Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Pelle-Eevertti ja Heppa Ihaa Launeen kevättempauksessa

Toista sataa lasta ja aikuista kokoontui taas lauantaina Launeen kirjastolle viettämään iloista kevätpäivää yhdessä. Launeen omakotiyhdistyksen perinteinen kevättempaus oli säänjumalien suosiossa ja kirpputorimyyjät saivat tehdä kauppoja auringonpaisteessa. Myytävänä oli tavaraa moottoripyörästä potkuhousuihin ja lastenkirjoista maataloustuotteisiin.

Tilaisuuden ehdoton vetonaula oli Heppa Ihaan kevätkonsertti lapsille. Satu Långin hauskat laulut houkuttelivat paikalle sekä vauvoja että isompia ihmistaimia. Haitarin säestyksellä laulettiin Laukkaa hepo hiljaa sekä muita laululeikkejä.

Kevättempaus
Heppa Ihaa laulatti lapsia ja aikuisia

Monia ilahdutti myös Pelle-Eevertti, joka oli saapunut tutustumaan launeelaisiin. Eevertin punaisessa korissa oli makeisia jokaiselle vastaantulijalle. Ei siis ollutkaan ihme, että Pelle-Eevertillä riitti ystäviä ja juttuseuraa.

Vanhaan tapaan kirjaston pihalla selvitettiin Launeen mölkkymestarit vuodelle 2012. Aikuisten sarjan voitti toissavuoden mestari Reijo Linna. Toiseksi tuli Launeen omakotiyhdistyksen hallituksen oma Rina Mannerkivi . Kolmannen sijan vei Marja Kiijärvi-Pihkala, joka sijoituksestaan huolimatta valitteli loistavan alun päätyneen surkeaan loppuun.

Lasten mölkkymestareiksi valittiin kolme täsmälleen samaan pistemäärään yltänyttä nuorta taitajaa. Palkintomakeispussit kättelivät Vilppu Marttila sekä Eveliina ja Anni Johanssen. Kilpailun tuoksinassa tosin pantiin merkille, että kolmivuotiaiden ryhmässä oli monta varteenotettavaa haastajaa seuraavaan kilpailuun.

Rankka peli vaatii kunnon eväät. Tänä vuonna päivän herkullisimmat antimet tarjoilivat Launeen Martat, jotka myivät siimana muurinpohjalettuja ja kahvia nälkäisille. Kauppansa tekivät myös Launeen omakotiyhdistyksen mehut ja käristemakkarat.

Lasten piirustuskilpailun aiheena oli "kesä", koska jääkiekkomestaruutta ei tänä vuonna Suomeen saatu. Nuoret taiteilijat olivat lähestyneet aihetta kiitettävän monesta näkökulmasta: vettä, kukkia, puita, eläimiä ja iloisia lapsia säästämättä. Hienojen piirustusten joukosta palkitaan kolme parasta kesäkuussa, kunhan kirjaston raati ehtii perehtyä kaikkiin teoksiin.

Teksti ja kuvat: Marjo Liukkonen

 


Ajankohtaista -arkisto