Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sportti

Hei,hei playoff-paikka!

Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua Pelicansin leirissä sitten viimeisimmän Sporttinurkan.
Kun joukkueen kovin maalintekijä Smolenak raijattiin liki Siperiaan, alkoi yllättäen loppujoukkueen peli kulkea. Nähtiin jopa viiden ottelun voittoputki ja varmasti monen pelsu-fanin mielissä hetken välähti, että josko sittenkin päästäisiin niihin playoffeihin?

Juuri kun nousu kymmenen joukkoon olisi pitänyt niitata, otettiin turpiin Ilvekseltä ja Lukolta eli juuri niiltä, joilta niitä pisteitä olisi pitänyt ottaa. Siihen vielä lisäksi tappio HIFK:lle erotuomarin suosiollisella avustuksella, niin voidaan sanoa, että tämä kausi on taputeltu. Kymppipaikkaan matkaa 13 pistettä ja välissä vielä Ässät ja TPS, joilla vähemmän otteluita palattuna. Jäljellä enää 21 ottelua. Pistekeskiarvo on vaivaiset 1,1 joten näillä näkymin Pelicans tulee päätymään pistemäärään 62. Samalla kyseisellä pistemäärällä oli HPK viime vuonna sarjassa 13.

Tammikuun tasauksessa kohdataan Ilves kahdesti 18. ja 19.1. ja heti perään vielä 22.1. Näistä matseista on syytä ottaa voitot, sillä Ilves vaanii Pelicansin takana vain 7 pistettä jäljessä. Lisäksi tupsukorvat ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän... Voittamalla kaikki kolme kohtaamista saataisiin loppukaudeksi hieman mielenrauhaa, jottei karsintapeikko ala liikaa vaivaamaan pelaajien pääkoppaa.

Seikola
Markus Seikola ei ole täyttänyt kovia odotuksia. Myyntihuhut lisääntyvät päivä päivältä...

Lisävahvistuksista on ollut puhetta koko kauden, mutta hyvin todennäköisesti mitään ei tule pelaajarintamalla tapahtumaan. Kaarna on tiukan markan mies, eikä halunne satsata tämän vuoden joukkueeseen yhtään enempää, koska mitään ei ole sarjassa enää saavutettavissa. Sarjapaikka säilynee nykyiselläkin kokoonpanolla. Korkeintaan Pelicans tulee hankkiutumaan eroon hinnakkaista flopeistaan ( Seikola, Pikkarainen, Esposito, Richmond ) tammikuun loppuun mennessä, jos ne jollekin sattuvat kelpaamaan ja tilalle hommataan jo ensi vuoden joukkuetta silmällä pitäen uusia pelaajia.

Ensi vuoden joukkueen rakentaminen on jo kovassa vauhdissa ja hyvä niin. Joukkuetta ollaan kuulemma lahtelaistamassa ensi vuodeksi. Ikävä kyllä Jesse Saarisella, Tuomas Santavuorella, Joonas Jalvannilla, Teemu Rinkisellä ja Juhani Tyrväisellä on jo sopimukset ensi kaudeksi muihin seuroihin, joten paluun turkoosinuttuun tekevät huhujen mukaan ainoastaan lahtelaislähtöiset Henri Heino ja Antti Tyrväinen. Saas nähdä....

Lopuksi nettivinkki: Venetsiassa asuva Aleksi Salonen pitää asiantuntevaa Pelicans-blogia osoitteessa http://pelicansintohimona.blogspot.fi/ 
Blogissaan Aleksi kirjoittaa kaikesta ajankohtaisesta Pelicansiin liittyvistä asioista mm. otteluennakkoja, -raportteja, pelaaja-analyysejä ym. Käykäähän tsekkaamassa!                                            
  -Pete Salomaa-

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Joulutauko on tältä erää lusittu, mutta Namika jatkoi siitä, mihin se viime vuonna jäi, kun KTP kävi hakemassa Lahden pisteautomaatiksi muuntautuneelta joukkueelta helpohkon voiton keskiviikkona. Seitsemännen perättäisen tappionsa myötä Namika tippui jaetulta viimeiseltä sijalta yksinoikeutetuksi sarjajumboksi.

Huomenna lauantaina pelattava kotiottelu Uudenkaupungin Korihaita vastaan on muodostunut Namikalle muutamallakin tavalla tärkeäksi koitokseksi. Ensinnäkin tappiokierre olisi hyvä katkaista jo joukkueen henkisen ilmeen vuoksi, mutta myös sarjapisteet ovat matsissa äärimmäisen tärkeitä, sillä Korihait taistelee näillä näkymin kevätkaudella Namikan Ja Forssan Koripoikien kanssa suorasta sarjapaikasta.

Namikan vahvistustilanne ei muuttunut joulutauon aikana mihinkään suuntaan. Emmanuel Hollowayn loukkaantumisen ajan Namikassa pelannut veteraanijenkki Thomas Kelley on esiintynyt kohtalaisen hyvin, mutta samalla lahtelaisjoukkue on hävinnyt jokaisen Hollowayn missaaman pelin. Tiukatkin pelit ovat kääntyneet järjestäen Namikan tappioiksi Hollowayn seuratessa pelejä lahtelaisjoukkueen kannalta kentän rajojen väärältä puolelta.

Vaikka Kelley sopiikin joukkueeseen pelityylinsä puolesta melko hyvin, ei hän ole Hollowayn veroinen otteluiden ratkaisija. Tämä tarkoittanee sitä, että Kelley saa lähteä joukkueesta heti, kun Holloway on pelikuntoinen. Toisaalta voisi olla myös mielenkiintoista nähdä, saisiko esimerkiksi jenkkikolmikko Holloway-Kelley-Hasquet yhtään parempaa jälkeä aikaan. Joukkue pelaisi käytännössä ilman sentteriä, mutta korinaluspelaaminen ei todellakaan ole sen ainoa ongelma.

Tammikuun 9. päivänä käyntiin pyörähtänyt kevätkausi jatkuu Namikalta tammikuun ajan melkoisen hektisenä. Kuukauden viimeiseen 23 päivään Namikalle onkin ympätty seitsemän ottelua, joista peräti viisi pelataan Lahdessa. Lila-valkeat saavat vastaansa jo mainitun Korihaiden lisäksi myös häntäpäässä rämpivät Salon Vilppaan ja FoKoPon. Otteluissa piisaa kosolti panosta kevään asetelmia silmällä pitäen.
-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit