Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Hyvinvoiva Laune - yhteinen ilomme

Launeen omakotiyhdistys on puhaltanut henkeä alueelleen sitä rikastuttavin tapahtumin. Hyvinvoiva Laune - tapahtuma oli toisen kerran piristämässä syksyistä sunnuntaipäivää viime viikonloppuna Salinkallion koululla. Launeen Martat huolehtivat kävijöitten hyvinvoinnista maukkaan kasviskeiton ja kahvileipien tarjonnalla.

Lahden Ensi- ja turvakoti yhdistys sai lahjoituksina vauvojen vaatteita ja leluja sekä heidän kotiväkensä vuodevaatteita ja muuta kotitaloudessa tarvittavaa tavaraa. Ensikoti on toiminut Lahdessa 60 vuotta ja siitä suurimman osan Launeella. Nykyisin yhdistyksen toiminnot auttavat laajalla sosiaalisektorilla ongelmiin joutuneita perheitä.

Hyvinvoiva Laune
Launeen aina tehokkaat Martat myivät sukkia ja muuta lämmintä käteen laitettavaa sekä tarjosivat lounaaksi mehevää vihanneskeittoa sekä lämpimäisiä kahvin kera.

Päivän kohokohta oli Lahden kaupunkikulttuuriseuran vuoden 2012 kaupunkikulttuuriteko-tunnustuksen luovuttaminen Omalähiö-lehden Salomaan omistajaperheelle. Viime vuoden maininnan saivat Mea Manna-Ekokahvila ja Hannu Kivilä kirjastaan Lahtelaisen lukukirja.

Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Liukkonen ja yhdistyksen johtokunta ovat suunnitelleet Hyvinvoiva Laune - tapahtuman olevan myös ensi syksyn ohjelmassa. Sinne toivotaan uusia luomutuotteitten esittelijöitä ja myyjiä.

Sitä ennen pidetään Launeen kirjastossa perinteinen lasten pikkujoulu ja keväällä jälleen kevättempaus kirjaston pihalla. Tämän syksyn kunnallisvaalien alla oli yhdistyksellä valtuustokandidaateille ja yleisölle keskustelutilaisuus kirjastojen kohtalosta ja V 12-tien rakentamisesta.

Omakotiyhdistyksen johtokunta toivoo uusia jäseniä ja uusia ideoita Launeen hengen ylläpitoon. Jäseniä "oky:llä" on 170 ja talouksia alueella noin 700. Johtokunnan jäsenet: Marjo Liukkonen ja Pekka Kuuslahti, Helena Juutilainen, Annastiina ja Thomas Lilja, Erika Himilä, Salla Palmi- Felin ja Jarkko Felin ja Riina ja Aleksi Mannerkivi asuvat eri puolella Launetta.

Johtokunnan jäsenistö kertoo mielellään yhdistyksen toiminnasta, he ovat selvillä kaupunkisuunnittelusta, mikä koskee omaa asuinaluetta ja ympäristön hoitoon liittyvästä lainsäädännöstä.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto