Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Pimeä kesä - valokuvanäyttely Porvoonjoentiellä

Pimeä kesä
Valokuvaaja Teresia Heikkilä Pimeä kesä- valokuvanäyttelyn tiloissa.

Aina ei valokuvanäyttelyn tiloja tarvitse etsiä kaukaa, sillä nuoret valokuvaajat Anni Juntunen (s. 1993) ja Teresia Heikkilä (s. 1992) ovat pistäneet valokuvanäyttelyn pystyyn kotitalonsa piharakennukseen Porvoonjoentiellä. Näyttely tottelee nimeä Pimeä kesä.

Nuoret naiset ovat harrastaneet valokuvausta vakavammassa mielessä jo useamman vuoden.
- Aloitin valokuvaharrastukseni vuonna 2008 saatuani ensimmäisen kamerani. Olen kuvannut lähinnä omaksi ilokseni, mutta tänä vuonna myös mainostoimisto Lento Oy:n asiakkaille erilaisissa tapahtumissa. Minulla ei ole koulutusta alalle, mutta olen oppinut itse erilaisten kokeilujen kautta kertoo Heikkilä valokuviensa äärellä.

Myös Juntunen on oppisopimuksellä töissä mainostoimisto Lento Oy:ssä, jossa hänen työnkuvaansa kuuluvat olennaisesti valokuvaus ja kuvankäsittely.
Näyttelyn kuvat ovat taidokkaita ja mukana on monta mielenkiintoista kuvaa. Näillä nuorilla naisilla on selkeästi silmää nähdä kameran kautta jotain sellaista, minkä vangitsemisesta tavallinen kuvanottaja voi vain haaveilla. Juntusen kuvissa on usein mukana ihmisiä, kun taas Heikkilä kuvaa mieluiten erilaisia maisemia.

- Kuvia on olemassa paljon enemmänkin, mutta nämä valikoituivat nyt tähän näyttelyyn. Voisi sanoa, että yksi sadasta kuvasta on kelpuutettu mukaan kertoi Heikkilä, joka toivoo saavansa näyttelyn kautta lisää kuvaustöitä.

Kuvia on mahdollista myös varata ja ostaa näyttelyn loputtua, mutta mihinkään sarjatuotantoon valokuvaajat eivät ole innostuneita.
Pimeä kesä- valokuvanäyttely on avoinna maanantaista perjantaihin 31.8 asti klo 12-17 osoitteessa Porvoonjoentie 6A.

Petri Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto