Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Nyrkit viuhuvat Launeen koululla viikonloppuna

Launeen koululla järjestetään lauantaina ja sunnuntaina nyrkkeilyn miesten avoin TUL-turnaus. Mukaan on ilmoittautunut jo kuutisenkymmentä iskijää, joista Roni Reimi (60kg), Safeen Akreyi (75kg) sekä Suomen kärki-iskijä Ville Hukkanen (91kg) edustavat Lahden Kalevaa.

Kalevan puheenjohtaja ja Lahden Liikunnalla Työhön ry:n projektipäällikkö Jarmo Heino kuuluu viikonlopun turnauksen järjestäjiin.
 - Viime vuoden SM-turnauksessa Lahden Urheilutalolla oli 500 - 600 katsojaa. Launeen koulun tilat huomioon ottaen odotan paikalle ainakin finaalien aikaan noin kolmeasataa katsojaa. Nyrkkeilyn ystävät ovat lajiuskollista väkeä, Heino kertoo.

Toisaalta myös vähemmän nyrkkeilyä seuraavat katsojat ovat tapahtumaan enemmän kuin tervetulleita.
 - Launeen koulu on uuttakin katsojaryhmää ajatellen hyvä tapahtumapaikka, sillä kaikki katsojat pääsevät lähelle kehän tapahtumia, Heino toteaa.

Nyrkkeily on lähivuosina kärsinyt maailmanlaajuisesti valovoimaisimpien tähtien puutteesta. Lahden Kalevassa lajin tilanne on hyvin tiedossa.
 - Tällä hetkellä myös toiset, muodikkaammat kamppailulajit vievät meiltä harrastajia. Mikäli uusia harrastajia ei valu enää saleihin vanhaan malliin, tulee meidän reagoida nopeasti tilanteeseen, Heino kertoo.

Lahden Kaleva pyrkiikin vastaamaan harrastajien houkuttelemisen asettamaan haasteeseen pitämällä harrastukseen kuluvat kausikustannukset mahdollisimman matalina. Lisäksi Kalevalaiset ovat suunnitelleet esimerkiksi näytösotteluita, joiden ohessa lajista kiinnostuneet voisivat ilmoittautua nyrkkeilykursseille.
 - Uskomme pystyvämme tarjoamaan nuorille liikunnan ilon lisäksi hyvän porukan ja osaltamme terveen kasvuympäristön. Vaikka nyrkkeily on yksilölaji, toimimme käytännössä vahvasti sitoutuneena joukkueena.

Nyrkkeily
Kuvassa sinisessä asussa nyrkkeilevä Kalevan Ville Hukkanen avaa kilpailukautensa viikonlopun TUL-turnauksessa.

Ville Hukkanen haluaa aloittaa kilpailukautensa voitolla

Viikonlopun turnaus toimii monelle nyrkkeilijälle hyvänä valmistautumisena helmikuun loppupuolella järjestettäviin nyrkkeilyn SM-kisoihin. Oman painoluokkansa ehdottoman ennakkosuosikin, Lahden oman pojan Ville Hukkasen ainoa tavoite on voittaa viikonlopun turnaus. Kisat toimivat samalla Hukkasen kilpailukauden avauksena.
 - Viikonlopun turnaus toimii minulle ponnahduslautana helmikuussa käytäviin SM-kisoihin ja samalla myös kovaan kansainväliseen turnaukseen Unkarissa, johon osallistun helmikuun alkupuolella, Hukkanen kertoo.

Kovana lyöjänä tunnetun Hukkasen kädet ovat olleet lähivuosina kovilla ja mies pääsikin takaisin ottelemisen makuun vasta viime vuonna. Nyt loukkaantumiset ovat kuitenkin jääneet taakse ja nuoren iskijän kilpailukunto alkaa olla jo herkistelyä vailla valmis. Hukkanen ei suostu myöntämään, että ottelu kotikentällä toisi hänelle lisäpaineita.
 - Kaverien ja sukulaisten kannustuksesta saa valtavasti lisäpuhtia, Hukkanen toteaa.

Hukkanen toivoo, että kaikki vähänkin lajista kiinnostuneet tulisivat jännittämään otteluita Launeelle:
 - Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta nyrkkeilystä viikonloppuna. Turnauksen matsit tulevat takuulla olemaan sekä korkeatasoisia että tasaväkisiä.

- Mikko Blomberg-

Miesten nyrkkeilyn TUL-turnaus/ Launeen koulu
Lauantaina 26.1. 
klo 13.00 alkuottelut
klo 17.00 semifinaalit
Sunnuntaina 27.1.
klo 11.00 finaalit.

 

 


Ajankohtaista -arkisto