Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilpo Kaikkonen ei kadu Idols-menneisyyttään

Viime vuoden Idolsista tutuksi tullut Ilpo Kaikkonen julkaisi debyyttialbuminsa Vol.1 marraskuun alussa. Uusi albumi oli kaiken kaikkiaan vuoden mittainen prosessi, jonka lopputulokseen Kaikkonen on erittäin tyytyväinen.
 - Nyt on helpottunut olo, kun levy on viimeinkin ulkona. Paineet olivat aika kovat levynteon aikana, mutta nyt kun levyn on päästänyt pois omista käsistään niin helpotti kummasti, varsinkin, kun levy on saanut varsin mukavan vastaanoton muistelee äänitysprosessia Kaikkonen.

Kaikkonen on itse säveltänyt ja sanoittanut albumin kymmenestä biisistä puolet. Toisen puoliskon albumista on säveltänyt Erno Laitinen, joka myös tuotti levyn. Teksteistä vastaavat sanoittajagurut Ilkka Vainio ja Risto Asikainen.

Vol. 1 on täynnä elämänmyönteistä ja positiivista poprokkia suomeksi laulettuna.
 - Halusin tuoda tähän suomalaiseen ankeuteen hieman lisää positiivisuutta musiikillani ja suomeksi sen takia, että tunteet on helpompi välittää täällä suomeksi kuin englanniksi linjaa Kaikkonen

Kaikkonen
Ilpo Kaikkonen esiintyi viime viikolla trubaduurina Autosalpan asiakasillassa

Singlet "Kleinbus" ja "Terveiset sinne taivaaseen" ovat keränneet mukavasti radioaikaa ja muutenkin Kaikkosen tulevaisuus muusikkona vaikuttaa hyvältä. Mies kiertää maata sekä Aurinkokunta-bändinsä kera että myös trubaduurina.
 - Keikoilla on porukka ottanut minut vastaan tosi hyvin. Tietysti jengi tuntee nuo sinkkubiisit jo entuudestaan, mutta muukin materiaali on kerännyt kiitosta keikoilla. Biisit on tehty levylle niin, että ne voidaan helposti soittaa livenä samanlaisina versioina kertoo Kaikkonen.
Pääosa livekeikoista sisältää debyyttilevyn materiaalia, mutta silloin tällöin, varsinkin trubaduurikeikoilla, mukaan mahtuu myös joitakin cover-versioita.

Idols-kilpailu herättää Suomessa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Kaikkonen kertoo kuitenkin saaneensa kilpailusta sen mitä meni sieltä hakemaankin.
 - En kadu sitä, että lähdin mukaan Idolsiin. Kilpailuun liittyy järjetön julkisuus ja sitä sieltä menin hakemaankin, koska helpompaa on ura aloittaa silloin, jos on jo valmiiksi suurelle yleisölle tuttu. Totta kai Idols voi olla myös painolasti, mutta olen huomannut tämän uuden albumin tiimoilta, että arvostustakin on alkanut tulemaan, kun on itse tehnyt puolet levyn biiseistä ja hakee selkeästi omankuuloistaan, persoonallista linjaa.

- Kaiken maailman kykykilpailuja on Suomen mittakaavassa tänä päivänä liikaa. Vaikka olisikin lahjakas laulaja, ei välttämättä enää pääse niin helposti esille. Musiikissa täytyy olla selkeä oma tyyli ja pitää omata suuri intohimo musiikin tekemiseen, jotta pääsee urallaan eteenpäin. Tästä vaikkapa hyvänä esimerkkinä persoonallinen Jesse Kaikuranta Voice of Finland-kilpailusta. Mies ei voittanut kisaa, mutta on tällä hetkellä kenties maamme suosituin uusi artisti persoonallisuutensa ansiosta kertoo Kaikkonen.

Pete Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto