Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

Pelsu

Playoff-juna meni just...

Pelicansin hieno loppukiri kohti playoff-paikkaa sai nolon lopun viime tiistaina Lappeenrannassa, kun Sputnikit näyttivät kuuluvansa tänä vuonna kympin sakkiin turkoosipaitojen sijaan. Täytyy myöntää, että oikea joukkue playoffeihin meni. Vaikka Pelicans on yksi loppukauden parhaiten pisteitä kerännyt joukkue, on turha luulla, että puolen kauden onnistumisella pääsisi jatkopeleihin kovatasoisessa ja tasaisessa SM-liigassa.

Pelsut sössivät kautensa jo kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, kuten silloin loppusyksyllä jo pahoin pelkäsinkin. Joukkueen kemiat eivät alkukaudesta natsanneet yhteen ja muutama ns. mätäpaise pitikin lähettää matkoihinsa, ennen kuin peli alkoi tammikuussa luistaa.

Ensi kaudesta tiedetään, että Suikkanen vaihtuu Aravirtaan ja muutenkin muutoksia on joukkueeseen tulossa.
Sopimukset ensi kaudesta on herroilla Immonen, Niinimäki, Pärssinen, Korpikari ja Juvonen. Lisäksi HTT kertoo, että Myllyniemi, Latvala, Pietilä, Ylönen, Isomäki, Ritamäki, Paakkolanvaara, Tavi, Sopanen, Hurri ja Pöyhönen olisivat allekirjoittaneet jo jatkosopimuksen. No, eiköhän Pelicanstoimisto astu piakkoin kaapista ulos jatkosopimusten kanssa, kun kausi alkaa olla kuopattu.

Jos viime vuosi oli Pelicans-organisaatiolle kiitettävä 10- , voidaan tälle kaudelle antaa arvosanaksi välttävä 6. Positiivista oli se, ettei jouduttu karsimaan ja tietenkin loppukauden hyvä vire ja taistelutahto. Ensi vuonna uutta matoa koukkuun ja jos sieltä nousee O'Marran ja Espositon kaltaisia "vonkaleita", niin heitetään ne takaisin jorpakkoon, jookos?

Pete Salomaa

Namika

Ylämäki alamäki

Namikan kevätkausi on yhtä vuoristorataa. Juuri kun lauantaina otettu vierasvoitto näytti antavan lahtelaisille hieman hengähdystilaa, kääntyivät asetelmat jälleen keskiviikon kierroksella. Parin viikon takainen status quo säilyy siinä mielessä, että Namika sätkii edelleen sarjan viimeiselle sijalla FoKoPon porskuttaessa pykälän korkeammalla. Forssalaiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun Namikaa enemmän, joten karkumatka ei ole vielä liian pitkä.

Onnistumista ja venymistä edustaa menneellä viikolla upea vierasvoitto Kauhajoen Karhusta. Kauhajoen liikuntahalli on ollut joukkueelle kuin joukkueelle vaikea valloitettava lähivuosina, mutta lahtelaiset onnistuivat lauantaina vääntämään tahtovoiton pidemmän kaavan kautta. Turhan usein tällä kaudella namikalaisten päät ovat painuneet kovissa paikoissa, mutta tällä kertaa edes Emmanuel Hollowayn takaraudasta ulos pompannut viimeisen sekunnin heitto ei saanut lahtelaisia ryytymään, vaan joukkue keräsi itsensä hienosti jatkoajalla ja otti lopulta yllättävän helpon jatkoaikavoiton lukemin 73-78.

Viikon vaikeudet alkoivat oikeastaan vasta viitisen minuuttia ennen keskiviikon Kouvot-ottelun päätösvihellystä. Ensimmäiset 35 minuuttia lahtelaiset olivat vieraitaan askeleen edellä ja joukkuepeli toimi riittävän tehokkaasti. Sitten Kouvot iski kotijoukkueen kimppuun paikkaprässillään, joka tuotti halutun pallonmenetyksen ja kolmen pisteen korin. Tästä riemastuneena Kouvot oli viimeisillä minuuteilla selvästi terävämpi joukkue, ja kun lahtelaisten päät alkoivat painua ratkesi peli vierasjoukkueen eduksi luvuin 77-81. On erikoista, että Namika koki romahduksen kotikentällään ottelun loppuhetkillä, kun vain muutamaa päivää aiemmin Kauhajoella joukkue kokosi itsensä hienosti ottelua ratkottaessa. Kauden teema tuntuukin olevan ailahtelevuus.

Namika pelaa vielä tänä iltana Tampereella Pyrinnön vieraana, ennen ensi viikon sarjapaikkaa ajatellen ratkaisevan tuntuisia otteluita. Tulevana keskiviikkona Namikalla on Urheilutalolla vastassaan Salon Vilpas ja lauantaina joukkue matkaa FoKoPon vieraaksi Forssaan. Namikalla on sarjassa jäljellä vielä kymmenen ottelua, joissa ratkeaa pelataanko Lahdessa ensi kaudella Korisliiga- vai 1.divisioonakoripalloa.

Mikko Blomberg

 


Kolumnistin muut kolumnit