Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


sporttiSPORTTINURKKA

 

Pelsu

Kiitos Pelicans!

Niinhän siinä sitten lopuksi kävi, että loistavan kauden jälkeen Pelicansille lyötiin käteen hopeat, ensimmäiset lahtelaiset kiekkomitalit. Vaikka finaalit hävittiinkin, on hopeassa vahva voittamisen maku. Tällä kertaa taidettiin kuitenkin kaatua maalivahtisekoiluun. Ainakin uskon, että Hovisen ollessa 100% kunnossa olisi homma klaarattu kotiin. Toisaalta on turha mennä loukkaantumisten taakse, puuttuihan Jypiltäkin mm. Vatanen ja Skrebk puolustuksesta.

Kyllähän lahtelainen kiekkoyleisö osoitti käytöksellään, että hopeaa täällä todella arvostetaan. Joukkueen saadessa hopeat kaulaan, täysi halli huusi Pelicansia seisaallaan taputtaen 10 minuuttia. Jopa kiekkopomo Kummola sanoi, ettei ihan vähään aikaan ole nähnyt vastaavaa "standing ovationia" hävinneelle joukkueelle.
Lahtelaisille kiekkojännäreille on vuosien saatossa tarjottu pelkkää schaissea, joten ymmärtää hyvin miksi hopeastakin jaksetaan täällä iloita.Kaiken kaikkiaan loistava kausi, joka muistetaan Lahdessa pitkään. Toisaalta, jos ensi vuonna voitetaan, saatetaan tälläiset hopeakaudet unohtaa nopeastikin...

Hopea Pelsu
Pelicans hopeatunnelmissa

Seuraavaksi alkaa tulevan kauden joukkueen rakennus. Kaarna kertoi ensi kauden joukkueen olevan muutamaa paikkaa vaille valmis. Joukkueen jättävät varmasti Hovinen (NHL), Marttinen (Ässät), Jalvanti (Blues), Luttinen (HIFK), Rinkinen (Blues) sekä ilman peliaikaa loppukaudella jäännyt Loppi. Melkein varmoja lähtijöitä ovat Tero Koskiranta (Blues?) ja Justin Hodgman (KHL), joten paikattavaa riittää, jos kaikki nuo edellämainitut vaihtavat maisemaa.
Lisäksi peikkona on myös Laschin häipyminen NHL-kaukaloihin, varsinkin, jos mies onnistuu MM-kisoissa USA:n paidassa. Sama NHL-peikko on olemassa myös Joonas Järvisen kohdalla.

Se, että Kaarna puhuu enää muutaman tontin ensi kauden joukkueesta olevan tyhjä, kertoo siiitä, että kulisseissa ensi kautta on rakennettu koko ajan. Uusien pelaajien huhuissa ovat pyörineet mm. maalivahti Jere Myllyniemi, jonka sopimus lienee jo varma ensi kaudeksi. Kohtalaisen vahva huhu on tuomassa Karri Rämöä kotiin KHL:sta Pelsujen ykkösvahdiksi. Olisi kyllä kova sainaus toteutuessaan.
Puolustajia ei paljon ole huhuissa ollut, mutta ainakin Kalpan Lannon ja Laurila ovat olleet Pelicansin mielenkiinnon kohteina. Vahvimmat hyökkääjähuhut ovat olleet TPS:n Birner ja Timrån Timo Pärssinen.

Mielenkiinnolla odotan tulevia uutisia uusista hankinnoista. Uskon, että tänäkin keväänä Kaarna kyykyttää muita joukkueita siirtomarkkinoilla ja muutama mehukas nimi nähdään ensi kaudella turkoosipaidassa. Ainakin vetovoimaa ja rahaa pitäisi olla Suikkasen ja hopean ansiosta.

FC

Katseet FC Lahteen

SM-liigan loputtua voidaan katseet siirtääkin jo kotoiseen veikkausliigaan ja FC Lahteen. Lahti on aloittanut mukavan vahvasti, kolmesta ottelusta kuusi pistettä on hyvä saldo sarjanousijalle. Ensi sunnuntaina saadaan Lahteen hyvä tasonmittari, kun Turun Inter saapuu hiihtikselle. Inter on voittanut molemmat matsinsa kauden aluksi ja on muutenkin yksi vahvimmista mitaliehdokkaista. Ihan putkeen ei Interilläkään ole mennyt, sillä Suomen cupissa joukkue putosi ykkösen Kooteepeelle viime keskiviikkona.


katsomo
Miten saadaan katsomot täyteen Lahdessa myös jalkapallo-otteluissa?

Toivotaan, että sää suosisi tällä kertaa, sillä Lahden talous ei kovin montaa kotiottelua kestä, jossa yleisömäärä jää alle tuhannen. Milläköhän Pelicans-huuma saataisiin siirrettyä hiihtostadionille? Kyllä Lahden kokoisessa kaupungissa pitäisi katselijoita olla helposti 2500-3000 per peli.
Tähän tietysti vaikuttaa joukkueen menestys. Putoamiskaudella 2010 yleisökeskiarvo oli kuitenkin peräti 2405, johon varmasti myönteisesti vaikutti edellisvuoden loistavasti menneet europelit, joissa yleisökeskiarvo oli muuten peräti 5000!

Yleisökeskiarvoa saadaan nostettua myös keinotekoisesti, myymällä koko ottelutapahtuma jollekin yritykselle, joka sitten jakaa ilmaislippuja kaikille halukkaille. Näillä tempauksilla on hiihtikselle monestikin kerätty 7000-8000 silmäparia.

Sunnuntaina siis mustaa ja viininpunaista päälle ja hiihtikselle kannustamaan Kuhnurit voittoon Interistä. Tehdään tästä hyvä jalkapallokausi.
Lahti on myös jalkapallokaupunki!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit