Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Sportti

Pelsu

Pelicans vedenjakajalla

Ei auttanut Pelicansia edes "NHL-tähtimaalivahti" Pavelec. Turpiin tuli taas. Näyttää siltä, että Pelicansille tehdään ottelussa kuin ottelussa 5-6 maalia, seisoo maalipuiden välissä sitten kuka tahansa. Tällä kaudella on onneansa yrittänyt jo kaksi NHL-maalivahtia ( Niemi & Pavelec) ja kolme SM-liigatasolle käypäisiä kakkosmaalivahteja (Myllyniemi, Kuusela, Juvonen) ja silti tulos näyttää samalta.

Jotain täytyy siis olla pahasti pielessä kenttäpelaajien pelaamisessa, sillä en usko pelicansmaalin olevan maalivahtien hautausmaa, jossa jopa huippumaalivahdit taantuvat B-junnutasolle. Kentällisten puolustuspelaaminen ontuu pahasti ja vastustajat pääsevät liian helposti hyville tekopaikoille.
Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, etteivät maalivahditkaan ole joukkuetta pystyssä pitäneet, vaan kaikille viidelle vahdille on lurahtanut maali tai pari per ottelu liian helposti.

Hyökkäyspää on sen sijaan alkanut jo toimimaan ja kyllä neljällä tehdyllä maalilla per ottelu pitäisi voittaa. Varsinkin Smolenak-Jormakka parivaljakko on ollut liekeissä viime peleissä. Huhut ovat tuomassa keskushyökkääjää rapakon takaa. Hyvä niin, sillä nykyinen keskushyökkääjänelikko ei ole riittävä. Yksi hyvä mies kovalla asenteella ja taitotasolla voisi vielä tuon joukkueen herättää tai ainakin tuoda uskoa ja itseluottamusta joukkueeseen.

Nyt vietetään niitä kriittisiä aikoja, jolloin pelin on viimeistään lähdettävä kulkemaan. Muuten edessä on pitkä ja tuskainen loppukausi, kun taistellaan Ilveksen kanssa siitä kumpi joukkue pelaa karsinnoissa. Tämän viikon Blues- ja varsinkin lauantain Ilves-peli ovat avainasemassa. Niistä kuusi pistettä, niin tilanne näyttäisi jo hieman valoisammalta. Pelicans tarvitsee nyt onnistumisia, jotta joukkueen itseluottamus saadaan nousemaan. Joukkue ei missään nimessä ole niin huono kuin pistesaldo osoittaa. Jonkinlainen takalukko olisi pakko saada murrettua, muuten ei hyvä heilu...

Valmentajaspekulaatioista vielä sen verran, että Jukka Jalonen lähti sitten KHL:aan, kuten ounastelinkin. Ensi vuoden valmentajaruletissa mukana vielä Tuokkola, Rautakallio, Heikkilä ja Virta. Saas nährä kelle nalli napsahtaa.              

 -Pete Salomaa-

Namika

Lahden omat pojat auttoivat Namikan takaisin voittokantaan

Vielä lauantaina Kauhajoelta Namika palasi hyvästä taistelusta huolimatta tyhjin käsin kotiin, kun lahtelaisnippu joutui toteamaan Karhun jälleen kaksi pistettä paremmakseen. Kahden pisteen vierastappio kovatasoista joukkuetta vastaan antoi kuitenkin viimeaikojen surkeiden esitysten jälkeen uskoa paremmasta ja keskiviikon kotipelissä Kouvoja vastaan tuo usko vihdoin materialisoitui voittona, kun Namika väänsi "paikalliskamppailussa" pisteet itselleen luvuin 78-68.

Vaikka peli itsessään ei ollut koripalloilun riemujuhlaa, oli virkistävää nähdä heti ottelun alusta alkaen kotijoukkueen ryhdikäs taisteluilme. Tällä kertaa tsemppaamiseen osallistui koko joukkue ja kovan taistelun hedelmiä poimittiin varsinkin puolustuspäässä, sillä Kouvojen peli meni ajoittain pahasti puskemisen puolelle. Vielä kun vierasjoukkueen ykköspyssy Gilberto Clevell hölmöili itsensä suihkuun viitisen minuuttia ennen pelin loppua, oli tie auki Namikan marraskuun ensimmäiselle voitolle.

Namikan onnistujiin lukeutuivat jenkki Emmanuel Hollowayn lisäksi etenkin Lahden omat pojat Aleksi Alanen ja pari viikkoa sitten paluupostina Kotkasta saapunut Vesa Heinonen. Molemmat kirjauttivat kaksinumeroiset pistelukemat hyvillä heittoprosenteilla ja antoivat joukkueensa eteen kaikkensa myös puolustuspäässä. Hienointa lahtelaiskaksikon onnistumisissa oli kuitenkin se, että ne tulivat tärkeimpinä hetkinä, pelin viimeisillä minuuteilla pelin ollessa vielä täysin auki.

Sekä Alanen, että Heinonen onnistuivat kolmen pisteen heitoissa viimeisten minuuttien aikana, jotka katkaisivat lopulta Kouvojen selkärangan. Parin viikon takaisessa sporttinurkassa taisin ounastella Heinoselle lähinnä pyyhkeenheiluttajan osaa, mutta mitä vielä. Palattuaan tuttuun lila-valkeaan on Heinonen esiintynyt rohkeasti ja pelannut riittävän tehokkaasti saadakseen valmentaja Palviaiselta luottoa ja minuutteja pelistä toiseen.

Nyt joulukuun taitteessa lienee paikallaan tehdä jo pieni katsaus ennen joulua pelattaviin otteluihin. Siinä missä Namikan otteluohjelma oli jäätävän kova lähes koko marraskuun, on heti joulukuun alkuun tarjolla nippu voitettavissa olevia otteluita. Joulukuun pelien lopputulokset kertovat jo pitkälti sen, että taistellaanko lahtelaisessa koripalloilussa keväällä 2013 pudotuspeli- vai putoamispaikasta. Samalla seurajohdon täytyy käytännössä päättää vahvistustensa työsuhteiden jatkumisista. Joka tapauksessa vuodenvaihteessa olemme sen verran viisaampia, että Namikan kevätkautta tuskin tarvitsee ennustaa tinasta.                      

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit