Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA

 

Eurologo

EM-futis puolivälierävaiheeseen

EM-jalkapallo ei välitä meidän suomalaisten juhannuksesta, vaan pelitahti jatkuu tiiviinä läpi viikonlopun. Onneksi sentään vain yksi peli per päivä, niin ehtii hieman juhannustakin viettämään...Pelit ovat tähän mennessä sisältäneet muutaman jättiyllätys-putoajan ( Hollanti ja Venäjä) sekä yhden supervenyjän eli Kreikan.

Omat veikkaukseni jatkoon menijöistä on pitänyt kutinsa tähän mennessä noin 62 prosenttisesti, joten ihan hirveästi ei voi henkseleitä paukutella. Useimmat pelit ovat olleet hyvätasoisia, joka kertoo kyllä futiksen korkeasta tasosta Euroopassa. Lisäksi yhtäkään 0-0 nyhjäystä ei olla vielä nähty.

Portugalin Ronaldokin sitten heräsi ja johdatteli joukkueensa kahdeksan parhaan joukkoon kahdella maalillaan. Vaikka kyseinen herra hieman liian sokerisen ja itsetietoisen oloinen onkin, on myönnettävä, että pelin kulkiessa on myös kohtalaisen pitelemätön.

Hollanti osoittautui kisojen suurimmaksi pettymykseksi. Liian monta isoa egoa samassa joukkueessa ei tällä kertaa toiminut. Viime MM-kisoissahan se vielä toimi finaalipaikan arvoisesti. Jonkun kun on tehtävä ne paskaduunit kentällä ja istuttava välillä jopa vaihtopenkillä ja kaikki eivät voi olla tähtiä. Ehkäpä tästä nöyryytyksestä Hollannin pelaajat oppivat hieman nöyryyttä pelaamaan tulevaisuudessa joukkueen, ei itsensä puolesta?

Wayne Rooney uusine hiuksineen palasi pelikiellosta ja saman tien pelasti briteille lohkovoiton, kun samalla Ranska meinasi tössiä mahdollisuutensa häviämällä Ruotsille.

Kaiken edellä nähdyn ja koetun perusteella voisin väittää, että puolivälieristä jatkoon tiensä raivaavat Portugali, Saksa, Espanja ja Italia. Tietysti yllätykset ovat aina tervetulleita, ne kun ovat juuri urheilun suola. Muutenhan nämäkin kisat olisi voitu käydä paperilla jo etukäteen....

FC

FC Lahti yllätti - missä yleisö?

Yllätyksistä puhuen, FC Lahti yllätti ainakin meikäläisen positiivisesti kaatamalla Kuopiossa paikallisen palloseuran. Ottelu päättyi lahtelaisille lukemin 2-1, vaikka pelillisesti ja tilastollisesti peliä veikin kuopiolaisseura.

Näinhän se homman pitäisi vieraissa juuri toimiakin. Kotijoukkue huolehtikoon yleisön viihdyttämisestä ja kerätköön tyylipisteet, samalla kun vierailija tekee kahdesta ainoasta maalipaikastaan maalit ja vie pisteet tylysti bussilla kotiin. Aina ei tarvitse voittaa pallonhallinta- ja laukaisutilastoja ja pelata "barceloonaa" ja sen on näköjään valmentaja Kautonenkin ymmärtänyt. Joka tapauksessa erittäin tärkeät pisteet!
Tätä kirjoitettaessa on vielä keskiviikon Haka-peli pelaamatta, mutta tässä olisi taas hyvä sauma kasvattaa piste-eroa liigan häntäpäähän.

Nyt kun pikkuhiljaa Kuhnurit ovat saamassa ykköskokoonpanoaan kentälle loukkaantumissuman jälkeen ja peliään voittavaan kuosiin, olisi hyvä jos lahtelaiskatsojatkin pikkuhiljaa heräisivät unestaan ja kansoittaisivat lehterit.
Lahden yleisökeskiarvo on koko liigan pienin (1224 katsojaa/peli), joten nyt ystävät ja kylänmiehet on näytön paikka! Näillä yleisökeskiarvoilla ei kovin montaa vuotta liigasssa pelata...

Haka pelin jälkeen Lahti siirtyy parin kotimatsin ajaksi Kisapuistoon ( 28.6. VPS ja 2.7. Inter). Mielenkiintoista nähdä miten pelipaikka vaikuttaa yleisömääriin. Viime vuonna ykkösessä Lahden yleisökeskiarvo oli 1795 katsojaa, huippuna 25.7. pelattu kärkikamppailu FC Lahti - PK-35, jota oli seuraamassa peräti 4436 katsojaa! Ihme on, jos ei näihin lukuihin liigassa pelatessa ylletä.

Eikö Lahti olekaan enää jalkapallokaupunki?

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit