Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile

Nainen alkoholistina

Tiina Kurri on avautunut alkoholismistaan uusimmassa Eeva-lehdessä. Entisen "jääkiekkolesken" ja Jari Kurrin ex-puolison temppu on rohkea, sillä naisten alkoholismi on ollut kipeä ja vaiettu aihe. Jossakin määrin miehille on edelleen kunnia, jos hänellä on hyvä viinapää, naisten kohdalla se liitetään vieläkin kevytkenkäisyyteen tai huonoon äitiyteen. Tämän vuoksi naiset joutuvat salaamaan alkoholismiaan miehiä enemmän. Myöskään luonto tai kemia eivät ole olleet naisille armeliaita. He alkoholisoituvat miehiä puolet nopeammin herkemmän elimistönsä vuoksi. Myös yleensä kevyempi ruumiinrakenne nopeuttaa sairauden kehittymistä.

Mielikuva naisista alkoholisoituneina uraleskinä on perustunut toistaiseksi pitkälti ennakkoluuloihin tai irvokkaimmillaan joihinkin kirjallisuudesta tai elokuvista saatuihin käsityksiin. Pitkää päivää tekevien, vieraissa käyvien yritysjohtajien kotirouvat tai yksitoikkoiseen elämänmenoon tylsistyneet papin puolisot ovat olleet oivallisia esikuvia. He ryyppäävät kotona päivät pitkät, kun ei ole muutakaan tekemistä, ja aviomies on keskittynyt uran luomiseen kellon ympäri. Viihdelehdistö on luonut uuden ihannemallin parisuhteesta, jossa mies on ammattijääkiekkoilija ja vaimo missi, malli tai muuten edustava. Siinä mielessä Tiina Kurrin ravisteleva tunnustus on jokaiselle teinitytölle terveellistä luettavaa.

Jari Kurri oli varmasti varoittanut vaimoaan, millaista arki mannerta ristiin rastiin kiertävän kiekkoammattilaisen kanssa tulee olemaan. Kummallakaan ei silti taatusti ollut käsitystä, millaisiin mittoihin elämä - niin hyvässä kuin pahassakin - tulee kehittymään. Vaikka näitä ammattimiljonääriä ja heidän rinnallaan luksuselämää viettäviä kotirouvia on tullut entisestään lisää, heidän elämäntapaansa ja siihen liittyviä sudekuoppia on tavallisen duunarin yhä vaikea käsittää.

Lätkämiljönäärin puolison arki ei todellakaan ole mitään ruusuilla tanssimista. Miehen ammatti on kuin luotu lukuisille parisuhdetta rasittaville lieveilmiöille. Raskas työ reissaamisineen vaatii usein raskaat huvit. Moni NHL:n ukkomiehistäkin hoitaa stressiä ja palautumisen viinan, huumeiden tai vieraiden naisten voimalla. Vaikka suomalaistähdet ovat pitäneet tältä osin matalaa profiilia lehdistössä, kaikki heistäkään eivät ole aivan puhtaita pulmusia. Epätietoisuus toisen tekemisistä rassaa joka tapauksessa kotona odottavaa puolisoa.

"Täytyy myöntää, että olin faneille mustasukkainen. Pelaajat olivat varsinkin Kanadassa jumalia, joita palvottiin. Myöhemmin olin mustasukkainen yhteisestä ajasta, jota meilläkään ei Jarin kanssa ollut. Miehen työ meni perheen edelle. Vaimot eivät juuri koskaan matkustaneet pelimatkoille. Yhteiset lomatkin olivat harvinaisia", Tiina Kurri muistelee.

Tiina Kurrin ongelmasta puhuttiin kulissien takana jo ennen hänen avioeroaan. Yksi johtavavista naistenlehdistä tarjosi sen jälkeen terapia-apua palkkaamalla hänet kolumnistikseen. Nyt, Eevan haastattelun ilmestyttyä, iltapäivälehdet uutisoivat hieman närkästyneeseen sävyyn, ettei Tiina Kurri haluaa kommentoida juttua sen enempää tai ettei hän ollut tavoitettavissa. Miksi olisi pitänyt? Lähtökohtaisesti hän ei ole enää mikään julkkis, ja hän on myös itse ilmoittanut halunsa vetäytyä julkisuudesta ottamalla käyttöönsä vanhan tyttönimensä Kuusikoski. Annetaan mieluummin rohkean naisen jatkaa elämäänsä. Vaikean taistelun jälkeen hän on yksityisyytensä ansainnut.

"En halua riemunkiljahduksia enkä ylisanoja. Alkoholismi on maanpäällinen helvetti, josta olen vapautunut. Siitä olen kiitollinen! Haluan antaa kasvot tämän päivän alkoholistille, naiselle, jolle kävi näin, vaikka hän ei sitä koskaan uskonut", Tiina Kurri kiteyttää.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit