Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sport

Pelsu

Ihmettä odotellessa

Pelicansin kaudessa on nyt siirrytty siihen vaiheeseen, kun enää pieni ihme voi nostaa lahtelaiset playoff-viivan yläpuolelle. Pelejä on jäljellä 12 ja eroa viivaan 9 pistettä. Lisäksi Pelicansin ja Saipan välissä majailee vielä Ässät, joten aika epätodennäköiseltä kevään jatkuminen pudotuspeleillä Lahdessa näyttää.

Vanha sanonta sanoo, että toivo kuolee viimeisenä, mutta paljon muuta ei turkoosinutuilla olekaan. Nyt jos koskaan sellainen viiden ottelun voittoputki voisi tehdä eetvarttia, mutta kaikella kunnioituksella, sellaista ei ole näköpiirissä, joten ainoa toivo on, että Saipalle ja Bluesille iskee jonkinasteinen kriisi ja joukkueet pelaavat loppukauden korkeintaan yhden pisteen keskiarvolla.

No eipä mitään niin negatiivistä, jos ei jotain positiivistäkin. Se hyvä puoli tässä on, että kausi loppuu ajoissa ja lahtelaiset kiekkojännärit pääsevät hyvissä ajoin siirtymään jännittämään FC Lahden puolesta. Viime vuonnahan FC Lahti kärsi Pelicansin hopeakaudesta, kun pelit menivät päällekkäin ja sen jälkeen lahtelaisten urheiluniilojen mahat olivat pitkään täynnä hopeamammonaa.

FC

Hasse is back!

FC Lahti on jatkanut hyviä otteitaan liigacupissa. Viikon sisään pelatuissa otteluissa päädyttiin TPS:n kanssa 0-0 tasapeliin ja JJK:n kanssa niin ikään tasapeliin, tällä kertaa lukemin 1-1. Kuten lukemista ilmenee, puolustus on betoniakin kovempi, sen sijaan hyökkäyspäässä ei vielä tapahdu niitä asioita, joita voittavassa joukkueessa pitäisi tapahtua.

Tämä on tietysti ymmärrettävää, kun kärjessä viilettää vasta 19 vuotias Olli Tynkkynen. Tasoonsa nähden Tynkkynen on kuitenkin viimeistellyt peleissä suht' tehokkaasti. Kunhan Lahti saa haalittua kärkeen uuden "Tucon" ja Rafael saa itsensä kuntoon, alkaa tulostakin varmasti syntyä. Sitä paitsi kauden alkuun on vielä aikaa kaksi kuukautta...

Toimistollakin on taas alkanut tapahtua, sillä Hasse is back! Hassen uusin idea, jossa FC Lahti pelaa kaksi ottelua todellisissa retropaidoissa eli Kyykän ja Reippaan paidoissa, on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Lahen fanaattisesta faniryhmästä osa on jo ilmoittanut jäävänsä pois kyseisistä peleistä.

Ymmärrettävää sikäli, että monelle heistä FC Lahti on ollut se ainoa oikea joukkue jo vuodesta 1996. Toisaalta ajatellen legendaariset Kuusysi ja Reipas tulevat monelle lahtelaiselle ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan lahti-jalkapallosta. Sitä paitsi, isoja katsojamassoja ja "tuulareitahan" Hasse tässä katsomoon tavoittelee, joten ihan OK idea...ainakin meikäläisen mielestä.            -Pete Salomaa-

Namika

Voittoputki

Lahden Namika kohtasi ja kaatoi kaimaseuransa Lappeenrannassa keskiviikkona, yltäen nyt siis toiseen perättäiseen voittoonsa. Vaikka otsikon voittoputki onkin ehkä hitusen ylilyövä määrittely vain kaksi ottelua perätysten voittaneelle joukkueelle, en voi tällä kaudella jättää käyttämättä mahdollisuuksia kehua Namikan otteita silloin, kun kehuille löytyy katetta lahtelaissikermän esityksistä.

Namikan pahin loukkaantumissuma alkaa olla tältä erää onneksi taaksejäänyttä elämää. Cedric Latimer teki paluun vahvuuteen keskiviikkona, joten jokainen joukkueen runkopelaaja on nyt pelikunnossa. Latimer pelasi paluuottelussaan reilun vartin ja nappasi neljän pisteensä lisäksi seitsemän levypalloa.

Keskiviikon muut lahtelaisonnistujat olivat ennen kaikkea ottelu ottelulta otteitaan petrannut Jordan Hasquet (23/8) sekä puhtaana työmyyränä aiemmin tunnettu Vesa Heinonen, joka heitti 13 pistettä, tarjosi 5 koriin johtanutta syöttöä ja ehti vielä keräämään neljä levypalloa. Välillä turhan kärkkäästi omaa ratkaisuaan etsivä Emmanuel Hollowaykin tyytyi ottamaan vain kahdeksan heittoyritystä ja keskittyi sen sijaan pöydän kattamiseen joukkuetovereilleen viiden passin edestä.

Namikan keskiviikkoinen vierasvoitto oli hyvä suoritus, mutta voiton riemua himmentää hieman Forssan koripoikien yllätysvoitto sarjan kärkipäässä keikkuvasta Nilan Bisonsista. Namika ja FoKoPo majailevat siis voittojensa jälkeen edelleen sarjan jaetulla viimeisellä sijalla. Toisaalta sarjaa on jäljellä vielä niin paljon, että kaikki on lahtelaisjoukkueen omissa käsissä, eikä vastustajien suorituksia ole vielä tarpeelista syynätä suurennuslasin kanssa.

Sarjataulukossa Namikaa edellä porskuttaa muuten Lapuan Korikobrat, joka saapuu visiitille Lahden Urheilutalolle tänään perjantaina. Olen tällä palstalla ehtinyt tämänkin vuoden puolella hehkuttamaan tärkeitä matseja, mutta tänään pelattava Korikobrat- matsi on jälleen sitä itseään: iso ottelu, jonka panoksena on kipuaminen pois putoajan paikalta, ja kuka tietää, vaikka kohti pudotuspelipaikkaa.   -Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit