Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


sporttiSPORTTINURKKA

 

Pelsu

Kiitos Pelicans!

Niinhän siinä sitten lopuksi kävi, että loistavan kauden jälkeen Pelicansille lyötiin käteen hopeat, ensimmäiset lahtelaiset kiekkomitalit. Vaikka finaalit hävittiinkin, on hopeassa vahva voittamisen maku. Tällä kertaa taidettiin kuitenkin kaatua maalivahtisekoiluun. Ainakin uskon, että Hovisen ollessa 100% kunnossa olisi homma klaarattu kotiin. Toisaalta on turha mennä loukkaantumisten taakse, puuttuihan Jypiltäkin mm. Vatanen ja Skrebk puolustuksesta.

Kyllähän lahtelainen kiekkoyleisö osoitti käytöksellään, että hopeaa täällä todella arvostetaan. Joukkueen saadessa hopeat kaulaan, täysi halli huusi Pelicansia seisaallaan taputtaen 10 minuuttia. Jopa kiekkopomo Kummola sanoi, ettei ihan vähään aikaan ole nähnyt vastaavaa "standing ovationia" hävinneelle joukkueelle.
Lahtelaisille kiekkojännäreille on vuosien saatossa tarjottu pelkkää schaissea, joten ymmärtää hyvin miksi hopeastakin jaksetaan täällä iloita.Kaiken kaikkiaan loistava kausi, joka muistetaan Lahdessa pitkään. Toisaalta, jos ensi vuonna voitetaan, saatetaan tälläiset hopeakaudet unohtaa nopeastikin...

Hopea Pelsu
Pelicans hopeatunnelmissa

Seuraavaksi alkaa tulevan kauden joukkueen rakennus. Kaarna kertoi ensi kauden joukkueen olevan muutamaa paikkaa vaille valmis. Joukkueen jättävät varmasti Hovinen (NHL), Marttinen (Ässät), Jalvanti (Blues), Luttinen (HIFK), Rinkinen (Blues) sekä ilman peliaikaa loppukaudella jäännyt Loppi. Melkein varmoja lähtijöitä ovat Tero Koskiranta (Blues?) ja Justin Hodgman (KHL), joten paikattavaa riittää, jos kaikki nuo edellämainitut vaihtavat maisemaa.
Lisäksi peikkona on myös Laschin häipyminen NHL-kaukaloihin, varsinkin, jos mies onnistuu MM-kisoissa USA:n paidassa. Sama NHL-peikko on olemassa myös Joonas Järvisen kohdalla.

Se, että Kaarna puhuu enää muutaman tontin ensi kauden joukkueesta olevan tyhjä, kertoo siiitä, että kulisseissa ensi kautta on rakennettu koko ajan. Uusien pelaajien huhuissa ovat pyörineet mm. maalivahti Jere Myllyniemi, jonka sopimus lienee jo varma ensi kaudeksi. Kohtalaisen vahva huhu on tuomassa Karri Rämöä kotiin KHL:sta Pelsujen ykkösvahdiksi. Olisi kyllä kova sainaus toteutuessaan.
Puolustajia ei paljon ole huhuissa ollut, mutta ainakin Kalpan Lannon ja Laurila ovat olleet Pelicansin mielenkiinnon kohteina. Vahvimmat hyökkääjähuhut ovat olleet TPS:n Birner ja Timrån Timo Pärssinen.

Mielenkiinnolla odotan tulevia uutisia uusista hankinnoista. Uskon, että tänäkin keväänä Kaarna kyykyttää muita joukkueita siirtomarkkinoilla ja muutama mehukas nimi nähdään ensi kaudella turkoosipaidassa. Ainakin vetovoimaa ja rahaa pitäisi olla Suikkasen ja hopean ansiosta.

FC

Katseet FC Lahteen

SM-liigan loputtua voidaan katseet siirtääkin jo kotoiseen veikkausliigaan ja FC Lahteen. Lahti on aloittanut mukavan vahvasti, kolmesta ottelusta kuusi pistettä on hyvä saldo sarjanousijalle. Ensi sunnuntaina saadaan Lahteen hyvä tasonmittari, kun Turun Inter saapuu hiihtikselle. Inter on voittanut molemmat matsinsa kauden aluksi ja on muutenkin yksi vahvimmista mitaliehdokkaista. Ihan putkeen ei Interilläkään ole mennyt, sillä Suomen cupissa joukkue putosi ykkösen Kooteepeelle viime keskiviikkona.


katsomo
Miten saadaan katsomot täyteen Lahdessa myös jalkapallo-otteluissa?

Toivotaan, että sää suosisi tällä kertaa, sillä Lahden talous ei kovin montaa kotiottelua kestä, jossa yleisömäärä jää alle tuhannen. Milläköhän Pelicans-huuma saataisiin siirrettyä hiihtostadionille? Kyllä Lahden kokoisessa kaupungissa pitäisi katselijoita olla helposti 2500-3000 per peli.
Tähän tietysti vaikuttaa joukkueen menestys. Putoamiskaudella 2010 yleisökeskiarvo oli kuitenkin peräti 2405, johon varmasti myönteisesti vaikutti edellisvuoden loistavasti menneet europelit, joissa yleisökeskiarvo oli muuten peräti 5000!

Yleisökeskiarvoa saadaan nostettua myös keinotekoisesti, myymällä koko ottelutapahtuma jollekin yritykselle, joka sitten jakaa ilmaislippuja kaikille halukkaille. Näillä tempauksilla on hiihtikselle monestikin kerätty 7000-8000 silmäparia.

Sunnuntaina siis mustaa ja viininpunaista päälle ja hiihtikselle kannustamaan Kuhnurit voittoon Interistä. Tehdään tästä hyvä jalkapallokausi.
Lahti on myös jalkapallokaupunki!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit