Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sylvia-kodin koululle merkittävä soitinlahjoitus

Sylvia-kodin Steiner-pedagogisen koulun musiikkiluokassa järjestettiin maanantaina soitinlahjoituksen luovutustilaisuus. Lahjoitus sisälsi sisälsi muunmuassa kanteleita, rummut ja muita persussiovälineitä sekä lauluäänentoistolaitteiston.

Lahjoitusta oli vastaanottamassa Sylvia-kodin koulun muiden henkilökunnan edustajien ja muutaman oppilaan lisäksi myös koulun musiikkiterapeutti ja musiikinopettaja Anne Kantola. Kantolan mukaan lahjoitus on koululle suuri kunnia, jollaista ei joka päivä vastaan tulekaan.

- Pidän lahjoitusta erityisen tärkeänä, koska musiikilla on meidän koulussamme suuri ryhmäyttävä vaikutus ja lisäksi se auttaa lapsia löytämään omia kykyjään, kertoo Kantola.
Eräs oleellinen soitin oli musiikkiluokasta puuttunut ennen lahjoitusta kokonaan.
- Meillä ei ollut tätä ennen lainkaan rumpusettiä, ja se oli erittäin kaivattu ja haluttu soitin myös oppilaiden taholta.

Sylvia
Musiikkiterapeutti Anne Kantola sekä oppilaat Daniel Kock ja Julius Pieniniemi esittivät lahjoittajille kiitoksena nauruloitsun.

Sylvia-kodin yhteydessä koulun kanssa toimii myös ryhmäperhepäiväkoti ja nuorten työpaja. Koulu tarjoaa erityisnuorille Steiner-pedagogisen opetusohjelman mukaista perusopetusta. Noin puolet koulun oppilaista myös asuu Sylvia-kodin tiloissa.
- Terapeuttinen osuus on koulussamme tärkeä osa koulutusta, ja opetukseen kuuluukin esimerkiksi kuva- ja taideterapiaa, puhetaideterapiaa, musiikkiterapiaa ja hierontaa, listaa Kantola.

Rokkimiehet hyvänteossa

Lahjoitukseen käytetty rahapotti saatiin kasaan syyskuun puolivälissä nyt toisena vuonna peräkkäin järjestetyllä Lahti Goes Hard and Heavy - hyväntekeväisyyskonserttilla. Konsertissa esiintyivät neljä tribuuttiyhtyettä: lahtelaiset Shades of Purple, Wild Spirit, Rainbow Night ja helsinkiläinen Rock Rooster esittivät konsertissa omia versioitaan Deep purplen, Uriah Heepin, Rainbown ja Whitesnaken rock-klassikoista reilulle neljällesadalle katsojalle. Konsertin tuotto lahjoitettiin kokonaisuudessaan viime vuoden tapaan hyväntekeväisyyteen. Näin tapahtuman järjestäjä ja itsekin lavalla White Spiritin riveissä musisoinut Mauri Turunen selvitti perusteluja lahjoituksen kohteelle:

- Kävin aikanaan täällä vierailulla ja sain silloin kuulla, että hallitus oli juuri vetänyt 300 markan taidetarvikkeisiin käytetyn vuosittaisen apurahan pois Sylvia-kodilta. Se tuntui pahalta ja järjettömältä, ja jäi jotenkin mieleen kytemään. Arvostan myös vapaaehtoisten ja opettajien työtä ja yhteisöllisyyttä kaikessa Sylvia-kodin tekemisessä. Tällä kertaa lahjoituksen kohteen valitseminen oli näin ollen erittäin helppoa.
Viime vuoden lahjoitus suunnattiin Tiirismaan koulun musiikkiluokille samalla periaatteella kuin tänäkin vuonna. Hyväntekeväisyystapahtuman jatkosta ei ole Turusen mukaan vielä varmuutta.

- Tapahtuman järjestäminen ja läpivieminen on kova venyminen kaikilta tahoilta, ja myös Sibeliustalo on ollut hienosti mukana auttamassa.
Sibeliustalon edustajat antoivatkin tilan käyttöön omalla vastuullaan, eli jos tapahtuma ei olisi vetänyt katsojia, rahaakaan ei Sibeliustalolle olisi tullut. Tapahtuma oli viime syksynä loppuunmyyty, mutta tällä kertaa viimevuotisesta kävijämäärästä jäätiin hieman.

- Lahdessa sattui olemaan tällä kertaa niin paljon päällekäisiä tapahtumia, että ne verottivat hieman yleisömäärää, Turunen pohtii.

Lahjoitetut soittimet hankittiin Lahden Keskusmusiikista. Konsertti tuotti noin 3600 euroa, mutta Keskusmusiikki oli valmis lisäämään oman rikkansa rokkaan antamalla soittimia lahjoitukseen noin neljän tuhannen euron edestä. Mikko Lignell Keskusmusiikista kertoo, että he olivat valmiita tinkimään myyntipalkkiosta hyvän asian puolesta:

- Tämä tuntui omalta jutulta muutenkin, mutta koska mukana oli myös ripaus rock& rollia, oli asia meidän puolestamme sillä selvä.


Mikko Blomberg

 

 


Ajankohtaista -arkisto