Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

Tulikuuma FC Lahti

Pelicansin rämpiessä on FC Lahti noussut Lahti-kaupungin kuumimmaksi puheenaiheeksi.
Viimeistään TPS-peli osoitti, että Lahti on oppinut pelaamaan kärsivällisesti iskun paikkaa etsien. Lisäksi kardinaalimokat puolustuksessa ovat jääneet pois. Mukavaa oli myös huomata, ettei Lahden peli ole Tucon varassa, vaan viimeistelyyn pystyvät muutkin. Toisaalta Tuco tuo kyllä Lahden hyökkäykseen lisää vaarallisuutta roppakaupalla, kun mies taas pelikiellon jälkeen palaa ruotuun sunnuntaina Pietarsaaressa.

Jonne
Iki-Kuhnuri Jonne Kemppinen palasi kentille TPS-pelissä tutulla ryminällä

Valmentaja Kautonen toppuuttelee joukkueen mitalisaumoja, mutta silti Lahden facebook sivuilla komeilee teksti Mitalijahti jatkuu!! No Kautosen kuuluukin toiveita hieman toppuutella ja edetä peli kerrallaan. Ainakin se linja tuntuu nyt hyvin purevan, kun joka peliin voidaan lähteä haastajana ja mitään hävittävää ei varsinaisesti ole, sillä kausi on ollut tähän mennessä menestys. Ainakin urheilullinen menestys. Taloudessa tulee varmastikin ongelmia, sillä kaksi edellistä kotiottelua eivät keränneet edes tuhatta katsojaa paikalle.

Okei, säät eivät ole suosineet ja vettä on tullut kuin Esterin ahterista. Jos voitto sunnuntaina Pietarsaaresta otetaan, odottaisin kyllä, että seuraavaan kotipeliin (19.10) saadaan jo liki parituhatta katsojaa. Onhan vastassa "paikallisvastustaja" MyPa, joka kamppailee samoista sijoista Lahden kanssa.

Ne ketkä sanovat, etteivät viitsi lähteä katsomaan futista livenä, kun on niin kylmä, niin annettakoon tässä pari vinkkiä millä ainakin itse katsomossa pärjään. Pue lämpimästi päälle. Pipo, hanskat ja sateenpitävä takki ja alle pitkähihaista paitaa ja kalsaria. Ota mukaan viltti tai jokin muu peffanlämmitin. Jos ei halua pukeutua lämpimästi (?), niin pääkatsomon yläosassa on lämmittimet, joten kannattaa tulla ajoissa, jotta saa hyvän paikan yläriveiltä.

FC Lahti ansaitsee palkinnon hyvästä kaudestaan ja yksi palkinto voisi olla se, että yleisö löytäisi lehtereille edes kahdessa viimeisessä kotipelissä.

Pelsu

Pelicansin paniikkinappula

Kahdeksan kierrosta pelattu ja pisteitä seitsemän (ennen torstain Lukko-peliä). Viime vuonna oltiin tässä vaiheessa kerätty pisteitä 19, joten melkoisesta tasonlaskusta voidaan hyvällä syyllä puhua.

Peli ei kulje ja nyt on alkanut "syyllisiäkin" löytyä. O'Marra sai lähteä tai joidenkin tietojen mukaan lähti itse. Myös Danny Richmond on ollut tulilinjalla. Vaikkei kaikkea lokaa tulekaan kaataa näiden kahden päälle, on ymmärrettävää, että juuri nämä kaksi ovat lähdössä/lähteneet. Kyseessä on kaksi joukkueen kallispalkkaisinta kaveria ja tulokset ovat jotain muuta kuin odotettiin. Tällä tavalla vapautetaan paljon rahaa uusiin hankintoihin sekä tehdään tilaa ulkomaalaiskiintiöön.

Omarra
O'Marra tuli, näki ja häipyi

Huhujen mukaan tulopuolella olisi ruotsalainen pakki Jonas Junlund KHL:sta. Lisäksi huhut ensimmäisen NHL-lockoutpelaajan saapumisesta Pelicans-miehistöön vahvistuvat päivä päivältä. Joka tapauksessa juuri NHL-sulun vuoksi markkinoilla on nyt tarjolla paljon hyviä pelaajia. Mielenkiintoista, että mestiksen KooKoo nappasi jo yhden NHL-statuksella kulkevan pelaaajan, kun SM-liigassakin on vielä moni joukkue ilman.

Parhaimmillaan NHL:stä tuleva pelaaja voi auttaa omalla panoksellaan joukkuettaan voittamaan. Tämä nähtiin mm. Ässät-Pelicans matsissa, jossa Jesse Joensuu teki kentällä mitä lystäsi ja johdatti Ässät voittoon. Tehot 6+2 viidessä pelissä kertoo olennaisen.

Lahdessa on selitelty huonoa kauden alkua sillä, että joukkueesta vaihtui pari kentällistä miehiä ja finaalien takia harjoittelun alku viivästyi. Totta joka sana, mutta selittelyltä putoaa pohja, kun verrataan tilannetta Jyppiin, jonka kanssa finaaleissa väännettiin. Jyp lähti kauteen tismalleen samoissa merkeissä kuin Pelsut eli puolet joukkueesta vaihtui ja finaalit venyivät keväälle. Silti Jypillä on tällä hetkellä SM-liigan piikkipaikka 22 pisteellä.

Ettei vain olisi Lahdessa noussut kusi huppuun hopeasta, selkä suoristunut ja raaka työnteko hetkeksi unohtunut? Lisäksi voitaneen kyseenalaistaa pelaajascouttauksen onnistuminen...

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit