Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Kankurin Avun ja Ilon hetki Ruolalla

Käsityökeskus Kankurin Ilon suuret ikkunat luovat valoa harmaaseen keskiviikkoiltaan. Möysään Ruolan ostoskeskukseen Mustanmäenkadulta muuttanut käsityökeskus, kankurien kantapaikka, joutui muuttamaan Launeelta vuosi sitten. Uusi käsityöntaitajien kotipaikka on näyttävästi esillä ohikulkijoille ja sisällä pääroolissa ovat edelleen kolmekymmentä kangaspuuta.

Keskiviikko-ilta oli historiallinen Kankurin Apu ry:n taipaleella. Taiteilija Mai-Lis Könönen luovutti 50-vuotisjuhlakonserttinsa tuoton Kankurin Avulle. Konsertti pidettiin lokakuussa Felix Krohn-salissa Lahdessa salintäyteiselle yleisölle. Sen runsaslukuisen esiintyjäjoukon ohella konsertin valmistelut toteuttivat Annikki Estola ja Raija Virtala, muusikko Lasse Könönen, sekä Kankurin Avun ja Osuuskunta Kankurin Ilon talkoolaiset. Juhlassa oli myös viitoitettu laulu, jonka ohjasi Raija Lihr-Viikinniemi.

Kankuri
Pienen lämminhenkiseen lahjashekin luovutustilaisuuteen kokoontunut Kankurin Avun ja Ilon jäsenistöä, keskellä taiteilijat Mai-Lis ja Lasse Könönen. Taustalla käsityökeskuksen värikäs ryijylankojen myyntihyllystö.

Mai-Lis Könönen on Kankurin Avun monivuotinen jäsen, mutta ei omien sanojensa mukaan ole aktiivisena taiteilijana ennättänyt toimintaan mukaan siinä määrin kuin olisi halunnut. Lahjashekin myötä hän halusi tuoda yhdistyksen ikääntyvälle jäsenistölle virkistysmahdollisuuksia. Hän on myös säveltänyt, sanoittanut ja laulanut kankureille oman laulun.

Molemmat käsityöyhteisöt toimivat yhteisissä tiloissa Ruolan ostoskeskuksessa Viipurintie 1:ssä, joka on oikea naisten voimapesä talkoineen. Pienimuotoisen juhlan kunniaksi parinkymmenen hengen juhlaväki joi keskiviikko-iltana kahvit omatekoisen suolaisen piirakan ja suklaakakun kera.

Torstai-iltaisin Kankurin Ilossa toimii Neulekahvila. Sinne ovat tervetulleita käsitöistä sekä kangaspuitten käytöstä kiinnostuneet. Pieni juttuhetki virkistää ohikulkijaa, vaikka ei sukankutimeen tai matonkudontaa aiokaan heti tarttua.

Osuuskunta Kankurin Ilon toiminnanjohtaja Merja Salonen-Kovasiipi ja puheenjohtaja Jaana Tirkkonen sekä Kankurin Apu ry:n puheenjohtaja Heli Peltohaka ovat monipuolistaneet keskuksen toimintaa. Toiminnanjohtaja kiittää Lahden seudun työttömien yhdistystä, mistä keskus on saanut ompelijoita määräaikaiseen työsuhteeseen ja asiakkaille heidän työllään käsityömyynnin tarjonta on monipuolistunut. Yhteisöllä on mainoksensa mukaan vankka yhdessä tekemisen meininki, mikä tuo iloa ja taitoa arkipäivän askareisiin.

Marja-Liisa Niuranen

 

 

 


Ajankohtaista -arkisto