Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Sportti

Pelsu

Kohtalon peli

Tänään perjantaina pelattava Ässät peli on Pelicansille monella tapaa merkittävä matsi. Voitaisiin puhua jopa kohtalon pelistä. Voittamalla Ässät, Pelsut pysyisi mukana playoff-taistossa, tappiolla ero 11. olevaan Ässiin kasvaisi 6 pisteeseen ja 10. eli viimeisellä playoff-paikalla majaileva Saipa alkaisi olemaan liian kaukana tavoitettavaksi. Perjantain kierroksen jälkeen on vuorossa maajoukkuetauko ja seuraava peli onkin vasta 12.helmikuuta. Silloin runkosarjaa on jäljellä enää 12 peliä.

Siirtoraja tuli vastaan viime yönä puolen yön aikaan. Uskon, ettei Lahdesta ei ole enää ketään lähdössä, eikä ketään myöskään Lahteen tulossa. Perinteisesti viimeiset siirtoajan tunnit tuovat vielä yllättäviäkin pelaajakauppoja. Tiettävästi useampikin seura on ollut Tepsin Anttilan, Koskirannan ja Wilsien perässä. TPS on ilmoittanut ettei aio pelureitaan myydä, mutta onko mitään järkeä pitää kalliita pelaajia rosterissaan, jos playoff-paikka on menetetty ja karsinnoistakaan ei huolta ole?

Pelicans on tilanteessa, jossa playoffit ovat vielä mahdollisia, joten sen tähden tyhjennysmyyntiä ei tulla Lahdessa näkemään, vaikka varmasti jokunen seura on esimerkiksi Pekka Jormakan perässä ollutkin. Tänään kaikki hallille jännäämään Pelicansin puolesta, sillä nyt jos koskaan turkoosinutut tarvitsevat yleisön tukea!

FC LAhti

FC Lahti ja liigacup

FC Lahti on aloittanut liigacupin väkevästi. Kaksi peliä ja tuloksena voitto ja tasapeli. Torstain pelin tulos TPS:aa vastaan ei ole tätä kirjoitettaessa tiedossa, mutta kyllähän Lahden tekeminen näyttää tällä hetkellä todella hyvältä. Mustat kuhnurit nappasivat pelaajamarkkinoilta kyvykkäät liigapelaajat Kaukon, Kärkkäisen ja Joenmäen, joille varmasti olisi löytynyt muitakin ottajia.

Tällä viikolla Lahti levensi pelaajarinkiään julkaisemalla sopimukset Loorents Hertsin ja Joonas Merosen kanssa. Myös Tommi Kari on palailemassa pikkuhiljaa kokoonpanoon pahan loukkaantumisensa jälkeen. Kautosen mukaan hakusessa on vielä 1-2 kärkipelaajaa.

Jos niissä hankinnoissa onnistutaan, on Kautosella käsissään joukkue, jolla voi ihan aikuisten oikeasti kilvoitella ensi kauden mitaleista.
Se olisi lahtelaisittain ehdottomasti sikakova juttu!

- Pete Salomaa-

Namika

Namika tahtovoittoon kovassa paikassa

Lauantaina Namika teki hukkareissun Saloon, mutta niukka tappio antoi kuitenkin hyvät lähtökohdat keskiviikon jumbofinaalille, joka pelattiin lumimyräkän kourissa paikalle saapuneen, kohtalaisen runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Lahtelaisjoukkueen taisteluilme olikin ehkä tuimin tällä kaudella nähdyistä ja joukkue selvästi halusi forssalaisvieraiden päänahan. Vaikka keskiviikon ottelussa koripallon hienoudet loistivat pääosin poissaolollaan, olivat kaksi voitettua sarjapistettä Namikalle elintärkeät. Voittonsa ansiosta Namika tasoitti pistesaldonsa forssalaisten kanssa ja kampesi itsensä väkisin pois tippujan paikalta.

FoKoPo-ottelussa Namika pelasi kauden aikana eniten käytetyllä Johnson-Hasquet-Holloway - jenkkikolmikolla. Enemmän pistemiehenä kuin pelinrakentajana tunnettu Holloway ei ole kauden aikana saanut sisäpelaaja Johnsonista irti kovin hyviä suorituksia, mutta keskiviikkona tilanne oli onneksi toisenlainen. Jenkkikaksikko Johnson ja Holloway tehtailivat yhdessä peräti 52 pistettä, ja kumpikin esiintyi kentällä tulisesti.

Kotimaisista pelimiehistä Vesa Heinonen ja Valtteri Mäkäläinen kantoivat paljon vastuuta Cedric Latimerin parannellessa yhä haavojaan. Päivän suomalainen onnistuja oli silti paluun loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon tehnyt Aleksi Alanen, joka pommitti lähinnä kolmen pisteen viivan takaa 17 pistettä. Alasen merkitys joukkueen menestyksen kannalta on tällä hetkellä suuri. Itsevarmasti ja pelottomasti esiintyvä nuorukainen on myös Namikan tulevaisuuden kannalta joukkueen tärkein pelinappula.

Namikalla on nyt käynnissä ensi keskiviikkoon asti jatkuva pelitauko. Ansaitun hengähdystauon aikana joukkueella on mahdollisuus saada loukkaantumistenkin takia kärsinyttä yhteispeliään parempiin uomiin. Namika pelaa helmikuussa viisi peliä, ja koska FoKoPon helmikuun ottelut ovat pääosin vain sarjan kärkikaartin joukkueita vastaan, on lahtelaisilla jo kahdellakin voitolla mahdollisuus tehdä pesäeroa forssalaisiin taistelussa putoamista vastaan.

Kenties keskiviikon voitokkaassa ottelussa jotain loksahti paikalleen, ja Namika voisi helmikuussa tavoitella jopa kauden ensimmäistä voitokasta kuukautta.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit