Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ilpo Kaikkonen ei kadu Idols-menneisyyttään

Viime vuoden Idolsista tutuksi tullut Ilpo Kaikkonen julkaisi debyyttialbuminsa Vol.1 marraskuun alussa. Uusi albumi oli kaiken kaikkiaan vuoden mittainen prosessi, jonka lopputulokseen Kaikkonen on erittäin tyytyväinen.
 - Nyt on helpottunut olo, kun levy on viimeinkin ulkona. Paineet olivat aika kovat levynteon aikana, mutta nyt kun levyn on päästänyt pois omista käsistään niin helpotti kummasti, varsinkin, kun levy on saanut varsin mukavan vastaanoton muistelee äänitysprosessia Kaikkonen.

Kaikkonen on itse säveltänyt ja sanoittanut albumin kymmenestä biisistä puolet. Toisen puoliskon albumista on säveltänyt Erno Laitinen, joka myös tuotti levyn. Teksteistä vastaavat sanoittajagurut Ilkka Vainio ja Risto Asikainen.

Vol. 1 on täynnä elämänmyönteistä ja positiivista poprokkia suomeksi laulettuna.
 - Halusin tuoda tähän suomalaiseen ankeuteen hieman lisää positiivisuutta musiikillani ja suomeksi sen takia, että tunteet on helpompi välittää täällä suomeksi kuin englanniksi linjaa Kaikkonen

Kaikkonen
Ilpo Kaikkonen esiintyi viime viikolla trubaduurina Autosalpan asiakasillassa

Singlet "Kleinbus" ja "Terveiset sinne taivaaseen" ovat keränneet mukavasti radioaikaa ja muutenkin Kaikkosen tulevaisuus muusikkona vaikuttaa hyvältä. Mies kiertää maata sekä Aurinkokunta-bändinsä kera että myös trubaduurina.
 - Keikoilla on porukka ottanut minut vastaan tosi hyvin. Tietysti jengi tuntee nuo sinkkubiisit jo entuudestaan, mutta muukin materiaali on kerännyt kiitosta keikoilla. Biisit on tehty levylle niin, että ne voidaan helposti soittaa livenä samanlaisina versioina kertoo Kaikkonen.
Pääosa livekeikoista sisältää debyyttilevyn materiaalia, mutta silloin tällöin, varsinkin trubaduurikeikoilla, mukaan mahtuu myös joitakin cover-versioita.

Idols-kilpailu herättää Suomessa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Kaikkonen kertoo kuitenkin saaneensa kilpailusta sen mitä meni sieltä hakemaankin.
 - En kadu sitä, että lähdin mukaan Idolsiin. Kilpailuun liittyy järjetön julkisuus ja sitä sieltä menin hakemaankin, koska helpompaa on ura aloittaa silloin, jos on jo valmiiksi suurelle yleisölle tuttu. Totta kai Idols voi olla myös painolasti, mutta olen huomannut tämän uuden albumin tiimoilta, että arvostustakin on alkanut tulemaan, kun on itse tehnyt puolet levyn biiseistä ja hakee selkeästi omankuuloistaan, persoonallista linjaa.

- Kaiken maailman kykykilpailuja on Suomen mittakaavassa tänä päivänä liikaa. Vaikka olisikin lahjakas laulaja, ei välttämättä enää pääse niin helposti esille. Musiikissa täytyy olla selkeä oma tyyli ja pitää omata suuri intohimo musiikin tekemiseen, jotta pääsee urallaan eteenpäin. Tästä vaikkapa hyvänä esimerkkinä persoonallinen Jesse Kaikuranta Voice of Finland-kilpailusta. Mies ei voittanut kisaa, mutta on tällä hetkellä kenties maamme suosituin uusi artisti persoonallisuutensa ansiosta kertoo Kaikkonen.

Pete Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto