Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA

 

EM futis

 

EM-futis huipentuu

Kolmen viikon sohvamaratonin jälkeen EM-futiksessa ollaan päästy jo loppuotteluun. Tätä kirjoitettaessa (torstaiaamu) vasta toinen finalisti on selvillä eli Espanja, joka pudotti Portugalin rangaistuspotkukilpailussa. Toinen finalisti löytyy parista Saksa ja Italia. Saksa on selkeä ennakkosuosikki, mutta Italia on yllätysvalmis. Se on pelannut hyvät kisat ja yllättänyt muiden muassa myös meikäläisen hyvällä hyökkäyspelillään. Itselläni oli kuva Italiasta, joka pelaa nolla nollaa ja iskee sitten jostain kulmuritilanteesta ottelun ainoan maalin ja sen jälkeen pelataankin siilipuolustusta loppumatsi. Hyvästä Italiasta huolimatta liputan kuitenkin Saksan finaalipaikan puolesta, sillä niin vahva Saksa on ollut pelaamissaan peleissään, että myös Italia hoituu.

Finaalissa voi sitten käydä miten tahansa, sillä yhdessä pelissä onnikin voi olla ratkaisevassa asemassa. Yksi onnekas pomppu voi ratkaista mestaruuden. Silti uskon Saksan vievän mestaruuden, siis jos finaaliin yltää. Espanja-Italia olisi vielä kinkkisempi loppuottelupari, pelasivathan ne jo alkusarjassa 1-1- tasapelin.

Joka tapauksessa hyvätasoiset kisat on tänä vuonna nähty ja neljä parasta joukkuetta myös neljän parhaan joukkoon ansaitusti ylsivät. Kaikesta rasismiurpoilusta huolimatta jalkapallo voi Euroopassa hyvin. Neljän vuoden päästä kisat pelataan Ranskasssa ja silloin kisat ovat vielä isommat, sillä joukkueiden määrää lisätään peräti kahdeksalla. Niissä kisoissa Suomikin on sitten mukana, ainakin jos uskomme Mixu Paatelaista...No, hyvä kun tavoitteita riittää. Itse olen hieman skeptisempi lopputurnauspaikan saamisessa Suomeen. Saas nährä.

EM hesa

EM-yleisurheilu

Kaikkien mahdollisten välikisojen isä ja äiti eli Helsingin yleisurheilun EM-kisatkin käynnistyivät keskiviikkona, jos joku huomasi? Kisat käydään EM-futiksen ja Lontoon olympialaisten tiukassa kuristusotteessa ja moni kova urheilija onkin jättänyt EM-kisat väliin, koska päätähtäin on ymmärrettävästi Lontoon olympialaisissa.

Tämähän tietysti antaa hieman paremmat lähtökohdat suomalaisten menestymiselle kisoissa. Ainoa ongelma on, että ennen niin vahva yleisurheilumaa Suomi on tänä päivänä kovin pieni tekijä yleisurheilumarkkinoilla. Ainoat mitalitoiveet ovat kasautuneet keihäänheittoon ( Mannio, Pitkämäki) ja siinäkin kai lähinnä pronssin nappaamiseen. Pituushyppääjät voisivat yllättää Evilän ja Ollikaisen johdolla, mutta pistesijakin olisi positiivinen yllätys meikäläiselle.

Nuorille urheilijoille kisat ovat oiva paikka tutustua vähän isompien kisojen ilmapiiriin, joten oli oikea päätös lähteä kisoihin isolla joukkueella.Päätös saattaa myöhemmin poikia vaikka mitä. Toivotaan onnistumisia nuorille urheilijoillemme ja positiivisia kokemuksia.

FC

Kisapuiston tupla

FC Lahti on keskittynyt tänä kesänä markkinoimaan näkyvästi vain kahta peliä eli ns. Kisapuiston tuplaa. Yleisöodotukset ovat kovat, toivottavasti toimistolla ei pahasti petytä. Itse en ihan ymmärrä Kisapuiston nostamista jalustalle. Tulee hieman sellainen fiilis, että hiihtostadion on myös FC Lahden mielestä paska paikka, joten tulkaa hyvät ihmiset katsomaan, kun päästään pelaamaan ihanaan Kisapuistoon.

Epäilen ettei ainakaan torstain pelissä päästä yli 2000 katsojan, sillä televisiosta tulee samaan aikaan keihäsfinaali ja sääkin on epävakainen. Sen sijaan ensi viikon Inter matsi voi hyvinkin kerätä yli kolmetuhatta katsojaa, sillä silloin EM-futis ja -yleisurheilu ovat jo ohi, joten kilpailutilannetta ei synny. Tosin jotain vaikuttaa myös torstain pelin lopputuloskin...

Muutama voitto nyt putkeen helpottaisi Lahden tilannetta liigan häntäpäässä, sillä tappioilla Lahti liukuisi kohti putoajan paikkaa ja se on paikka, jota kannattaa välttää. Joukkue tarvitsee nyt kotiyleisön tukea, joten heinäkuussa jokainen käy katsomassa vähintään yhden FC Lahden matsin, eikö vain?

Pelsu

Kesä-Pelikaanit

Pelicans viettää kesälomaa, mutta seuran toimistolla työskennellään varmasti hiki hatussa. Viime vuoden joukkueesta häipyivät kaikki syömähampaat ja tilalle ei ole kovinkaan paljon vielä saatu. No iso kasa euroja on kyllä saatu ja niillä pitäisi sitten ykkös- ja kakkoskentän hyökkääjät löytää. Lisäksi pitkällä saikulla (3-5 kk) ovat vielä hyökkääjät Jormakka, Sopanen ja Pikkarainen. Mahtaa treeneissä olla miesvajausta...

Uskon, että heinäkuun alussa, kun NHL- ja KHL-peikko häipyvät, saadaan Lahteenkin iso kasa korkeanluokan pelaajia. Sopimuksia on varmastikin jo valmiina kassakaapissa ja nyt odotetaan vain, etteivät miehet karkaa idän ja lännen rahasarjoihin. Jotkut seurat ovat tiedottaneet kovista kaappauksista AHL-liigasta, mutta vielä ei ole varmaa tulevatko kyseiset pelaajat koskaan pelaamaan SM-liigassa.

Pelicans on varmasti ottanut erilaisen tiedottamislinjan ja tiedottaa vasta kun kaikki sopimukset ovat 100% varmoja. Hyvä niin. Luotto Kaarnaan, Suikkaseen ja Nurmiseen on edelleen kova. Kyllä nuo miehet tietävät mitä tekevät! Katsellaan sitten loman jälkeen elokuussa tarkemmin miltä Pelicansin joukkue näyttää.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit