Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

FC Lahden fanit esillä

Uusi Veikkaaja järkyttää lukijat jo kannen otsikollaan: "K-18 - Veikkaajan sensuroimaton reportaasi suomalaisesta jalkapallokatsomosta" ja lisäksi vielä: "Varoitus: Voit järkyttyä lukemastasi!" Jutun pääosassa ovat tietenkin FC Lahden ja HJK:n faniryhmät joukkueiden kohdatessa Lahdessa.
 
Pakkohan se juttu oli lukea, kun itsekin paikalla olin. Ottelussa oli mielestäni kaikki hyvän futismatsin palikat kohdallaan. Faniryhmät pitivät hyvää meteliä läpi ottelun ja loppua kohden myös ns. tavallisetkin kannattajat innostuivat, kun Lahti loppujen lopuksi ryöpytti Klubia 3-0. Tunnelma oli ehdottomasti parasta tähän mennessä koko kaudella.

HJK:n faniryhmä kyllä mitteli hetken voimiaan muutaman järjestysmiehen kanssa, mutta muuten en nähnyt väkivaltaa. Toivoisin tietenkin, että faniryhmien huudot keskittyisivät nimenomaan oman joukkueen kannustamiseen, mutta nykyään tuntuu trendi olevan yleisesti urheilukatsomoissa se, että herjaavia huutoja kuullaan kohtalaisen paljon. Mitään sellaista järkyttävää en ottelun aikana kuullut, mitä en olisi jo aikaisemmin kuullut vaikkapa Ässien kotipelissä Porissa tai Isku Areenassa Pelsun pelissä.

FC fanit
Lahden pelottavat fanit poliisin hellässä huomassa.

Toimittaja oli kovasti järkyttynyt mm. vitun homo ja vitun apina-huudoista ja mietti voiko lapsia viedä jatkossa peliin lainkaan. Olen samaa mieltä siitä, että peleissä faniryhmien käytämä kieli ei ole kaunista eikä toivottavaa, mutta on aivan turhaa julkisuudenhakua jeesustella kielestä, jota yleisesti tänä päivänä käytetään päivittäin koulujen pihoilla, itseasiassa käytettiin jo 30 vuotta sitten, kun itse koulua kävin. Kokemukseni mukaan "Vitun homo" on yksi käytetyimmistä ilmaisuista tänä päivänä nuorison kesken, joten tuskinpa lapset kyseisen fraasin kuulevat ensimmäistä kertaa juuri futismatsissa. Eri asia on sitten se, mitä se kertoo yhteiskunnastamme ja kielenkäytöstämme tänä päivänä...

Nähtävästi toimittaja oli mennyt paikalle siinä toivossa, että lahtelaiset ja stadilaiset kannattajat nujakoisivat kunnolla, jolloin jutusta olisi saatu todella järkyttävä tappelukuvineen. Nyt kun nujakoita ei syntynytkään, piti Veikkaajan tyytyä tähän "järkyttävään" reportaasiin, joka ei oikeasti järkytä ketään. Kaikista vähiten niitä alle 18 vuotiaita. Veikkausliiga kärsii muutenkin katsojakadosta, joten ihmetellä täytyy, miksi Veikkaaja ottaa tämmöisen lähestymiskulman liigaan, kun mestaruustaistelu on juuri nyt kiihkeimmillään ja maajoukkuekin pelaa tärkeän ottelun Georgiaa vastaan perjantaina.

 

Pelsu

Andy!

Maalivahti Antti Niemi tekee lyhyen paluun turkoosinuttuun alkaen tänään perjantaina Hjalliksen jaffa-areenassa. Mielenkiintoista nähdä, missä kunnossa Andy on ja miten Stanley Cup-voittajan luisteleminen Pelicansin maalinsuulle vaikuttaa kenttäpelaajiin. Uskon, että vaikutus on positiivinen.
Pelicansin puolustuspelaaminen on ollut kaiken kaikkiaan huonolla tolalla ja kaikkea sontaa ei tule missään nimessä kaataa maalivahtien niskaan. Totuus kuitenkin on, etteivät maalivahditkaan ole kannatelleet joukkuetta heikoilla hetkillä. Poislukien ehkäpä Kuusela SaiPa-pelissä viime lauantaina, josta voitto sitten tuli kuin tulikin.

Andy
Antti Niemi palasi ainakin hetkeksi turkoosinuttuun

O'Marra lähti, mutta Richmond jäi, ainakin toistaiseksi. Luultavasti Danny-boylla on aikaa marraskuun maajoukkuetaukoon asti näyttää olevansa palkkansa arvoinen pelimies. Jos homma ei siihen mennessä lähde toimimaan, lähtee mies vaihtoon. Itse odotan mieheltä tasonnostoa, sillä potentiaalia kyllä löytyy. Kunhan vain jonkinlainen tasapaino puolustamisen ja hyökkäämisen välillä löytyisi.

Onneksi ruotsalainen Junland vaikutti ensimmäisessä ottelussaan vahvistukselta ja toivotaan, että näyttää siltä myös jatkossa, sillä jämäkälle johtaja-pakille on, nyt jos koskaan, tilausta.Pelicans on valahtanut sarjan hännille, mutta tilanne ei ole suinkaan toivoton. Muutamalla kolmen pisteen voitolla ollaan mukana taas keskiryhmässä, sillä sarja on erittäin tasainen.

Viikonloppuna Pelsuilla on vastassa kaksi kertaa Jokerit, joten kovin helpolla ei niitä voittoja ole luvassa. Onko Antti Niemi se tekijä, joka nostaa Pelicansin takaisin lentoradalle vai sekoaako peli vielä pahemmin? Joka tapauksessa, harvemmin lahtelaisessa joukkueessa on ollut Stanley Cup-voittajaa maalinsuulla, joten kaikki paikalle lauantaina katsomaan miten Jokerit kaatuu!

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit