Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

Pelsu

Pelicansille tekohengitystä

Pelicans haki tiistaina Turusta playoff-toiveilleen tekohengitystä ottamalla kolme pistettä paikalliselta palloseuralta. Voitolla turkoosipaidat säilyttivät edes teoreettiset mahdollisuudet säälipleijareihin. Seuraavat kolme matsia ovat Ilvestä vastaan, joten mikään muu ei niistä kelpaa kuin 9 pistettä. Ainakin jos halutaan pitää yllä illuusiota pudotuspelipaikasta.
Sen sijaan jos käykin niin, että Ilves niistää Pelikaanin nenän kolme kertaa peräkkäin, on kilpailu karsijan paikasta vihelletty uudelleen käyntiin, joten nyt loppuviikolla ja ensi viikon alussa pelataan todella tärkeistä pisteistä.

Pelicansin peli on viime aikoina kulkenut vuoristoratamaisesti, mutta selkeästi tuloksekkaammin kuin alkukaudesta. Kuntopuntarissa (10 viimeistä ottelua) joukkue on peräti kuudentena 17 pisteellä. Suunta on oikea, mutta riittääkö mikään muu kuin ihme playoff-paikkaan?

Viime viikolla aavistelin, ettei tammikuun aikana Lahteen tule uusia pelaajia. No aavistelin väärin, sillä HIFK-hylkiö Tyler "Tyllerö" Redenbach puki Pelicans-paidan päälleen jo viime lauantaina. Lisäksi keskiviikkona ilmoitettiin Jesse Niinimäen siirtymisestä turkoosinuttuun. Niinimäen kausi on ollut sanalla sanoen surkea, mutta kyllähän miehessä potentiaalia on. Toivottavasti potentiaali puhkeaa viimeistään ensi kaudella kukkaan, sillä miehelle tehtiin samalla sopimus myös ensi kaudesta.

Loppukuu tulee olemaan vilkas siirtomarkkinoilla, kun joukkueet ennätystasaisessa SM-liigassa yrittävät vahvistaa rivejään ja päästä flopeistaan eroon. Mukana tulee olemaan varmasti myös erittäin yllättäviä siirtoja, kuten nyt on jo nähty.

FC
FC Lahden kausi käyntiin

Lahden mustat kuhnurit aloittivat oman kautensa liigacupin merkeissä keskiviikkona Kisapuiston lämmitetyllä tekonurmella JJK:a vastaan. Olosuhteet olivat lievästi sanoen arktiset, mutta tähän on nyt Lahdessa totuttava, kun Mukkulan kuplahalli sössittiin pahemman kerran (s...tanan tunarit!)

Ottelu päättyi sopuisasti 0-0 vaikka Lahti peliä veikin. Keskiviikon suurin pommi oli kuitenkin juuri A-maajoukkueeseen nousseen Joni Kaukon siirtyminen Lahteen. Tässä FC Lahti näytti mallia Pelicansille, minkäläisiä vahvistuksia joukkueeseen pitäisi hommata. Sarjajyrien ja palkkasotureiden sijasta joukkueeseen tuodaan nuoria, nousussa olevia pelaajia. Hyvä FC Lahti!

Joukkue näyttää nyt jo todella hyvältä. Vielä kun saadaan se maaleja mättävä kärkimies, voidaan pelata Lahdessa ensi kaudella jo mitalista ja europaikasta, eikä tämä ole mikään vitsi.
- Pete Salomaa-


Namika
Namika: Pudotuspelit vai karsinnat?

Namikan lauantainen Korihait-voitto nosti lahtelaiset ainakin hetkellisesti pois jumbosijalta. Joukkueen tilanne on siinä mielessä erikoinen, että vaikka se taisteleekin ensisijaisesti karsintaan joutumista vastaan, se on samaan aikaan vain kahden voiton päässä pudotuspelipaikasta. Koska Korisliigassa on vain 12 joukkuetta joista 8 etenee kevään pudotuspeleihin, on tällä hetkellä vain seitsemän 22 ottelustaan voittanut Salon Vilpas kiinni kahdeksannessa sijassa.

Olen jo pariin otteeseen nostanut esiin Namikan vahvistuksiin liittyvän problematiikan, mutta nyt paneudun jenkkitilanteeseen hieman tarkemmin. Emmanuel Hollowayn tuuraaja Thomas Kelley jatkaa joukkueessa nimittäin ainakin tammikuun loppuun asti, joten joukkueessa on hetkellisesti neljä vahvistusta, joista Korisliigan sääntöjen mukaan vain kolme voi pelata samassa ottelussa.

Ketä sitten pitäisi peluuttaa, tai ketkä kolme joukkueessa tulisi pitää? Koska Kelley on Namikassa ainoastaan kuukausittaisella tuuraajasopimuksella, on syytä uskoa, että hän saa lähteä joukkueesta tammikuun vaihtuessa helmikuuksi, varsinkin kun Hollowayn loukkaantumisen aikana Namikalta on ilmiselvästi puuttunut peleistä ratkaisija. Kelley on kuitenkin huomattavasti Hollowayta parempana pelinrakentajana pystynyt auttamaan varsinkin Louis Johnsoninin peliä parikin pykälää korkeammalle tasolle, ja Hasquetkin on pelannut Kelleyn pestin aikana alkukautta paremmin.

Vaikka Johnson ja Hasquet eivät ole olleet joukkueelleen yhtä tärkeitä kuin takamiehet Kelley ja Holloway, heitä saattaa olla ainakaan Namikan vähäisillä pelimerkeillä vaikea korvata paremmilla pelimiehillä tässä vaiheessa kautta. Niinpä Kelley saanee lähteä helmikuun vaihteessa.

Ajatusleikkinä voisin kuitenkin heittää, että Namika voisi kenties tammikuun loppupuolella Hollowayn tervehdyttyä kokeilla Kelleytä ja Hollowayta samassa ottelussa. Vaikka joukkue varmasti häviäisi levypallopelissä, se yhtä varmasti pelaisi parempaa hyökkäyspeliä kahden varman pallonkäsittelijän hääriessä takakentällä yhtä aikaa. Sitä paitsi Holloway istuisi pienestä koostaan huolimatta heittävän takamiehen tontille pelinrakentajan paikkaa paremmin.
- Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit