Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa

Jumala on antanut meille ajallisia, että iankaikkisia lahjoja. Kaikki Jumalan antamat lahjat voimme ottaa ilolla vastaan. Mitä nämä lahjat sitten oikeastaan ovat? Tätä kysymystä pohti aikoinaan myös Martti Luther. Hänen mukaansa kaikki tavallinen hyvä on Jumalan lahjoittavan rakkauden ilmentymää. Konkreettisesti lahjaksi saamamme hyvä on ruokaa, juomaa vaatetusta, perhettä, ystäviä, työtä ja toimeentuloa. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin, mutta jo tämä luettelo muistuttaa meille Jumalan lahjojen olemassaolosta. Iankaikkiset lahjat ovat puolestaan Jumalan sana ja sakramentit.

Meillä jokaisella on siis Jumalan antamia lahjoja, joita Hän odottaa meidän käyttävän siten, että ne koituvat myös lähimmäisemme hyväksi. Tästä asetelmasta katsoen meillä jokaisella on myös ikään kuin virka, jota meidän tulee uskollisesti hoitaa. Isän, äidin tai ystävän virka on todella tärkeä tehtävä, jonka hoitamisessa meidän tulee olla Jumalalle uskollisia. Samoin työnantajan tai työntekijän virka, koska työpaikkakin on Jumalan antama lahja. Työnantajan virkatehtävään kuuluu huolehtia työntekijästä siten, että hän voi kokea onnistuneensa tehtävässään. Työntekijän tulee puolestaan tehdä työnsä niin hyvin kuin osaa. Isä ja äiti hoitavat virkaansa antamalla toisilleen ja lapsilleen aikaansa, maksamalla kunniallisesti verot, vesi- ja sähkölaskut. Nämä kaikki ilmaisevat uskollisuutta Jumalan lahjojen hoidossa. Arkiset asiat saavat näin aivan uuden merkityksen ja ulottuvuuden.

Iankaikkisten lahjojen uskollinen hoitaminen on yksikertaisesti näiden lahjojen ahkera käyttäminen. Raamattua voimme lukea melkein missä tahansa, vaikkapa omasta älypuhelimesta. Ehtoollisen sakramenttia voimme nauttia sunnuntaisin messussa. Uskonelämän vahvistamiseksi myös tämän lahjan käytöstä on pidettävä uskollisesti huolta.

Kari Eskelinen 
seurakuntapastori 


Kolumnistin muut kolumnit