Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


 

SportSPORTTINURKKA

FC


FC Lahti vuoristoradassa

FC Lahti jatkaa outoa kauttaan, jossa liki kaikki kärkijoukkueet kaatuvat, mutta liigan pahnanpohjimmaiset poikkeuksetta vetelevät Kuhnureita pataan eli toisen sanoen turpaan tulee juuri niiltä sakeilta, jotka taistelevat samoista sijoista. Onko kyse henkimaailman asioista vai mitä, mutta tällä tavalla pelaamalla saadaan sarjapaikkaa jännittää vielä loppukierroksillakin.

Lahti on myös vahvistanut lisää miehistöään. Tucon jälkeen haaviin jäi 19-vuotias klubijunnu Nikolai Alho, jonka pelipaikka löytyy laitalinkin paikalta. Ihan OK, jos tarkoitus on leventää miehistöä loukkaantumisten vuoksi, mutta muutenhan tässä kaupassa on voittajana suuri ja kaunis HJK, joka saa junnulleen liigakokemusta Lahden riveissä, jotta voi sitten ensi vuonna kurittaa Lahtea valmiimpana pelaaja HJK:n riveissä....No annetaan pojan ensin näyttää osaamistaan ja tuomitaan sitten vasta. HJK:han varmastikin maksaa kaverin liksan. Toivottavasti Alho onnistuu ja jää myös ensi kaudeksi Lahteen.

Seuraava matsi olisi syytä klaarata kotiin, sillä launtaina vastaan juoksee Valkeakosken Haka, jonka TPS runttasi nurmen rakoon tylyillä 9-2 lukemilla. Haka majailee sarjataulukon toiseksi viimeisenä vaivaiset kuusi pinnaa Lahden takana, joten tästä kolme pinnaa kuhnureille, niin vähän helpottaa.Toisaalta tästä kun otetaan turpaan, niin putoamispeikko on todellinen uhkakuva.

Seuraava kotimatsi on vasta 31.8. Honkaa vastaan. Kukahan on muuten keksinyt , että syksyllä pelataan näin harvoin? Onko pakko odottaa lumentuloa vai mistä on oikein kysymys? Toistan varmasti itseäni, mutta mielestäni jalkapallo on nimenomaan KESÄlaji ja siksi sitä pitäisikin pelata hyvissä olosuhteissa. Mukavampaa varmasti kaikille?

Pelsu

Pelicans opintiellä

Tulihan käytyä katsomassa Pelsujen harjoitusmatsi Klotenia vastaan. Itse peli oli ensimmäiset 30 minuuttia lahtelaisten näkökantilta katsottuna kauhean näköistä sohlaamista, mutta se toinen 30 minuuttinen oli onneksi jo paremman näköistä kiekkoa.

Suurimman mielenkiinnon varastivat tietenkin joukkueen uudet ulkomaalaisvahvistukset, joista pienet arviot tässä:
Angelo Esposito - Väläytteli taitavaa kiekonkäsittelyä silloin tällöin, välillä ulkona kuin se kuuluisa tamponin naru. Hukkasi vähintään 2-3 varmaa maalipaikkaa ja epäonnistui rankkareissa. Silti uskon, että miehestä on vielä kauden mittaan paljon iloa, kunhan jalat saadaan toimimaan Suikkasen pelityylin vaatimalla tasolla. Taitotaso kyllä riittää SM-liigaan.
Lee Goren - Iso ja kankea. Näytti siltä ettei herraa kauheasti höntsämatsi nappaa tai sitten oli yksinkertaisersti tukossa kovan treenin myötä. Laukaus lähtee napakasti ja on vahva kulmaväännöissä. Uskon, että parantaa, kunhan tosipelit alkavat.
Danny Richmond - Danny-boy erottui edukseen kentällä loistavan luistelunsa johdosta. Osaa puolustaa, taklata ja hyökätä. Tulee olemaan koko liigan johtavia pakkeja tai sitten meikäläinen ei ymmärrä mitään jääkiekosta.
Ryan O'Marra ei pelannut olkapäävamman takia, joten häntä en ikäväkseni päässyt tsekkaamaan.

Pelicansin paras pelaaja Kloten-pelissä oli kuitenkin Tommi Paakkolanvaara, joka oli alati vaarallinen ja kaiken lisäksi myös tehokas. Näillä näytöillä Tommi taistelee jopa kakkossentterin paikasta. Positiivisia yllätyksiä olivat myös Isomäki ja Pöyhönen, jotka selkeästi ottivat viime kautta enemmän kiekollista vastuuta ja pelasivat hyvin yhteen Paakkolanvaaran kanssa. Muita positiivisia ilmestyksiä olivat Tavi, Ritamäki ja Kauppila. Juvonenkin hoiti maalivahdin hommansa ihan OK neljästä takaiskusta huolimatta.

Viikonloppuna Easton-turnauksessa joukkueeseen liittyvät loukkaantumisista toipuneet O'Marra ja Jormakka. Käykäähän viikonloppuna tsekkaamassa miltä tämän kauden Pelsut näyttävät, kun vastaan luistelevat perjantaina Lukko ja lauantaina Kari Jalosen luotsaama Torpedo

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit