alkoi hyvin, mutta päättyi nopeasti pahaan loukkaantumiseen, joten Karikin voitaneen melkein laskea uusiin pelaajiin.

Ikuisena pessimistinä on kuitenkin pieni pelko persuuksissa, että kaikki näyttää nyt jopa liian hyvältä FC Lahden suhteen eli mikäköhän tämän korttitalon kaataa? Ensimmäiseksi tulee mieleen loukkaantumiskierre, mutta Lahdelta löytyy kyllä tällä kaudella vaihtopenkiltäkin päteviä paikkaajia. Kauden alkuun aikaa enää rapiat kolme viikko. Kunhan lumet sulaisivat nyt nopeasti ja päästäisiin mahdollisimman pian pelaamaan hyväkuntoisille kentille, eikä katsomossakaan tarvitsisi värjötellä. No sitä ennen on onneksi tuo liigacupin voit....siis finaali!

Pelicansin edesottamuksista sen verran, että ensi viikolla on odotettavissa tiedotustilaisuus, jossa varmastikin julkistetaan uusi päävalmentaja eli Hannu Aravirta. Lisäksi odotettavissa on iso nippu jatkosopimuksia sekä muutama uusikin kasvo. Hevosmiesten vedonlyöntitoimistossa korkealla ovat nimet Miikka Salomäki ja Robert Jekimovs. Saas nährä!
-Pete Salomaa-


Charlie Burgess ja Namikan sarjassa säilyminen

Namika Lahti voitti kauden tähän asti tärkeimmän ottelunsa viime lauantaina, kun se kävi hakemassa Forssasta sarjapaikan kannalta elintärkeät pisteet tuomisiksi takaisin mastokaupunkiin. Ottelun alku ei luvannut lahtelaisittain miellyttävää iltaa, sillä kotijoukkueen heittopelin toimiessa isännät johtivat peliä 22-11 ensimmäisen jakson jälkeen. Toinen jakso ei muuttanut asetelmia dramaattisesti, vaan joukkueet lähtivät tauolle särpimään urheilujuomaa FoKoPon johtaessa peliä vielä kahdeksalla pisteellä.

Kuten niin monta kertaa koripallopelissä, myös nyt toinen joukkue muutti henkisen ilmeensä puoliajalle täysin erilaiseksi. Lahtelaisten onneksi ryhdistäytynyt seura oli tällä kertaa oman kylän Namika, joka pyyhälsi varsinkin Emmanuel Hollowayn löytyneen peli-ilon saattelemana rinnalle ja jakson lopussa jo ohikin forssalaisisännistään. Hollowayn hyviä otteita saatiin toisaalta odottaa turhan pitkäänkin, sillä vierailta puuttui joukkueensa paras pistemies ja Hollowaynkin omassa pelissään muutaman kerran nokittanut Charlie Burgess.

Vikkeläkinttuinen jenkkitakamies painui nimittäin takaisin Yhdysvaltoihin henkilökohtaisiin syihin vedoten pari viikkoa sitten, joka jätti forssalaiset tällä kertaa ilman aseita Hollowayn räjähtävyyttä vastaan. Holloway viimeistelikin 23 pistettä hyvillä heittoprosenteilla, ja jakeli päälle neljä passia sekä ehti neljään levypalloon. Tilastojen valossa onnistui jälleen myös iso mies Louis Johnson, joka hänkin heräsi puoliajan jälkeen, päätyen lopulta 22 pisteeseen, 11 levypalloon sekä kahteen torjuntaan. Lahtelaiset mättivät viimeisellä jaksolla peräti 28 pistettä, ja peli päättyi lopulta 68-77 vierasvoittoon.

Palataanpa vielä tapaukseen Charlie Burgess. Kuten sanottua, mies on FoKoPon tärkein yksittäinen pelaaja, sen paras pistemies sekä todennäköisesti myös joukkueen paras pelinrakentaja. Tarkkaa syytä miehen kotiin palaamiselle ei ole vieläkään saatu, vaan ilmassa leijuu epämääräinen termi "henkilökohtaiset syyt". FoKoPon leirissä uskotaan yhä miehen paluuseen joukkueen vahvuuteen vielä tämän kauden aikana, mutta toisaalta joukkue ei muuta voikaan: Korisliigan siirtoraja on umpeutunut jo tammikuussa, eli mikäli Burgess ei palaa, joutuu FoKoPo pelaamaan loppukauden sarjapaikan kannalta ratkaisevat pelit ilman tärkeintä pelaajaansa, eikä se voi enää hankkia korvaavaa pelimiestä.

Namika ja FokoPo ovat edelleen tasapisteissä sarjan hännillä. Salon Vilpas voitti yllättäen Korikobrat Lapualla venyttäen kaulansa putoajan paikkaan nähden neljään pisteeseen, joten näyttää siltä, että putoamiskamppailu on kahden kauppa. Saattaa olla, että Charlie Burgessin henkilökohtaiset syyt maksavat FoKoPolle sarjapaikan, joten toivottavasti syyt eivät ole tekaistuja.

Namikan ottelut jatkuvat jo tänään perjantaina, kun Urheilutalon neljänneksi viimeiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi kaimaseura Lappeenrannasta. Ailahtelevasti lähiaikoina pelanneen Lappeenrannan kaataminen auttaisi Namikan askeleen FoKoPoa karkuun ja askeleen lähemmäs ensi vuoden sarjapaikkaa. Samalla Charlie Burgess -jossittelu voitaisiin jättää forssalaisille.
- Mikko Blomberg- 


Kolumnistin muut kolumnit