Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Entisajan Suuri Poikakokous Lahdessa

LSP oli vahva sana, kun Seurakuntapoikien ikämiehet muistelivat Sormusen Penan ja Laineen Topin aikoja adventin aattona. Kumpikin mies oli jättänyt lähtemättömän muiston työstään poika- ja nuorisotyön ohjaajina ja kasvattajina Lahdessa vuosina 1950- 1970. 
Tuolloin lahtelaispojille oli itsestään selvyys kuulua ja toimia LSP: ssä ja kantaa sinistä tunnuksin varustettua villapaitaa. Parhaimmillaan koko kaupungin alueen kattaneissa poika osastoissa oli 2500 jäsentä.

Lahdesta lähtenyt ja Riihimäen kirkkoherraksi päätynyt Raimo Virekunnas kosketteli juhlapuheessaan legendoiksi jo eläessään nousseiden Sormusen ja Laineen sekä silloisten poikatyöhön vahvasti vaikuttaneiden kirkkoherrojen Väinö Hovilan ja Pertti Rannan aikoja.
Juhlassa palkittiin Martti Mäkisen suunnittelemalla ja tilaisuuteen valmistuneella LSP:n viirillä Reino Kotinurmi, Reino Mäkelä ja Matti Kataja.

"Nouse nuori veikko..." yhteislaulu yhdessä uudelleen käynnistyneen LSP:n soittokunnan säestämänä oli yksi monista juhlan kohokohdista. Muistoja tiivisti K Vähävuoren tallennemuokkaus LSP:n alkuvuosien arkistofilmeistä.

Reino Mäkelä

LSP
 Suuressa poikakokouksessa palkitut Reino Mäkelä (vas.), Reino Kotinurmi ja Matti Kataja.

 


Ajankohtaista -arkisto