Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SporttinurkkaSPORTTINURKKA

FC

FC Lahti kylmässä kyydissä

Hienosti kautensa aloittanut FC Lahti koki totaalisen mahalaskun kotonaan, kun Inter murskasi Kuhnurit tylysti 0- 5. Ikävintä oli tietenkin se, ettei Lahdella ollut ottelussa ainuttakaan maalipaikkaa, mikä on kyllä aika harvinaista. Lisäksi Inter tuhlasi 2-3 varmaa maalipaikkaa, joten numerot olisivat voineet olla vielä paljon rumemmat.

Näyttää siltä, ettei Pelsu-huuma ole siirtynyt millään tavoin FC Lahden peleihin, sillä kolkossa katsomossa värjötteli vain hieman rapiat 1300 katsojaa. Ehkäpä katsojat ovat tottuneet jopa liian hyvään keväisessä Pelsu-huumassa ja nyt ei enää jakseta innostua tavanomaisesta veikkausliigamatsista? Ja ne lätkän MM-kisatkin alkavat kohta...

Täytyy myöntää, että itsekin puoliajalla ryystäessäni "pakollista" tauko-olutta naamariin mietin, että kyllä lahtelaisella jääkiekolla on tällä hetkellä pullat hyvin uunissa verrattuna lahtelaiseen jalkapalloon. Tämähän ei ole tietenkään itse jalkapallon vika, sillä parhaimmillaan futis kyllä vetää vertoja lätkälle. Viime sunnuntainen selkäsauna ei kuitenkaan lisäfaneja Kuhnureille tuottanut, se on varma.

Itse lähdin kotiin 70. minuutin kohdalla pelin ollessa jo 0-3. Asia, jota teen aniharvoin, mutta rajansa se on masokismillakin...Sitä paitsi katsomossa oli oikeasti kylmä, kun aurinko ei enää paistanut toisella puoliajalla kuin ajoittain.
OK, myönnän olevani kermaperse, jolle ottelutapahtumassa merkitsevät myös muutkin toiminnot kuin pelkkä peli, mutta luulen, etten ole ihan yksin ajatuksineni.

Viime kesänä ehdin jo tottumaan Kisapuistoon, joten Hiihtis tuntui ehkäpä entistäkin kolkommalta paikalta ja näytti, että kenttä on vielä kauempana katsomoista kuin ennen.Tai sitten peli oli vain yksinkertaisesti sanottuna paska...
Onneksi kyseessä oli vain yksi epäonnistunut sarjapeli ja sitä ei kannata jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan. Näitä sattuu ja sillä siisti. Mutta harvoin näkee koko joukkueen epäonnistuvan noin totaalisesti.

Toivottavasti Lahti saa pian mukaan Mäkitalon, Rafaelin ja saksalaisen iso-H:n. Lisäksi Kemppinen vaihtopelaajana olisi terveenä hieman eri kaliiberia kärjessä kuin nuoret pojat Tynkkynen ja Saastamoinen.

No, ei vaivuta epätoivoon yhden matsin takia, sillä Kautosen pataljoona voi suorittaa kasvojen pesun jo lauantaina Jyväskylässä tai viimeistään perjantaina 13. päivä ( Hui!) Maarianhaminassa.

Näinköhän kaikki FC Lahden fanit muistavat hypätä laivasta pois Maarianhaminassa? Lahtelainen legenda kertoo muutamastakin fanista, jotka löysivät itsensä Tukholmasta, kun eivät ehtineet saarella hypätä laivasta pois...

Pelicans

Pelicans uudistuu

Nyt eletään sitä aikaa, kun SM-liigajoukkueet kilvan ilmoittavat uusista pelaajasopimuksista ja ensi kauden joukkueiden kasaaminen on kuumimmillaan. Torstaina myös Pelicans tiedotti uusista jatkosopimuksista ja muutamasta uudestakin sopimuksesta.

Lahdessa jatkavat ensi kaudellakin Jarkko Immonen, Marko Pöyhönen ja Joni Isomäki. Lisäksi sopimus sorvattiin A-juniori Kimi Koivistolle.
Uusia pelaajia julkistettiin tällä kertaa neljä kappaletta. Ensi syksynä turkoosipaidan pukevat ylleen vanha sotaratsu Timo Pärssinen, puolustajat Oskari Korpikari ja Antti Ylönen sekä maalivahti Jere Myllyniemi.

Pelsut
Puolustaja Oskari Korpikari ja hyökkääjä Timo Pärssinen olivat paikalla Pelicansin tiedotustilaisuudessa torstaina

Valmentaja Suikkasen mukaan joukkueeseen etsitään vielä (tai on jo löydetty, muttei vielä julkaistu) kahta keskushyökkääjää, kahta puolustajaa ja ehkä yhtä laitahyökkääjää, joten varmastikin MM-kisojen jälkeen julkaistaan lisää sopimuksia. Tällä hetkellä joukkueella on 22 sopimuspelaajaa.

Lisää ikäviäkin uutisia oli, sillä Joonas Järvinen suuntaa hyvin suurella todennäköisyydellä ensi kaudeksi NHL:aan, joten lisää paikkaajia tarvitaan.

Eipä kateeksi käy, kun loistavasti sujuneen kauden jälkeen joukkueen tärkeimmät palikat viedän käsistä ja joukkue joudutaan rakentamaan uudestaan. Toisaalta se tärkein palikka eli valmentaja pysyy. Luotto siihen, että Suikkanen saa jalkeille kilpailukykyisen joukkueen myös ensi kaudeksi, on kova.

Pelicans aloittaa kautensa Rauman Pitsiturnauksessa 3.8. eli aika tarkalleen kolmen kuukauden päästä.

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit