Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Hyvinvoiva Laune - yhteinen ilomme

Launeen omakotiyhdistys on puhaltanut henkeä alueelleen sitä rikastuttavin tapahtumin. Hyvinvoiva Laune - tapahtuma oli toisen kerran piristämässä syksyistä sunnuntaipäivää viime viikonloppuna Salinkallion koululla. Launeen Martat huolehtivat kävijöitten hyvinvoinnista maukkaan kasviskeiton ja kahvileipien tarjonnalla.

Lahden Ensi- ja turvakoti yhdistys sai lahjoituksina vauvojen vaatteita ja leluja sekä heidän kotiväkensä vuodevaatteita ja muuta kotitaloudessa tarvittavaa tavaraa. Ensikoti on toiminut Lahdessa 60 vuotta ja siitä suurimman osan Launeella. Nykyisin yhdistyksen toiminnot auttavat laajalla sosiaalisektorilla ongelmiin joutuneita perheitä.

Hyvinvoiva Laune
Launeen aina tehokkaat Martat myivät sukkia ja muuta lämmintä käteen laitettavaa sekä tarjosivat lounaaksi mehevää vihanneskeittoa sekä lämpimäisiä kahvin kera.

Päivän kohokohta oli Lahden kaupunkikulttuuriseuran vuoden 2012 kaupunkikulttuuriteko-tunnustuksen luovuttaminen Omalähiö-lehden Salomaan omistajaperheelle. Viime vuoden maininnan saivat Mea Manna-Ekokahvila ja Hannu Kivilä kirjastaan Lahtelaisen lukukirja.

Launeen omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Marjo Liukkonen ja yhdistyksen johtokunta ovat suunnitelleet Hyvinvoiva Laune - tapahtuman olevan myös ensi syksyn ohjelmassa. Sinne toivotaan uusia luomutuotteitten esittelijöitä ja myyjiä.

Sitä ennen pidetään Launeen kirjastossa perinteinen lasten pikkujoulu ja keväällä jälleen kevättempaus kirjaston pihalla. Tämän syksyn kunnallisvaalien alla oli yhdistyksellä valtuustokandidaateille ja yleisölle keskustelutilaisuus kirjastojen kohtalosta ja V 12-tien rakentamisesta.

Omakotiyhdistyksen johtokunta toivoo uusia jäseniä ja uusia ideoita Launeen hengen ylläpitoon. Jäseniä "oky:llä" on 170 ja talouksia alueella noin 700. Johtokunnan jäsenet: Marjo Liukkonen ja Pekka Kuuslahti, Helena Juutilainen, Annastiina ja Thomas Lilja, Erika Himilä, Salla Palmi- Felin ja Jarkko Felin ja Riina ja Aleksi Mannerkivi asuvat eri puolella Launetta.

Johtokunnan jäsenistö kertoo mielellään yhdistyksen toiminnasta, he ovat selvillä kaupunkisuunnittelusta, mikä koskee omaa asuinaluetta ja ympäristön hoitoon liittyvästä lainsäädännöstä.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto