Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Pelicans

Pelicans = Minardi?

Pelicansin alavireinen alkukausi kiteytyi kahdessa viimeisessä pelissä Ilvestä ja Jokereita vastaan.
Ei yhtään tehtyä pelitilannemaalia 177 minuuttiin! No, omiinkaan ei laskettu kuin yksi, mutta kyllähän tuo tehottomuus on silmiinpistävää. Nyt kun maalille on löydetty ihka oikea maalivahti ja puolustuspeliä rukattu kuntoon, niin hyökkääjien tehot ovat kuivuneet minimiin. Silloin vielä kun Pelicans päästi ottelua kohden 4-6 maalia, pystyi se itsekin tekemään 3-4 maalia per ottelu. Milloinkohan koittaa se aika, kun maalinteko onnistuu yhtäaikaa puolustamisen ohessa vai pitääkö meillä olla maalissa imuri, jotta kenttäpelaajat innostuvat taas maalitalkoisiin?

Koko alkukausi on Pelicansissa säädetty suuntaan jos toiseenkin. Pelaajia on tullut ja mennyt, koko ajan joku pelaaja on liipasimella, että lähteekö vai ei ja joku NHL-apu jo suurinpiirtein lentokoneessa matkalla Lahteen. Lisää säätämistä tulee ensi vuoden valmentajakuvioista. Suikkasen TPS-pesti on käytännössä varma, joten Pelicans-toimiston seuraava työsarka on löytää joukkueelle ensi vuodeksi uusi valmentaja ja suunnannäyttäjä.

Parilla viime kerralla olen tuonut esiin nimet Tuokkola, Virta, Rautakallio ja Heikkilä. ESS toi valmentajapeliin mukaan Jypin Jyrki Ahon ja pari muutakin vaihtoehtoa on esiin tullut, nyt kun Suikkanen päätöksensä teki. Mm. Ässien Karri Kivi ja HPK:n Ari-Pekka Selin ovat nousseet viime päivinä huhuihin mukaan. Yleensähän seuraavan kauden valmentajapaikat on jaettu juuri tässä marras-joulukuun aikana.
Mitä pitempään uuden valmentajan nimen julkaisua pantataan, sitä varmempaa on se, että ensi kauden valmentaja valmentaa tällä hetkellä jotain toista liigajoukkuetta.

Pelsupelaajat
Oskari Korpikari ja Timo Pärssinen - Näiltä miehiltä odotetaan enemmän kuin mitä on tähän mennessä saatu.

Vapaista valmentajista Tuokkola ja Virta ovat ainakin Ässien kiinnostuksen kohteena, kun taas Rautakalliosta kiinnostuneita ovat HIFK ja Pelicans. Jyrki Aho lienee lähes 100% varmasti Bluesin ensi kauden valmentaja, ainakin mies lopettaa Jypissä siksi, että vaimo sai työpaikan pääkaupunkiseudulta. Tilannehan on kohtalaisen hyvä, sillä hyviä, ansioituneita valmentajia on vielä vapaana, mutta kuka olisi sitten juuri se valttikortti, joka nostaisi Pelicansin takaisin kärkikahinoihin ensi kaudella?

Suikkanen on mielestäni erheellisesti tällä kaudella kutsunut joukkuettaan häviön hetkellä Minardiksi. Totuushan kuitenkin on se, että Pelicans on käyttänyt liigan kuudenneksi suurinta pelaajabudjettia tällä kaudella, joten suoraselkäisempää olisi myöntää, että pelaajabudjetin rahat on käytetty huonosti. Pelaajien hinta-laatusuhde on ollut huono. Itseasiassa todella huono. Esimerkiksi Saipa keikkuu sarjan kärjessä miljoona euroa pienemmällä budjetilla!

Joukkueessa, jonka pelaajabudjetti on 2,3 miljoonaa euroa, ei voi pelata ykkössentterinä Pekka Saarenheimo ja kakkossentterinä Jari Kauppila. Kyseiset pelaajat menisivät kyllä kolmos- ja nelossenttereinä, mutta nyt molempien rooli on väärä. Jos viime kaudella toimistolla tehtiin loistavaa työtä, on tällä kaudella palattu takaisin muutaman kauden takaisiin sekoiluihin, jossa kehäraakeille ja toivotaan-toivotaan vahvistuksille maksetaan ihan liikaa liksaa.

Loppuun jotain positiivistakin. Maalivahti Pavelec on ollut loistava ja sitä tuo joukkue todellakin tarvitsee. Kaksi peliä ja vain yksi päästetty maali, joten kyllä se puolustuskin jo toimii. Nyt enää hyökkäyksessä kiekot tolppien väliin ja ylivoima kuntoon, niin kyllä niitä pisteitäkin alkaa ropisemaan. Ja vielä kun Suikkanenkin jaksaisi keskittyä olennaiseen, eikä miettisi jo ensi kautta TPS.n ruorissa....

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit