Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sportti

Pelsu

Pelicansille tekohengitystä

Pelicans haki tiistaina Turusta playoff-toiveilleen tekohengitystä ottamalla kolme pistettä paikalliselta palloseuralta. Voitolla turkoosipaidat säilyttivät edes teoreettiset mahdollisuudet säälipleijareihin. Seuraavat kolme matsia ovat Ilvestä vastaan, joten mikään muu ei niistä kelpaa kuin 9 pistettä. Ainakin jos halutaan pitää yllä illuusiota pudotuspelipaikasta.
Sen sijaan jos käykin niin, että Ilves niistää Pelikaanin nenän kolme kertaa peräkkäin, on kilpailu karsijan paikasta vihelletty uudelleen käyntiin, joten nyt loppuviikolla ja ensi viikon alussa pelataan todella tärkeistä pisteistä.

Pelicansin peli on viime aikoina kulkenut vuoristoratamaisesti, mutta selkeästi tuloksekkaammin kuin alkukaudesta. Kuntopuntarissa (10 viimeistä ottelua) joukkue on peräti kuudentena 17 pisteellä. Suunta on oikea, mutta riittääkö mikään muu kuin ihme playoff-paikkaan?

Viime viikolla aavistelin, ettei tammikuun aikana Lahteen tule uusia pelaajia. No aavistelin väärin, sillä HIFK-hylkiö Tyler "Tyllerö" Redenbach puki Pelicans-paidan päälleen jo viime lauantaina. Lisäksi keskiviikkona ilmoitettiin Jesse Niinimäen siirtymisestä turkoosinuttuun. Niinimäen kausi on ollut sanalla sanoen surkea, mutta kyllähän miehessä potentiaalia on. Toivottavasti potentiaali puhkeaa viimeistään ensi kaudella kukkaan, sillä miehelle tehtiin samalla sopimus myös ensi kaudesta.

Loppukuu tulee olemaan vilkas siirtomarkkinoilla, kun joukkueet ennätystasaisessa SM-liigassa yrittävät vahvistaa rivejään ja päästä flopeistaan eroon. Mukana tulee olemaan varmasti myös erittäin yllättäviä siirtoja, kuten nyt on jo nähty.

FC
FC Lahden kausi käyntiin

Lahden mustat kuhnurit aloittivat oman kautensa liigacupin merkeissä keskiviikkona Kisapuiston lämmitetyllä tekonurmella JJK:a vastaan. Olosuhteet olivat lievästi sanoen arktiset, mutta tähän on nyt Lahdessa totuttava, kun Mukkulan kuplahalli sössittiin pahemman kerran (s...tanan tunarit!)

Ottelu päättyi sopuisasti 0-0 vaikka Lahti peliä veikin. Keskiviikon suurin pommi oli kuitenkin juuri A-maajoukkueeseen nousseen Joni Kaukon siirtyminen Lahteen. Tässä FC Lahti näytti mallia Pelicansille, minkäläisiä vahvistuksia joukkueeseen pitäisi hommata. Sarjajyrien ja palkkasotureiden sijasta joukkueeseen tuodaan nuoria, nousussa olevia pelaajia. Hyvä FC Lahti!

Joukkue näyttää nyt jo todella hyvältä. Vielä kun saadaan se maaleja mättävä kärkimies, voidaan pelata Lahdessa ensi kaudella jo mitalista ja europaikasta, eikä tämä ole mikään vitsi.
- Pete Salomaa-


Namika
Namika: Pudotuspelit vai karsinnat?

Namikan lauantainen Korihait-voitto nosti lahtelaiset ainakin hetkellisesti pois jumbosijalta. Joukkueen tilanne on siinä mielessä erikoinen, että vaikka se taisteleekin ensisijaisesti karsintaan joutumista vastaan, se on samaan aikaan vain kahden voiton päässä pudotuspelipaikasta. Koska Korisliigassa on vain 12 joukkuetta joista 8 etenee kevään pudotuspeleihin, on tällä hetkellä vain seitsemän 22 ottelustaan voittanut Salon Vilpas kiinni kahdeksannessa sijassa.

Olen jo pariin otteeseen nostanut esiin Namikan vahvistuksiin liittyvän problematiikan, mutta nyt paneudun jenkkitilanteeseen hieman tarkemmin. Emmanuel Hollowayn tuuraaja Thomas Kelley jatkaa joukkueessa nimittäin ainakin tammikuun loppuun asti, joten joukkueessa on hetkellisesti neljä vahvistusta, joista Korisliigan sääntöjen mukaan vain kolme voi pelata samassa ottelussa.

Ketä sitten pitäisi peluuttaa, tai ketkä kolme joukkueessa tulisi pitää? Koska Kelley on Namikassa ainoastaan kuukausittaisella tuuraajasopimuksella, on syytä uskoa, että hän saa lähteä joukkueesta tammikuun vaihtuessa helmikuuksi, varsinkin kun Hollowayn loukkaantumisen aikana Namikalta on ilmiselvästi puuttunut peleistä ratkaisija. Kelley on kuitenkin huomattavasti Hollowayta parempana pelinrakentajana pystynyt auttamaan varsinkin Louis Johnsoninin peliä parikin pykälää korkeammalle tasolle, ja Hasquetkin on pelannut Kelleyn pestin aikana alkukautta paremmin.

Vaikka Johnson ja Hasquet eivät ole olleet joukkueelleen yhtä tärkeitä kuin takamiehet Kelley ja Holloway, heitä saattaa olla ainakaan Namikan vähäisillä pelimerkeillä vaikea korvata paremmilla pelimiehillä tässä vaiheessa kautta. Niinpä Kelley saanee lähteä helmikuun vaihteessa.

Ajatusleikkinä voisin kuitenkin heittää, että Namika voisi kenties tammikuun loppupuolella Hollowayn tervehdyttyä kokeilla Kelleytä ja Hollowayta samassa ottelussa. Vaikka joukkue varmasti häviäisi levypallopelissä, se yhtä varmasti pelaisi parempaa hyökkäyspeliä kahden varman pallonkäsittelijän hääriessä takakentällä yhtä aikaa. Sitä paitsi Holloway istuisi pienestä koostaan huolimatta heittävän takamiehen tontille pelinrakentajan paikkaa paremmin.
- Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit