Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

Minne kuljet Pelicans?

Maajoukkuetauko tuli ja meni, mutta Pelicansin peli ei edelleenkään näytä paranemisen merkkejä.
NHL-apu Jamie McBain näytti kyllä KalPaa vastaan, että taitoa löytyy ja laukauskin lähtee livakasti. Vastineena sitten KalPan voittomaalin tarjoilu oman alueen pahasta mokasta.

Tällä hetkellä Pelicansin peli vaikuttaa jotenkin hengettömältä. Maalintekoon tarvitaan hirvittävä määrä paikkoja ja toisaalta hyville maalipaikoille ei edes päästä muuta kuin hyvällä karvauksella. Nopeista hyökkäykseenlähdöistä, jotka olivat viime kaudella turkoosipaitojen tavaramerkki, ei ole tällä hetkellä tietoakaan.

Jostain pitäisi nyt pakolla kaivaa esiin niitä onnistumisia. Ainoastaan sillä tavoin on vielä mahdollista kääntää kurssi kohti playoff-pelejä. Ikävä kyllä, Pelicansin rosteri kalpenee, jos sitä vertailee muiden joukkueiden vastaaviin. Tuntuu, että tällä hetkellä Pelicansilla on kolme kolmoskenttää ja yksi neloskenttä.
Kärkiosaaminen puuttuu ja se näkyy silloin kun pelejä pitäisi ratkaista. Viime vuonna meillä oli kaksikin kärkikenttää Laschin ja Hodgmanin johdolla, jolloin kolmos- ja neloskenttä pystyivät keskittymään siihen mihin rahkeet riittivät. Nyt näyttää siltä, että yhdenkään kentän rahkeet eivät yksinkertaisesti riitä ratkomaan tiukkoja pelejä.

Maalivahtipelistä täytyy kuitenkin mainita se, että ainakin KalPaa vastaan Joonas Kuusela oli mies paikallaan, enkä usko, että Niemikään olisi voittoa ottelusta napannut. Toivottavasti Kuusela jatkaa samalla hyvällä tasolla, sillä maalivahtiongelmaa tuo joukkue viimeiseksi kaipaa.

Suikkanen puhuu mielellään runkosarjasta maratonina, jossa on turha katsella sijoituksia, kun on vasta stadionilta lähdetty. Tosiasia on kuitenkin, ettei playoff- viivaa kannata päästää alussakaan liian kauas, muuten voi helposti käydä niin, että maraton jää kesken. Sitä paitsi maratonilla ei ole karsintoja....

-Pete Salomaa-

Namikan kompurointi sai jatkoa

Namika otti keskiviikkona toisen perättäisen turpasaunansa, kun keskiviikkona Lahden Urheilutalolla loimaalaisen Nilan Bisonsin tasalaadukas sikermä kävi näyttämässä lahtelaisille koripallon mallia. Peli näytti pitkälti siltä, kuin juniorijoukkue olisi pelannut aikuisia miehiä vastaan, eikä se toisaalta kauhean pahasti ohi menekään.

Aleksi Alasen ja Valtteri Mäkäläisen puuttuessa kokoonpanosta luotsi Palviainen joutuikin käyttämään liikaa kokemattomia nuoria pelaajia, eikä tulos voinut olla näkymättä lahtelaisittain rumasti tulostaululla. Bisons on joukkueen laajuudessa ja laadussa sarjan parhaita joukkueita. Maajoukkuemiehiä, ja jo viime kaudella tehokkuutensa osoittaneita jenkkejä, vilisevä viime kevän mestarinippu onkin jo tässä vaiheessa kautta hyvä veikkaus etenemään aina finaaleihin asti.

Namikan keskiviikkoinen esitys oli Bisonsin hyvyydestä huolimatta hyväksymättömän heikko. Kotijoukkue ei pistänyt edes näennäisesti hanttiin loimaalaisten nostellessa helppoja kuppeja kerta toisensa jälkeen. Puhtaat paperit ottelusta voi antaa ainoastaan pirteästi esiintyneelle Vesa Heinoselle. Ottelutapahtuman jännittävintä antia olikin cheerleader- ryhmän kasaaman huojuvan ihmispyramidin seuraaminen. Illan paras suoritus puolestaan oli erään katsojan täydellinen onnistuminen väliajan frisbeenheittokisassa.

Namika on edelleen sarjassa kahdeksannella sijalla, mutta sillä on enemmän tekemistä sarjasysteemin, kuin lahtelaisjoukkueen hyvyyden tai edes keskinkertaisuuden kanssa. Kivikova marraskuun otteluohjelma ei anna lahtelaisille tippaakaan armoa, ja pelit jatkuvatkin jo huomenna lauantaina Joensuussa Katajan vieraana. Viime kaudella Namika väänsi Joensuun areenalta voiton tuliaisiksi, mutta samanlainen yllätys ei ole tällä hetkellä realistinen.

Nyt kun sarjaa on kulunut noin puolitoista kuukautta ja suomalaispelaajia tuskin enää saadaan lisää, on Namika perinteisen kysymyksen ääressä: pistetäänkö vahvistuksia vaihtoon? Se on käytännössä ainoa liike, jolla joukkuetta voidaan muuttaa. Toinen vaihtoehto on odottaa tilanteen etenemistä ja toivoa ruorin kääntyvän pikkuhiljaa parempaan suuntaan. Tällä hetkellä ollaan kuitenkin menossa kovaa vauhtia karille.
Jotain tarttis tehrä, kuten Mauno Koivisto aikanaan tapasi sanoa.

-Mikko Blomberg-

 


Kolumnistin muut kolumnit