Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


 

SportSPORTTINURKKA

 

FC

Kuhnurit voiton makuun

FC Lahti teki voitokkaan vierailun Hämeenlinnaan Hakan vieraaksi ja toi todella tärkeät kolme pistettä bussin kyydissä Lahteen. Niin tosiaankin peli pelattiin Hämeenlinnassa eikä Valkeakoskella. Hieman kummastuttaa, miksi perinteikkään Hakan pitää pelata Hämeenlinnassa, tuskinpa sieltä kovin montaa uutta fania joukkueelle löytyi, onhan Hämeenlinnalla omakin joukkueensa, tosin kylläkin ykkösessä.

Ensiesiintymisensä Lahden mustassa paidassa teki uusi hyökkääjä Tuco, joka taisi vakuuttaa kaikki paikalla olleet niin seurajohtoa kuin fanejakin myöten. Ainakin seurajohto on jo aloittanut neuvottelut ensi kaudesta ja fanit hehkuttavat miestä estottomasti. Itse en ole vielä Tucoa tositoimissa nähnyt, mutta tänään perjantaina siihenkin on mahdollisuus, kun Lahti kohtaa stadionin "betonihelvetissä" Hongan. Kiva nähdä mitä mies saa aikaan astetta kovemman puolustuksen puristuksessa. Muutenkin Lahti on alkanut jo rakentaa ensi kauden joukkuetta, kun sarjapaikkakin näyttää hieman varmemmalta, joten jatkosopimuksia on varmasti piakkoin luvassa.

Kisapuiston remonttikin pääsi käyntiin. Remontti alkoi vanhan aurinkokatsomon purkamisella, joka ei varmastikaan ollut järin kova urakka, sillä laudathan olivat käytännöllisesti katsoen jo valmiiksi päreinä. Katsomo tulee pysymään jatkossakin nimenomaan aurinkokatsomona, sillä katetta ei ole lähivuosina tulossa. Ensi kesänä pitäisi uusi katsomo 1700 hengelle kuppi-istuimineen olla valmis.
Mahtaa muuten olla ihmeellistä istua Kisapuiston aurinkokatsomossa modernissa kuppi-istuimessa...

Pelsu

Pelicans loukkantumiskierteessä

SM-liiga pyörähtää käyntiin kahden viikon päästä ja Pelicans valmistautuu kauteen loukkaantumisten riivaamana. Sitä mukaa, kun miestä saadaan riviin, putoaa toinen tilalle. Juuri kun Jormakka saatiin kehiin, loukkaantui Immonen jne..
Pitkäaikaispotilaita Pelsuilla ovat Immosen lisäksi Sopanen, Hurri ja Pikkarainen, joista Pikkaraisen odotetaan ensimmäisenä palaavan pelaavaan kokoonpanoon.

Loukkaantumisia paikkaamaan hommattiin viime kaudelta tuttu Radek Smolenak, joka ihastutti otteillaan lahtelaisyleisöä. Maalintekovoimaa joukkue tulee tarvitsemaan ja Smolenak sitä myös tuo (19 maalia runkosarjassa, 8 playoffeissa). Miehen sopimus kattaa vain syyskauden, sillä hyökkääjän tavoitteena lienee kuitenkin rahakas KHL.

Suikkanen on ollut hieman huolissaan siitä, ettei aika riitä saamaan peliä kuntoon ennen sarjan alkua ja ei lupaillutkaan mitään viimevuotisen kaltaista lentokeliä liigan alkuun. Tämä on tietysti ymmärrettävää, sillä joukkueen kokoaminen venyi tänä kesänä huomattavasti pidemmälle kuin viime vuonna. Lisäksi Pelicans tullaan ottamaan varmasti tosissaan alusta lähtien viimevuotisen hopean ansiosta.

Kuopiossa ollaan kuitenkin varmasti enemmän huolissaan, sillä Kalpa teki yllättävän päätöksen ja antoi potkut päävalmentaja Tuokkolalle vain kaksi viikkoa ennen liigan alkua. Potkujen perimmäinen syy jäi epäselväksi ja niinpä foorumeilla onkin spekuloitu paljon sillä, että Tuokkolan ja Sami Kapasen sukset olisivat menneet ristiin Kalpan ollessa pelireissulla Keski-Euroopassa. Eihän tuo olisi edes ensimmäinen kerta, kun lätkäjengit reissaavat, ryyppäävät ja tappelevat keskenään...No, ehkäpä saamme joskus tietää totuuden asiasta.

Pelicans kohtaa harjoitusotteluiden merkeissä vielä ensi viikolla vieraissa Bluesin ja Jypin sekä tietenkin Peliitat maanantaina 10.9. perinteisesti Heinolassa. Liiga alkaa Lahdessa 13.9. Bluesia vastaan. Ensi viikolla voitaisiinkin pureutua tarkemmin SM-liigan voimasuhteisiin...

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit