Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SportSPORTTINURKKA

 FC

FC Lahti vedenjakajalla

Kautta on jäljellä 11 ottelua ja FC Lahti seisoo vedenjakajalla. Tasaisessa liigassa Lahdella on matkaa jumbopaikkaan vain 6 pistettä, toisaalta samat 6 pistettä on matkaa sijalle 4, joten kaikki on vielä mahdollista. Kolmen ottelun tappioputki tuli siis harvinaisen huonoon saumaan, sillä voittamalla edes yhden noista peleistä, olisi tilanne nyt vähän helpompi.

Saksalainen Bernhadt teki Lahteen pikavisiitin ( 10 ottelua) ja jatkoi matkaansa Puolan kakkosliigaan. Onneksi Lahti sai miehestä siirtokorvauksen, joka mahdollistaa joukkueen vahvistamisen 1-2 pelaajalla. Niinpä jo sunnuntain HJK-pelissä saatetaan kentällä nähdä uusia kasvoja. Ainakin saksalais-ghanalainen hyökkääjä Isaac Akyere on jo saapunut Lahteen. Miehen pelipaikka löytyy vasemmalta laidalta. Sehän ei tietenkään merkitse mitään, sillä valmentaja Kautosella on ollut tapana peluuttaa miehistöään mitä kummallisimmilla pelipaikoilla.

Tämä on ollut omiaan lisäämään tyytymättömyyttä Kautosta kohtaan ainakin Lahti-fanien keskuudessa. On ihmetelty miksi miehet eivät pelaa niillä pelipaikoilla, joilla ovat tottuneet pelaamaan. Toisaalta Kautosen FC Lahti on pelannut aika lailla ennakko-odotuksien mukaisesti ja käsittääkseni kuuta ei ole edes yritetty taivaalta tavoitella, joten seuran johdossa ollaan Kautoseen varmastikin tyytyväisiä.

Sunnuntain Klubi-matsissa olisi hyvä kääntää joukkueen kurssi kohti kärkisijoja. Klubi on pelannut hyviä pelejä Euroopan kentillä ja voi olla, että siinä olisi Lahden iskun paikka. Jaksavatko Klubin pelaajat keskittyä "vain" Lahden kohtaamiseen muutaman tuhannen katsojan edessä?

Edellinen matsi Helsingissä päättyi Klubin voittoon 2-0 lahtelaisten ollessa juuri pahimmassa ottelu- ja loukkaantumisruuhkassa, joten se ei kertonut kenties koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. Tänä vuonna HJK on ollut selkeästi haavoittuvaisempi kuin viime kaudella, joten veikataan voittoa Lahdelle numeroin 2-1

 

Pelsu

Pelicans uudistui

Tänä kesänä on monia Pelsu-faneja varmasti hieman kylmännyt, eikä pelkästään kylmän sään vuoksi. Pelicans menetti hopeajoukkueestaan 14 pelaajaa kesän siirtomarkkinoilla. Kun poislähteneiden pelaajien joukossa olivat miltei kaikki avainpelaajat, on huolikin ymmärrettävää.

Miten Pelicans on sitten paikannut menetyksiään? Viime kauden ykkösketju Luttinen-Koskiranta-Lasch on paikattu kolmikolla Pärssinen-Esposito- Goren. Ei varmasti ainakaan huonompi kolmikko, jos muistellaan ennen viime kautta fanien ajatuksia herroista Koskiranta ja Luttinen. "Tarpeettomia kehäraakkeja" taisi jostain kuulua silloin...Eikä Lasch ollut mikään huippuhankinta hänkään etukäteisveikkailuissa.

Kakkosen keskelle hankittiin Ryan O'Marra, jonka uskon korvaavan Hodgmanin. O'Marra ei ole ehkä pelaajana yhtä taitava, mutta uskon hänen olevan tasaisempi suorittaja kuin Hodgie. Laidoilleen hän saanee Pikkaraisen ja Jormakan, kunhan miehet pääsevät täyteen kuntoon kesän leikkauksien jälkeen.

Kolmosketju menee tutulla koostumuksella Tavi -Immonen- Sopanen, tosin Vili palannee kentille vasta marraskuussa, joten Vilin stuntiksi on hommattu Jari "Kake" Kauppila, joka on varmasti riittävän hyvä tuohon rooliin. Nelosketju vielä muotoon Pöyhönen-Paakkolanvaara-Isomäki, niin kyllähän noilla ketjukoostumuksilla pitäisi homma toimia viime vuoden malliin.

Pakeista Järvinen, Marttinen, Jalvanti ja Brocklehurst on korvattu nimillä Richmond, Korpikari ja Ylönen. Lisäksi odotetaan Pietilän nousevan pelaavaan kuusikkoon. Pakkikuusikko vaatinee vielä kauden aikana vahvistusta, mutta lähellä viime vuoden tasoa ollaan jo nyt.

Suurin kysymysmerkki seisoo tänä vuonna maalin suulla. Kolmikko Myllyniemi-Kuusela-Juvonen ei allekirjoittanutta täysin vakuuta, varsinkin kun Pasi Nurminen lähti Venäjänmaalle jättäen maalivahtivalmennuksen Simo Vehviläisen(?) huostaan. Periaatteessa kuka vain kolmikosta voi napata ykkösveskarin paikan, tosin Myllyniemi kaiketi on ykkösvahdiksi hommattu? Tällä kaudella saatetaan Lahdessa nähdä uusi maalivahti jo ennen joulua, jos kolmikosta kellään ei koppi tartu.

Pelicansin joukkue vaikuttaa iskukykyiseltä ja sisältää sopivasti taiteilija- ja taistelija-aineksia. Joukkue on myös isokokoisempi kuin viime vuonna. Erittäin mielenkiintoinen kausi edessä!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit