Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

 

Pelsu

Voitto!

Neljän peräkkäisen tappion jälkeen Pelicans sai vihdoinkin väännettyä tappioputkensa poikki Ässien kustannuksella. Alku näytti taas totutun surkealta, kun maalivahti Kuusela aloitti ottelun onnettomasti päästämällä kaksi helppoa maalia. Onhan tästä paljon puhuttu, mutta puhutaan nyt vielä lisää. Maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja. Pelicansilla on tällä hetkellä kolme kakkosmaalivahtia, joista kukaan ei kykene pelaamaan tasaisesti hyvällä tasolla, niin että joukkue voisi luotaa omaan maalivahtipeliin, kuten oli viime vuonna Hovisen tilkitessä maalinsuuta.

Luoton puuttuminen näkyy ikävä kyllä kenttäpelissä. Tiistaina nähtiin kuitenkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella taisteleva Pelicans-ryhmä, joka nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Loistavaa! Jokohan tämän jälkeen itseluottamus nousisi koko joukkueella ja odotettavissa olisi parempia aikoja?

Ensi viikko on tärkeä, sillä vastassa ovat Jyp, Blues ja Ilves. Nuo kolme joukkuetta ovat liigan kuntopuntarin (5 viimeisintä ottelua) kolme heikointa joukkuetta Pelicansin lisäksi, joten jonkinlaisessa alamäessä nekin tällä hetkellä seilaavat.

Pekka
Pekka Saarenheimo heräilee? - Ainakin mies ratkaisi tiistaina Ässä-pelin viime hetken maalillaan.

Kun muut joukkueet hommaavat joukkueisiinsa NHL-tähtiä, Pelicans pitäytyy omaksumallaan linjalla. Tästä esimerkkinä tällä viikolla loppukaudeksi vuokrattu 33-vuotias Miikka Männikkö. Menee siis samaan sarjaan kuin Pikkarainen, Pärssinen, Saarenheimo, Kauppila jne. Miksi ihmeessä pelaajahankinnoissa ei satsata nuoriin ja nälkäisiin, vielä kehittyviin pelaajiin, vaan roudataan näitä palkkasotureita ja kehäraakkeja Lahteen? Sen verran täytyy kyllä myöntää, että Männikkö ja Saarenheimo ratkaisivat Ässä-pelin lahtelaisille, joten ehkäpä sieltä on lupa odottaa parempaa kuin tähän mennessä on saatu.

Tällä hetkellä on liki 100% varmaa ettei Suikkanen jatka ensi kaudella Lahdessa, joten pian on Kaarnan ja kumppaneiden lähdettävä valmentajakaupoille. Tarjolla olisi mm. Tuomas Tuokkola, Rocky Rautakallio, Pekka Virta ja Kari Heikkilä. Kohtalaisen nimekästä sakkia siis. Oma ykkössuosikkini on kuitenkin Leijonien valmentajanhommista keväällä väistyvä Jukka Jalonen. Jalonen kuitenkin käsittääkseni haikailee ensisijaisesti KHL-pestiä, kuten myös Kari Heikkilä. Mutta jos Jalonen vain olisi saatavilla, niin mieluusti ottaisin miehen Lahteen.

Jäljelle jäävät siis Rautakallio, Virta ja Tuokkola, joista joku on varmuudella Pelicansin ensi kauden luotsi. Uskokaa tai älkää.

- Pete Salomaa-

 

Namika

Historiallisen huono esitys ja miten siitä toivutaan

55. Se ei ole lukema, jonka Namika sai iskettyä taululle viime lauantain ottelussa Joensuun Katajaa vastaan. Se ei myöskään ole Katajan pisteluku, eikä kukaan yksittäinen pelaajakaan räjähtänyt 55 pisteen suoritukseen. 55 on ero hyvän ja romahdustilassa olevan Korisliigajoukkueen välillä tällä hetkellä. Kun erotuomari Petri Mäntylä puhalsi pilliinsä ottelun loppumisen merkiksi lauantaina Joensuussa, seisoivat tulostaululla lukemat 98-43. Namikan saldo Roope Suonion lopettamisen jälkeen on nyt synkkä: 1 voitto ja 4 tappiota.

Namika sai viikon mittaisen hengähdystauon juuri oikealla hetkellä, sillä nyt jos koskaan on aikalisän paikka. Kaksi yli 30 pisteen tappiota ja viimeinen Kataja-ryöpytys kertovat lahtelaisjoukkueen pelillisestä kriisistä juuri kun keskustelu joukkueen talousongelmista on hieman hiljentynyt. Vapaaviikon aikana on niin valmentaja Ilkka Palviaisella kuin muullakin seuran johtoryhmällä kova paikka. Enää ei ole kysymys siitä lähteekö joku vahvistus vaihtoon, vaan kuka lähtee. Ainoa este on joukkueen varallisuuden puute, vaikka suurin piirtein samaa palkkaa pyytäviä pelureita onkin liikkeellä runsaasti. Ehkä joukkueen pitäisikin etsiä parempien vahvistusten sijaan joukkueeseen sopivampia pelimiehiä.

Jordan
Ei mikään Michael Jordan...Hasquetin lähtölaskenta lienee jo alkanut?

Liipasimella vahvistuksista ovat Jordan Hasquet ja Louis Johnson. Amerikkalaishujopit ovat jääneet nyt vuoropelein pisteittä, eikä nähdyn perusteella tarvittavaa taisteluhenkeäkään tunnu kummaltakaan löytyvän kuin ajoittain. Koska Namikalla on kova tarve toiselle kelvolliselle sisäpelaajalle, eikä virolainen Joonas Vaino ainakaan vielä ole valmis kuin 10 minuuttia pelissä pelaavaksi penkkimieheksi, veikkaisin erittäin ailahtelevasti pelanneen Hasquetin saavan monoa lähiaikoina.

Namika matkustaa huomenna Karhun vieraaksi Kauhajoelle. Kauden avauspelissähän Karhu ryösti pisteet Lahdesta Ilkka Vuoren viimehetkien urotekojen siivittämänä. On mielenkiintoista nähdä miten Namika vastaa lauantaina huutoon viimeaikojen rämpimisensä jälkeen. Vielä ei lahtelaisilla ole tarpeeksi tappioputkea tilastovoiton toivomiseen, mutta toivottavasti joukkue tarjoaa Karhulle ainakin hyvän vastuksen. Jos ei, niin päitä alkaa putoilla.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit