Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ilpo Kaikkonen ei kadu Idols-menneisyyttään

Viime vuoden Idolsista tutuksi tullut Ilpo Kaikkonen julkaisi debyyttialbuminsa Vol.1 marraskuun alussa. Uusi albumi oli kaiken kaikkiaan vuoden mittainen prosessi, jonka lopputulokseen Kaikkonen on erittäin tyytyväinen.
 - Nyt on helpottunut olo, kun levy on viimeinkin ulkona. Paineet olivat aika kovat levynteon aikana, mutta nyt kun levyn on päästänyt pois omista käsistään niin helpotti kummasti, varsinkin, kun levy on saanut varsin mukavan vastaanoton muistelee äänitysprosessia Kaikkonen.

Kaikkonen on itse säveltänyt ja sanoittanut albumin kymmenestä biisistä puolet. Toisen puoliskon albumista on säveltänyt Erno Laitinen, joka myös tuotti levyn. Teksteistä vastaavat sanoittajagurut Ilkka Vainio ja Risto Asikainen.

Vol. 1 on täynnä elämänmyönteistä ja positiivista poprokkia suomeksi laulettuna.
 - Halusin tuoda tähän suomalaiseen ankeuteen hieman lisää positiivisuutta musiikillani ja suomeksi sen takia, että tunteet on helpompi välittää täällä suomeksi kuin englanniksi linjaa Kaikkonen

Kaikkonen
Ilpo Kaikkonen esiintyi viime viikolla trubaduurina Autosalpan asiakasillassa

Singlet "Kleinbus" ja "Terveiset sinne taivaaseen" ovat keränneet mukavasti radioaikaa ja muutenkin Kaikkosen tulevaisuus muusikkona vaikuttaa hyvältä. Mies kiertää maata sekä Aurinkokunta-bändinsä kera että myös trubaduurina.
 - Keikoilla on porukka ottanut minut vastaan tosi hyvin. Tietysti jengi tuntee nuo sinkkubiisit jo entuudestaan, mutta muukin materiaali on kerännyt kiitosta keikoilla. Biisit on tehty levylle niin, että ne voidaan helposti soittaa livenä samanlaisina versioina kertoo Kaikkonen.
Pääosa livekeikoista sisältää debyyttilevyn materiaalia, mutta silloin tällöin, varsinkin trubaduurikeikoilla, mukaan mahtuu myös joitakin cover-versioita.

Idols-kilpailu herättää Suomessa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Kaikkonen kertoo kuitenkin saaneensa kilpailusta sen mitä meni sieltä hakemaankin.
 - En kadu sitä, että lähdin mukaan Idolsiin. Kilpailuun liittyy järjetön julkisuus ja sitä sieltä menin hakemaankin, koska helpompaa on ura aloittaa silloin, jos on jo valmiiksi suurelle yleisölle tuttu. Totta kai Idols voi olla myös painolasti, mutta olen huomannut tämän uuden albumin tiimoilta, että arvostustakin on alkanut tulemaan, kun on itse tehnyt puolet levyn biiseistä ja hakee selkeästi omankuuloistaan, persoonallista linjaa.

- Kaiken maailman kykykilpailuja on Suomen mittakaavassa tänä päivänä liikaa. Vaikka olisikin lahjakas laulaja, ei välttämättä enää pääse niin helposti esille. Musiikissa täytyy olla selkeä oma tyyli ja pitää omata suuri intohimo musiikin tekemiseen, jotta pääsee urallaan eteenpäin. Tästä vaikkapa hyvänä esimerkkinä persoonallinen Jesse Kaikuranta Voice of Finland-kilpailusta. Mies ei voittanut kisaa, mutta on tällä hetkellä kenties maamme suosituin uusi artisti persoonallisuutensa ansiosta kertoo Kaikkonen.

Pete Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto