Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SporttiSPORTTINURKKA

FC

Klubin kaatajat!

Viime sunnuntai FC Lahti näytti parasta osaamistaan HJK:a vastaan ja voidaan sanoa, että kreivin aikaan! Kolmen tappion jälkeen kyseessä oli lähes pakkovoiton paikka, joten todella hyvin Kuhnurit paineensa käsittelivät, jos sellaisia joukkueessa oli. Ottelun alku ja itseasiassa koko ensimmäinen puoliaika oli Klubin painostusta, mutta Lahden puolustuslinja muutamaa lipsahdusta lukuunottamatta kesti ja maalivahti Tuomi hoiti loput. Toinen puoliaika olikin sitten Lahden ilotulitusta ja ihmeen helposti Klubi tyytyi kohtaloonsa. Näinköhän helsinkiläisten ajatukset olivat jo Athletico Bilbao -peleissä?

Sarja jatkuu siis tasaisissa merkeissä, eikä Kuhnuritkaan voi vielä olla sarjapaikastaan varma. Lisää pisteitä tarvitaan ja tämän takia Lahti hommasikin alkuviikolla uuden mielenkiintoisen hyökkääjän. Tuo uusi pelaaja on kamerunilainen Ariel "Tuco" Ngueukam.

Tuco on pelannut vuoden verran ykköstä tahkoavan joensuulaisen Jipon riveissä. Tällä kaudella Tuco on iskenyt joensuulaisille 11 maalia ja se oikeuttaa tällä hetkellä ykkösen maalipörssin jaettuun kärkisijaan. Ainakin kaverin Youtube pätkät antavat odottaa maaleja myös liigan puolella. Tucon debyytti tapahtuu vasta 31.8. kotipelissä Honkaa vastaan, sillä lauantain KuPs-pelissä hän ei ole vielä pelikelpoinen.

Tuco
Tucolta on lupa odottaa maalitehtailua myös veikkausliigassa

Klubi-matsissa tuli nähtyä sekin ihme, että aurinkokatsomosta asti taputettiin FC Lahden paljon parjatuille faneille, kun "Pyöreä pallo, nappulakengät, perseraiskaus" -huuto/laulu kaikui ensimmäisen kerran tilanteen ollessa Lahdelle jo 3-0. Meikäläistä lähellä istunut pieni tyttö muuten ihmetteli "homohomohoojiikoo-huudon aikana, miksi Lahden fanit kannustavat helsinkiläisiä....

 

Pelsu

Pelsuille urheilujohtaja

Pasi Nurmisen siirryttyä hieman idemmäksi Lahdesta, paikkaili Pelicans organisaatiotaan näin liigakauden kynnyksellä. Uusi urheilujohtaja Mika Saarinen on tuttu mies lahtelaisille, vaikkei paljon ole urallaan Lahdessa vaikuttanutkaan.

Itse muistelisin nähneeni Mikan jo yläasteikäisenä Salinkallion koulun ulkojäillä tai sitten sekoitan miehen toiseen...No joka tapauksessa mies on ollut usein nähty vieras Lahden jäähallissa, kun Pelicans on pelannut. Jyp ja Tappara-pestiensä jälkeen mies hävisi valmentajakentältä Vierumäelle kansainvälisen jääkiekon kehityskeskuksen johtajan tehtäviin, joista hän nyt sitten pomppasi Pelicansin urheilujohtajaksi.

Saarinen
Mika Saarinen mietiskelee jatkossa Pelicansin tulevaisuutta

Urheilujohtajan tehtävänkuva käsittää esimerkiksi pelaajahankinnat, valmentajarekrytoinnit sekä Kiekkoreippaan junioriorganisaation kehitystyön. Tämän toimenkuvan mukaiset työt Saarinen aloittaa kevätkaudella 2013. Sitä ennen hän toimii Pelicansin liigajoukkueen valmennusryhmässä katsomo- ja videovalmentajana, jota tointa hän menestyksekkäästi hoiti maajoukkueessa 10 vuoden ajan.

Koska Pasi Nurminen on tunnetusti toimelias mies ja hoiti pelsuissa useampaa tonttia, otettiin maalivahtivalmentaja-Nurmista tuuraamaan vanha tuttu Simo Vehviläinen, joka oli mukana jo viime kaudella. Miten miehet sitten onnistuvat hommissaan, jää nähtäväksi.

Ihan ensimmäiseksi pitäisi Vehviläisen valmentaa maalivahtikolmikosta Myllyniemi-Kuusela-Juvonen edes yksi pesunkestävä ykköskassari SM-liigaan. Saarisen kovin paikka on varmastikin ensi kauden valmentajan kartoitus, sillä kun Suikkanen ensi kevään jälkeen Lahdesta häipyy, jää häneltä erittäin isot saappaat täytettäväksi.

Isompi urakka Saarisella on edessään, kun pitäisi saada Kiekko-Reippaan junioriorganisaatio lentoon, jotta jatkossa nähtäisiin liigassa enemmän lahtelaisia, oman kylän poikia. Toisaalta hyvä, että haasteita riittää, eikä jäädä tuleen makaamaan ja kieriskelemään itsetyytyväisyydessä, kun nyt vihdoinkin on se ensimmäinen lahtelainen kiekkomitali saatu.

Itse joukkue aloittaa varsinaisten harjoituspeliensä sarjan tänään perjantaina Lappeenrannassa HPK:a vastaan. Kotihallissaan turkoosipaidat esittäytyvät vihdoin ja viimein 21.8. sveitsiläistä Klotenia vastaan. Sinnehän on mentävä katsastamaan uudet pelaajat.

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit