Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Pelsu

Playoff-juna meni just...

Pelicansin hieno loppukiri kohti playoff-paikkaa sai nolon lopun viime tiistaina Lappeenrannassa, kun Sputnikit näyttivät kuuluvansa tänä vuonna kympin sakkiin turkoosipaitojen sijaan. Täytyy myöntää, että oikea joukkue playoffeihin meni. Vaikka Pelicans on yksi loppukauden parhaiten pisteitä kerännyt joukkue, on turha luulla, että puolen kauden onnistumisella pääsisi jatkopeleihin kovatasoisessa ja tasaisessa SM-liigassa.

Pelsut sössivät kautensa jo kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, kuten silloin loppusyksyllä jo pahoin pelkäsinkin. Joukkueen kemiat eivät alkukaudesta natsanneet yhteen ja muutama ns. mätäpaise pitikin lähettää matkoihinsa, ennen kuin peli alkoi tammikuussa luistaa.

Ensi kaudesta tiedetään, että Suikkanen vaihtuu Aravirtaan ja muutenkin muutoksia on joukkueeseen tulossa.
Sopimukset ensi kaudesta on herroilla Immonen, Niinimäki, Pärssinen, Korpikari ja Juvonen. Lisäksi HTT kertoo, että Myllyniemi, Latvala, Pietilä, Ylönen, Isomäki, Ritamäki, Paakkolanvaara, Tavi, Sopanen, Hurri ja Pöyhönen olisivat allekirjoittaneet jo jatkosopimuksen. No, eiköhän Pelicanstoimisto astu piakkoin kaapista ulos jatkosopimusten kanssa, kun kausi alkaa olla kuopattu.

Jos viime vuosi oli Pelicans-organisaatiolle kiitettävä 10- , voidaan tälle kaudelle antaa arvosanaksi välttävä 6. Positiivista oli se, ettei jouduttu karsimaan ja tietenkin loppukauden hyvä vire ja taistelutahto. Ensi vuonna uutta matoa koukkuun ja jos sieltä nousee O'Marran ja Espositon kaltaisia "vonkaleita", niin heitetään ne takaisin jorpakkoon, jookos?

Pete Salomaa

Namika

Ylämäki alamäki

Namikan kevätkausi on yhtä vuoristorataa. Juuri kun lauantaina otettu vierasvoitto näytti antavan lahtelaisille hieman hengähdystilaa, kääntyivät asetelmat jälleen keskiviikon kierroksella. Parin viikon takainen status quo säilyy siinä mielessä, että Namika sätkii edelleen sarjan viimeiselle sijalla FoKoPon porskuttaessa pykälän korkeammalla. Forssalaiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun Namikaa enemmän, joten karkumatka ei ole vielä liian pitkä.

Onnistumista ja venymistä edustaa menneellä viikolla upea vierasvoitto Kauhajoen Karhusta. Kauhajoen liikuntahalli on ollut joukkueelle kuin joukkueelle vaikea valloitettava lähivuosina, mutta lahtelaiset onnistuivat lauantaina vääntämään tahtovoiton pidemmän kaavan kautta. Turhan usein tällä kaudella namikalaisten päät ovat painuneet kovissa paikoissa, mutta tällä kertaa edes Emmanuel Hollowayn takaraudasta ulos pompannut viimeisen sekunnin heitto ei saanut lahtelaisia ryytymään, vaan joukkue keräsi itsensä hienosti jatkoajalla ja otti lopulta yllättävän helpon jatkoaikavoiton lukemin 73-78.

Viikon vaikeudet alkoivat oikeastaan vasta viitisen minuuttia ennen keskiviikon Kouvot-ottelun päätösvihellystä. Ensimmäiset 35 minuuttia lahtelaiset olivat vieraitaan askeleen edellä ja joukkuepeli toimi riittävän tehokkaasti. Sitten Kouvot iski kotijoukkueen kimppuun paikkaprässillään, joka tuotti halutun pallonmenetyksen ja kolmen pisteen korin. Tästä riemastuneena Kouvot oli viimeisillä minuuteilla selvästi terävämpi joukkue, ja kun lahtelaisten päät alkoivat painua ratkesi peli vierasjoukkueen eduksi luvuin 77-81. On erikoista, että Namika koki romahduksen kotikentällään ottelun loppuhetkillä, kun vain muutamaa päivää aiemmin Kauhajoella joukkue kokosi itsensä hienosti ottelua ratkottaessa. Kauden teema tuntuukin olevan ailahtelevuus.

Namika pelaa vielä tänä iltana Tampereella Pyrinnön vieraana, ennen ensi viikon sarjapaikkaa ajatellen ratkaisevan tuntuisia otteluita. Tulevana keskiviikkona Namikalla on Urheilutalolla vastassaan Salon Vilpas ja lauantaina joukkue matkaa FoKoPon vieraaksi Forssaan. Namikalla on sarjassa jäljellä vielä kymmenen ottelua, joissa ratkeaa pelataanko Lahdessa ensi kaudella Korisliiga- vai 1.divisioonakoripalloa.

Mikko Blomberg

 


Kolumnistin muut kolumnit