Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA

 FC

FC Lahti vedenjakajalla

Kautta on jäljellä 11 ottelua ja FC Lahti seisoo vedenjakajalla. Tasaisessa liigassa Lahdella on matkaa jumbopaikkaan vain 6 pistettä, toisaalta samat 6 pistettä on matkaa sijalle 4, joten kaikki on vielä mahdollista. Kolmen ottelun tappioputki tuli siis harvinaisen huonoon saumaan, sillä voittamalla edes yhden noista peleistä, olisi tilanne nyt vähän helpompi.

Saksalainen Bernhadt teki Lahteen pikavisiitin ( 10 ottelua) ja jatkoi matkaansa Puolan kakkosliigaan. Onneksi Lahti sai miehestä siirtokorvauksen, joka mahdollistaa joukkueen vahvistamisen 1-2 pelaajalla. Niinpä jo sunnuntain HJK-pelissä saatetaan kentällä nähdä uusia kasvoja. Ainakin saksalais-ghanalainen hyökkääjä Isaac Akyere on jo saapunut Lahteen. Miehen pelipaikka löytyy vasemmalta laidalta. Sehän ei tietenkään merkitse mitään, sillä valmentaja Kautosella on ollut tapana peluuttaa miehistöään mitä kummallisimmilla pelipaikoilla.

Tämä on ollut omiaan lisäämään tyytymättömyyttä Kautosta kohtaan ainakin Lahti-fanien keskuudessa. On ihmetelty miksi miehet eivät pelaa niillä pelipaikoilla, joilla ovat tottuneet pelaamaan. Toisaalta Kautosen FC Lahti on pelannut aika lailla ennakko-odotuksien mukaisesti ja käsittääkseni kuuta ei ole edes yritetty taivaalta tavoitella, joten seuran johdossa ollaan Kautoseen varmastikin tyytyväisiä.

Sunnuntain Klubi-matsissa olisi hyvä kääntää joukkueen kurssi kohti kärkisijoja. Klubi on pelannut hyviä pelejä Euroopan kentillä ja voi olla, että siinä olisi Lahden iskun paikka. Jaksavatko Klubin pelaajat keskittyä "vain" Lahden kohtaamiseen muutaman tuhannen katsojan edessä?

Edellinen matsi Helsingissä päättyi Klubin voittoon 2-0 lahtelaisten ollessa juuri pahimmassa ottelu- ja loukkaantumisruuhkassa, joten se ei kertonut kenties koko totuutta joukkueiden voimasuhteista. Tänä vuonna HJK on ollut selkeästi haavoittuvaisempi kuin viime kaudella, joten veikataan voittoa Lahdelle numeroin 2-1

 

Pelsu

Pelicans uudistui

Tänä kesänä on monia Pelsu-faneja varmasti hieman kylmännyt, eikä pelkästään kylmän sään vuoksi. Pelicans menetti hopeajoukkueestaan 14 pelaajaa kesän siirtomarkkinoilla. Kun poislähteneiden pelaajien joukossa olivat miltei kaikki avainpelaajat, on huolikin ymmärrettävää.

Miten Pelicans on sitten paikannut menetyksiään? Viime kauden ykkösketju Luttinen-Koskiranta-Lasch on paikattu kolmikolla Pärssinen-Esposito- Goren. Ei varmasti ainakaan huonompi kolmikko, jos muistellaan ennen viime kautta fanien ajatuksia herroista Koskiranta ja Luttinen. "Tarpeettomia kehäraakkeja" taisi jostain kuulua silloin...Eikä Lasch ollut mikään huippuhankinta hänkään etukäteisveikkailuissa.

Kakkosen keskelle hankittiin Ryan O'Marra, jonka uskon korvaavan Hodgmanin. O'Marra ei ole ehkä pelaajana yhtä taitava, mutta uskon hänen olevan tasaisempi suorittaja kuin Hodgie. Laidoilleen hän saanee Pikkaraisen ja Jormakan, kunhan miehet pääsevät täyteen kuntoon kesän leikkauksien jälkeen.

Kolmosketju menee tutulla koostumuksella Tavi -Immonen- Sopanen, tosin Vili palannee kentille vasta marraskuussa, joten Vilin stuntiksi on hommattu Jari "Kake" Kauppila, joka on varmasti riittävän hyvä tuohon rooliin. Nelosketju vielä muotoon Pöyhönen-Paakkolanvaara-Isomäki, niin kyllähän noilla ketjukoostumuksilla pitäisi homma toimia viime vuoden malliin.

Pakeista Järvinen, Marttinen, Jalvanti ja Brocklehurst on korvattu nimillä Richmond, Korpikari ja Ylönen. Lisäksi odotetaan Pietilän nousevan pelaavaan kuusikkoon. Pakkikuusikko vaatinee vielä kauden aikana vahvistusta, mutta lähellä viime vuoden tasoa ollaan jo nyt.

Suurin kysymysmerkki seisoo tänä vuonna maalin suulla. Kolmikko Myllyniemi-Kuusela-Juvonen ei allekirjoittanutta täysin vakuuta, varsinkin kun Pasi Nurminen lähti Venäjänmaalle jättäen maalivahtivalmennuksen Simo Vehviläisen(?) huostaan. Periaatteessa kuka vain kolmikosta voi napata ykkösveskarin paikan, tosin Myllyniemi kaiketi on ykkösvahdiksi hommattu? Tällä kaudella saatetaan Lahdessa nähdä uusi maalivahti jo ennen joulua, jos kolmikosta kellään ei koppi tartu.

Pelicansin joukkue vaikuttaa iskukykyiseltä ja sisältää sopivasti taiteilija- ja taistelija-aineksia. Joukkue on myös isokokoisempi kuin viime vuonna. Erittäin mielenkiintoinen kausi edessä!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit