Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Kankurin Avun ja Ilon hetki Ruolalla

Käsityökeskus Kankurin Ilon suuret ikkunat luovat valoa harmaaseen keskiviikkoiltaan. Möysään Ruolan ostoskeskukseen Mustanmäenkadulta muuttanut käsityökeskus, kankurien kantapaikka, joutui muuttamaan Launeelta vuosi sitten. Uusi käsityöntaitajien kotipaikka on näyttävästi esillä ohikulkijoille ja sisällä pääroolissa ovat edelleen kolmekymmentä kangaspuuta.

Keskiviikko-ilta oli historiallinen Kankurin Apu ry:n taipaleella. Taiteilija Mai-Lis Könönen luovutti 50-vuotisjuhlakonserttinsa tuoton Kankurin Avulle. Konsertti pidettiin lokakuussa Felix Krohn-salissa Lahdessa salintäyteiselle yleisölle. Sen runsaslukuisen esiintyjäjoukon ohella konsertin valmistelut toteuttivat Annikki Estola ja Raija Virtala, muusikko Lasse Könönen, sekä Kankurin Avun ja Osuuskunta Kankurin Ilon talkoolaiset. Juhlassa oli myös viitoitettu laulu, jonka ohjasi Raija Lihr-Viikinniemi.

Kankuri
Pienen lämminhenkiseen lahjashekin luovutustilaisuuteen kokoontunut Kankurin Avun ja Ilon jäsenistöä, keskellä taiteilijat Mai-Lis ja Lasse Könönen. Taustalla käsityökeskuksen värikäs ryijylankojen myyntihyllystö.

Mai-Lis Könönen on Kankurin Avun monivuotinen jäsen, mutta ei omien sanojensa mukaan ole aktiivisena taiteilijana ennättänyt toimintaan mukaan siinä määrin kuin olisi halunnut. Lahjashekin myötä hän halusi tuoda yhdistyksen ikääntyvälle jäsenistölle virkistysmahdollisuuksia. Hän on myös säveltänyt, sanoittanut ja laulanut kankureille oman laulun.

Molemmat käsityöyhteisöt toimivat yhteisissä tiloissa Ruolan ostoskeskuksessa Viipurintie 1:ssä, joka on oikea naisten voimapesä talkoineen. Pienimuotoisen juhlan kunniaksi parinkymmenen hengen juhlaväki joi keskiviikko-iltana kahvit omatekoisen suolaisen piirakan ja suklaakakun kera.

Torstai-iltaisin Kankurin Ilossa toimii Neulekahvila. Sinne ovat tervetulleita käsitöistä sekä kangaspuitten käytöstä kiinnostuneet. Pieni juttuhetki virkistää ohikulkijaa, vaikka ei sukankutimeen tai matonkudontaa aiokaan heti tarttua.

Osuuskunta Kankurin Ilon toiminnanjohtaja Merja Salonen-Kovasiipi ja puheenjohtaja Jaana Tirkkonen sekä Kankurin Apu ry:n puheenjohtaja Heli Peltohaka ovat monipuolistaneet keskuksen toimintaa. Toiminnanjohtaja kiittää Lahden seudun työttömien yhdistystä, mistä keskus on saanut ompelijoita määräaikaiseen työsuhteeseen ja asiakkaille heidän työllään käsityömyynnin tarjonta on monipuolistunut. Yhteisöllä on mainoksensa mukaan vankka yhdessä tekemisen meininki, mikä tuo iloa ja taitoa arkipäivän askareisiin.

Marja-Liisa Niuranen

 

 

 


Ajankohtaista -arkisto