Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Kaukolämpötyömaat aloittivat Nikkilässä

Sokeritopankadulla on tehty kaukolämpötöitä Lahti Energian toimesta jo parin viikon ajan. Osaa kadun asukkaista on hämmentänyt se, ettei heitä ole työmaasta ja sen aiheuttamista ongelmista autoilijoille informoitu millään tavalla. Töistä kotiin tullessa, tie onkin ollut yllättäen poikki, eikä minkäänlaista liikennemerkkiä tai infotaulua ole näkynyt asiasta ilmoitamassa.  Tällä hetkellä katu ei ole enää poikki, mutta työmaan takia katu on tällä hetkellä todella kapea ja ahdas. Kadun ahtautta lisää myös se, että kadulla kulkee linja-autovuoro.

kaukolämpö
Kaukolämpötyöt aiheuttavat ongelmia liikenteelle Sokeritopankadulla

 - Tämä on totta ja hämmennys on ymmärrettävää. Lähetimme kyllä kyselyn kaukolämpöverkkoon liittymisestä aikaisemmin asukkaille, mutta tarkemmasta aikataulusta ja liikenteelle tulevista haitoista emme ole varoittaneet erikseen etukäteen.
Tietä ei ole kuitenkaan tarvinut onneksi sulkea kovin pitkäksi aikaa. Kaukolämpöputki vaihtaa puolta yhden kerran Sokeritopankadulla ja kaivannon tekeminen kesti noin tunnin. Nyt siinäkin on terässilta, niinkuin kaikissa tonttien liittymissäkin. Ymmärrettävästi tämä on voinut aiheuttaa tyytymättömyyttä, varsinkin, jos on tullut kotiin, juuri kun oman tontin ajoliittymän kohdalta on kaivettu kertoo Lahti Energian rakentamispäällikkö Harri Mäki-Saari.

 - Kaukolämpötyömaan Sokeritopankadulla on tarkoitus jatkua toukokuun puoleen väliin asti. Myös toinen katu Nikkilässä tulee olemaan lähiviikot työn alla, sillä kaukolämpötyöt on tarkoitus aloittaa tällä viikolla myös Metsätiellä, jolla asuvien on syytä varautua siihen, että aika ajoin tie voi olla poikki varoittelee Mäki-Saari tulevista projekteista.

Kaukolämpötyöt aloitetaan yleensä heti, kun maa sulaa tarpeeksi. Tämän takia Lahti Energia aloitti työt samanaikaisesti peräti kahdeksassa eri kohteessa ympäri Lahtea. Talvella jouduttaisiin piikkaamaan routa pois, joka taas aiheuttaisi turhaa tärinää taloissa.

Kaukolämpöputkea ei heti asentamisen jälkeen peitetä, koska teräsputket laajenevat kuuman veden ( 70-80 C°) niissä virratesssa. Niinpä kaivantoa pidetään koko ajan avonaisena ja täytetään sitten kerralla koko kadun mitalta putkien laajenemisen loputtua kertoo Mäki-Saari.

Petri Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto