Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SporttiSPORTTINURKKA

FC

Klubin kaatajat!

Viime sunnuntai FC Lahti näytti parasta osaamistaan HJK:a vastaan ja voidaan sanoa, että kreivin aikaan! Kolmen tappion jälkeen kyseessä oli lähes pakkovoiton paikka, joten todella hyvin Kuhnurit paineensa käsittelivät, jos sellaisia joukkueessa oli. Ottelun alku ja itseasiassa koko ensimmäinen puoliaika oli Klubin painostusta, mutta Lahden puolustuslinja muutamaa lipsahdusta lukuunottamatta kesti ja maalivahti Tuomi hoiti loput. Toinen puoliaika olikin sitten Lahden ilotulitusta ja ihmeen helposti Klubi tyytyi kohtaloonsa. Näinköhän helsinkiläisten ajatukset olivat jo Athletico Bilbao -peleissä?

Sarja jatkuu siis tasaisissa merkeissä, eikä Kuhnuritkaan voi vielä olla sarjapaikastaan varma. Lisää pisteitä tarvitaan ja tämän takia Lahti hommasikin alkuviikolla uuden mielenkiintoisen hyökkääjän. Tuo uusi pelaaja on kamerunilainen Ariel "Tuco" Ngueukam.

Tuco on pelannut vuoden verran ykköstä tahkoavan joensuulaisen Jipon riveissä. Tällä kaudella Tuco on iskenyt joensuulaisille 11 maalia ja se oikeuttaa tällä hetkellä ykkösen maalipörssin jaettuun kärkisijaan. Ainakin kaverin Youtube pätkät antavat odottaa maaleja myös liigan puolella. Tucon debyytti tapahtuu vasta 31.8. kotipelissä Honkaa vastaan, sillä lauantain KuPs-pelissä hän ei ole vielä pelikelpoinen.

Tuco
Tucolta on lupa odottaa maalitehtailua myös veikkausliigassa

Klubi-matsissa tuli nähtyä sekin ihme, että aurinkokatsomosta asti taputettiin FC Lahden paljon parjatuille faneille, kun "Pyöreä pallo, nappulakengät, perseraiskaus" -huuto/laulu kaikui ensimmäisen kerran tilanteen ollessa Lahdelle jo 3-0. Meikäläistä lähellä istunut pieni tyttö muuten ihmetteli "homohomohoojiikoo-huudon aikana, miksi Lahden fanit kannustavat helsinkiläisiä....

 

Pelsu

Pelsuille urheilujohtaja

Pasi Nurmisen siirryttyä hieman idemmäksi Lahdesta, paikkaili Pelicans organisaatiotaan näin liigakauden kynnyksellä. Uusi urheilujohtaja Mika Saarinen on tuttu mies lahtelaisille, vaikkei paljon ole urallaan Lahdessa vaikuttanutkaan.

Itse muistelisin nähneeni Mikan jo yläasteikäisenä Salinkallion koulun ulkojäillä tai sitten sekoitan miehen toiseen...No joka tapauksessa mies on ollut usein nähty vieras Lahden jäähallissa, kun Pelicans on pelannut. Jyp ja Tappara-pestiensä jälkeen mies hävisi valmentajakentältä Vierumäelle kansainvälisen jääkiekon kehityskeskuksen johtajan tehtäviin, joista hän nyt sitten pomppasi Pelicansin urheilujohtajaksi.

Saarinen
Mika Saarinen mietiskelee jatkossa Pelicansin tulevaisuutta

Urheilujohtajan tehtävänkuva käsittää esimerkiksi pelaajahankinnat, valmentajarekrytoinnit sekä Kiekkoreippaan junioriorganisaation kehitystyön. Tämän toimenkuvan mukaiset työt Saarinen aloittaa kevätkaudella 2013. Sitä ennen hän toimii Pelicansin liigajoukkueen valmennusryhmässä katsomo- ja videovalmentajana, jota tointa hän menestyksekkäästi hoiti maajoukkueessa 10 vuoden ajan.

Koska Pasi Nurminen on tunnetusti toimelias mies ja hoiti pelsuissa useampaa tonttia, otettiin maalivahtivalmentaja-Nurmista tuuraamaan vanha tuttu Simo Vehviläinen, joka oli mukana jo viime kaudella. Miten miehet sitten onnistuvat hommissaan, jää nähtäväksi.

Ihan ensimmäiseksi pitäisi Vehviläisen valmentaa maalivahtikolmikosta Myllyniemi-Kuusela-Juvonen edes yksi pesunkestävä ykköskassari SM-liigaan. Saarisen kovin paikka on varmastikin ensi kauden valmentajan kartoitus, sillä kun Suikkanen ensi kevään jälkeen Lahdesta häipyy, jää häneltä erittäin isot saappaat täytettäväksi.

Isompi urakka Saarisella on edessään, kun pitäisi saada Kiekko-Reippaan junioriorganisaatio lentoon, jotta jatkossa nähtäisiin liigassa enemmän lahtelaisia, oman kylän poikia. Toisaalta hyvä, että haasteita riittää, eikä jäädä tuleen makaamaan ja kieriskelemään itsetyytyväisyydessä, kun nyt vihdoinkin on se ensimmäinen lahtelainen kiekkomitali saatu.

Itse joukkue aloittaa varsinaisten harjoituspeliensä sarjan tänään perjantaina Lappeenrannassa HPK:a vastaan. Kotihallissaan turkoosipaidat esittäytyvät vihdoin ja viimein 21.8. sveitsiläistä Klotenia vastaan. Sinnehän on mentävä katsastamaan uudet pelaajat.

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit