Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Pekko Hokkanen - vaatteiden myynti verenperintönä

Vasta 24-vuotias Pekko Hokkanen on työtäpelkäämätön nuori mies. Kun lahtelaisista vaateliikkeistä ei löytynyt hänelle työpaikkaa, päätti Pekko perustaa itse vaateliikkeen. Vieläpä sellaisen, joka myy merkkivaatteita peräti puoleen hintaan. Näin syntyi syyskuun loppupuolella avattu ½ Price Outlet-myymälä Launeen Ajokadulle ( Ajokatu 81).
 - Kun Karisman liikekeskus avattiin olin työttömänä, joten hain töihin kaikkiin siellä oleviin vaateliikkeisiin. Töitä ei sieltä löytynyt, itse asiassa kukaan ei pyytänyt edes työhaastatteluun, mutta päätin etten lannistu, joten perustin oman yrityksen. Nyt sitten olen noiden liikkeiden kilpailijana ja mikä parasta, nyt myyn samoja merkkituotteita puolet halvemmalla naurahtaa Hokkanen.

Pekko
Rohkea nuori yrittäjä Pekko Hokkanen 

Hintojen puolittaminen normihinnoista onnistuu Hokkasen mukaan hyvillä kontakteilla.
 - Olen ollut yhteydessä suoraan maahantuojiin ja käynyt paljon mm. Saksassa messuilla, jossa on hyvä luoda kontakteja. Maahantuojat ovat lähteneet tähän outlet-toimintaan innolla mukaan, koska Lahdesta tälläinen toiminta puuttuu.
Halvat hinnat ovat mahdollisia, koska iso osa vaatteista myydään pelkällä provisiopalkalla. Aina tuotannoista jää myös ns. häntiä eli ylijäämiä, joita olen myös saanut halvalla myyntiin.
Joskus on käynyt niinkin, että asiakas on kysynyt jotain tiettyä merkkiä, jota ei Lahdesta löydy. Silloin olen ottanut yhteyttä maahantuojaan ja saattanut ottaa nopeastikin merkin myyntiin. Tietenkään yhtä vaatekappaletta ei kannata erikseen lähteä tilaamaan selventää outlet-ideaa Hokkanen.

Myymälän perustaminen nimenomaan Launeelle oli Pekolle liki itsestäänselvyys.
 - Laune on kauppa-aluetta, täällä kauppa käy. Toiseksi tilavuokra on paljon edullisempi kuin keskustassa ja lisäksi kaikki maahantuojat eivät olisi ehkä lähteneet mukaan, jos olisin lähtenyt merkkiliikkeiden viereen myymään samoja tuotteita puoleen hintaan kertoo myymälätilat itse remontoinnut Hokkanen.

Pekko Hokkanen on aina ollut kiinnostunut vaatteista ja vaateala on vetänyt häntä puoleensa jo pienestä pojasta lähtien. Tämä ei ole mikään suuri ihme, sillä suvun yritys, Muotitalo Hokkanen Oy, on toiminut vaatealalla jo vuodesta 1905, joten Pekon kohdalla voidaankin puhua eräänläisesta verenperinnöstä.
 - Kyllä varmasti uravalintaani on vaikuttanut se, että olen pikkupojasta asti nähnyt kuinka omat isovanhemmat ja vanhemmat ovat toimineet vaatealalla muistelee lapsuuttaan Hokkanen.

Jo muutamassa kuukaudessa Pekko on huomannut, että yksityisyrittäjän arki on todella kiireistä.
 - Hyvä jos 10 tuntia päivässä riittää. Lisäksi myymälässä kuluu myös viikonloput. Onneksi velipoika on pystynyt auttamaan työharjoittelunsa kautta, niin ei ole yksin tarvinut pyörittää tätä myymälää. Nyt hän on tosin palaamassa opintoihinsa, joten täytynee joku apulainen pian palkata apuun.
En näe työntekijää kuitenkaan kulueränä, vaan pikemminkin tärkeää on se, että asiakas saa hyvää palvelua. Vaikka vaatteet ovat halpoja, palvelu ei sitä saa olla linjaa ajatusmaailmaansa Hokkanen.

Tänä päivänä yksityisyrittäjän elämää varjostavat myös koko maailmaa ravisuttavat talouskriisit, joita uutisissa kerrotaan päivittäin.
 - Kyllähän ne huonot talousuutiset joskus arveluttavat, että mitähän tästä vielä tulee, mutta päivääkään en ole kuitenkaan katunut, kyllä tämä niin mahtavaa hommaa on.
Itseasiassa pitemmän ajan tavoitteena on ketjuuntuminen eli liikkeen levittäminen myös muihin kaupunkeihin. Ykkösprioriteettinä on tällä hetkellä Lappeenranta. Ideana on se, että venäläiset asiakkaat, ovat hyvin merkkitietoisia ja kun meiltä niitä merkkituotteita saa vielä puoleen hintaan, niin jatkossa olisi hyvä saada liike lähelle rajaa luotaa Hokkanen tulevaisuuden suunnitelmiaan.

-Petri Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto