Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Naistenpäivän ilta kiinnosti RTV:llä

Viikontakaisena naistenpäivänä Launeen RTV:llä järjestettiin sisustamiseen keskittynyt tilaisuus "Naistenpäivän ilta". Tilaisuus olikin saanut reilusti väkeä liikkeelle perjantai-iltana, sillä vaikka tapahtumaan oli aluksi varattu 150 paikkaa, piti määrää lisätä vielä 50 lisäpaikalla suuren kiinnostuksen vuoksi. Vastaavia iltamia on RTV:llä järjestetty aiemminkin, mutta tällä kertaa tapahtuman ajankohtana oli tarkoituksella juuri naistenpäivä. RTV:n myymäläpäällikkö Elisa Tommola oli ilahtunut tapahtuman suuresta osallistujamäärästä.

- Ihana nähdä, että naiset ovat lähteneet näin suurella joukolla perjantai-iltana liikkeelle. Pyrimme tänä iltana tarjoamaan ja esittelemään erityisesti naisia kiinnostavia asioita. Yleensä tällaisia iltamia on pidetty torstaisin, mutta tällä kertaa halusin järjestää tapahtuman perjantaina nimenomaan naistenpäivän takia.

Sisustaminen ja remontointi ovat Tommolan mukaan muuttuneet ajan saatossa yhä enemmän naisten asiaksi.
- Nykypäivänä naiset myös toteuttavat paljon remontointia itse suunnittelun ja ideoinnin lisäksi. Naiset ovat monesti tänä päivänä niitä, jotka saavat pyörät pyörimään sisustamisessa ja remontoinnissa.

Illan ohjelmisto oli vapaamuotoinen, mutta esimerkiksi sisustussuunnittelija Ilse Juola oli paikalla puhumassa sisustamisen ja remontoinnin uusista trendeistä, syistä ja haasteista.
- Toivoisin, että ihmiset saisivat Ilsen esityksestä ideoita ja suuntauksia omaa remonttiaan suunnitellessaan, Tommola kertoo.
Tapahtuman ohjelmassa oli Juolan esiintymisen lisäksi ruoka- ja viinitarjoilua sekä lahjakorttien arvontaa, tunnelman ollessa kokonaisuudessaan rento ja viihtyisä.

RTV
Liisa ja Pentti Rämö olivat Naistenpäivän illassa etsimässä viimeistä silausta asuntoonsa.

Vaikka tapahtuma olikin suunnattu erityisesti naisille, oli paikalle uskaltautunut muutama mieskin. Pentti Rämö oli saapunut tilaisuuteen vaimonsa Liisan kanssa.
- Vaikka naiset hallitsevatkin meitä, olen silti täällä omasta vapaasta tahdostani, Pentti Rämö kertoo.
Rämöt ovat kovia sisustajia ja remontoijia.
- Elämäni mottona on se, että huonekaluja pitää kerran viikossa uudistaa. Jos ei hankita uusia, niin ainakin vanhojen järjestystä pitää muuttaa.

Rämöt ovat keräilleet nykyiseen asuntoonsa niin rokokoo-, barokki- kuin chippendale-tyylien huonekaluja.
- Sellaiset huonekalut ovat kuin vanhoille ihmisille suunniteltuja. Ne ovat mukavia ja näyttäviä, vaikkakin melko kalliita. Halusimme kuitenkin vaihtaa asuntomme tyylin pois lastulevyistä ja laatikkohuonekaluista.

Rämöillä remontoinnin työnjako on selkeä: Liisa määräilee ja Pentti toteuttaa.
- Pentti on varsinainen tee-se-itse - mies, ja hän kykenee hoitamaan remontin kuin remontin itse, Liisa Rämö kertoo.
RTV:n naistenpäivän illasta Rämöt olivat etsimässä ideoiden lisäksi myös maaleja, jotka olisivat viimeinen silaus heidän kotiinsa.

Mikko Blomberg

 

 


Ajankohtaista -arkisto