Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

FC Lahti ei suostu häviämään

FC Lahti venytti yllättäen tappiottomien peliensä sarjaa keskiviikkona Maarianhaminassa jo viiteen peräkkäiseen, pelaamalla paikallisen IFK:n kanssa tasapelin. Vähemmän yllättävää sen sijaan oli, että maalintekijöinä kunnostautuivat Tuco ja Hauhia. Harmi, että Tuco kiukutteli itselleen punaisen kortin ja mies puuttuu rivistä ensi maanantaina, kun Lahti kohtaa hiihtiksellä jopa mestaruudesta taistelevan TPS:n.

Hauhia
Mikko Hauhiasta on kehkeytymässä tällä menolla huima maalitykki

Kierroksia on jäljellä viisi ja mitaliin matkaa yhdeksän pistettä, joten nyt voitaneen sanoa, ettei tänä vuonna mitaleille ylletä, vaikka vielä viime viikolla asiasta kohkasinkin.Käytännössä se olisi vaatinut lopuista peleistä pelkkiä voittoja ja muiden edelläolevien kompurointeja, mutta sellaista ei ole enää näköpiirissä. Seuraava tavoite voisi olla pysyminen kuuden sakissa, sillä taattaisiin ensi kaudelle yksi kotipeli enemmän.

Ensi kauden valmistelut ovat toimistolla jo käynnissä. Siitä oli merkki Tommi Karille tehty jatkosopimus. Toivotaan, että Tommi saa jalkansa kuntoon pahan loukkaantumisen jälkeen. Kunnossa ollessaan mies on kuitenkin selkeä vahvistus joukkueelle. Ensi kauden joukkue hahmottuu varmasti enemmän, kunhan selviää paljonko tappiota seura tältä kaudelta tekee, voittoa on nimittäin turha odotella. Toivotaan, että tappiot pysyvät edes jotenkin järjellisissä luvuissa.

Viime viikon ilouutinen oli tieto siitä, että Lahden parhaat A- ja B-junnut yhdistetään FC Lahden nimen alle. Vihdoinkin, voisi sanoa! Kyseessä on askel kohti oikeaa jalkapalloseuraa, seuraa, jolla on omat junnut ja yhteinen lahtelainen pelitapa. Tähän mennessähän FC Lahti on ollut vain yksi edustusjoukkue ja sellainen on aina helppo tuomita muoviseuraksi. Lisäksi kakkosessa pelaava Kuusysi muutetaan nimeltään FC Lahti Akatemiaksi. Toivottavasti nyt voitaisiin Lahdessa jättää Reipas vastaan Kyykkä- vääntö ja keskittyä olelliseen eli FC Lahteen.

Pelsu

Pelicans - koska lähtee kulkemaan?

Pelsujen alkukausi ei naurata. Ei ainakaan niitä, jotka odottivat turkoosipaitojen lentävän tälläkin kaudella voitosta voittoon. Plakkarissa 4 pistettä viidestä pelistä (ennen torstain Tappara-matsia) ja peli edelleen kohtuullisen sekaisin. Pelicans on noin kuukauden jäljessä harjoittelussaan viime kautta, joten jos Suikkasen harjoitteet purevat samalla aikataululla kuin viime vuonna, niin kohta pitäisi alkaa kulkemaan.

No, oikeasti kysehän on enemmänkin pelaajamateriaalista tai sen erilaisuudesta verrattuna viime vuoteen. Tämän vuoden jengi on selkeästi kooltaan isompi ja raskasjalkaisempi kuin viime vuotinen ryhmä. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu tällä hetkellä kolme tärkeää hyökkääjää (Goren, Immonen ja Sopanen). Kun joukkueesta puuttuu vielä selkeä ykkösvahti ja puolustuksen kolmosparissa luutii miehiä, jotka eivät välttämättä kuulu liigatasolle, on nykyinen soppa valmis.

Luotto on kuitenkin Suikkaseen niin kova, että tiedän Pelicansin nousevan sijoille 6-10 kauden mittaan ja sen jälkeen play offeissa kaikki onkin taas mahdollista.

NHL-työsulun takia liigaan on tullut todella kovia pelimiehiä. Jussi Jokinen, Valtteri Filppula, Lennart Petrell, Erik Karlsson, Frans Nielsen, Sean Bergenheim, Rich Peverley, Jesse Joensuu...

Saarenheimo
Pelicansin NHL- ap...eikun pelkkä apu vain: Pekka Saarenheimo

Tälläisessä tilanteessa itseäni hieman hämmästyttää se, että Pelicans ei hommannut keikkatyöläiseksi ja loukkaantuneiden tuuraajaksi NHL-apua, vaan otti kuukaudeksi Pekka Saarenheimon. Ken tietää, ehkä Pelicans onkin se, joka viimeiseksi nauraa, kun NHL-avut häipyvät kuukauden päästä takaisin taalakaukaloihin ja Saarenheimo nakuttelee pisteitä vielä playoffeissakin.

Itse kyllä näkisin mielelläni vaikkapa Antti Niemen Pelicans-maalilla, toisaalta hyvinhän se SaiPakin porskuttaa liigan kärjessä, vaikka ennakkokaavailuissa joukkueen katsottiin koostuvan pelkistä mestismiehistä...

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit