Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ilen hajatelmat

Ile

Hirvisaari

Eduskunta-avustajansa hihamerkkikolumnia puolustanut persu, asikkalalainen James Hirvisaari on kietaissut sananvapauden ja oikeudenmukaisuuden ritarin viitan harteilleen. Hänen mielestään sananvapaus on suotavaa niin kauan kuin se sopii hänen määräämiinsä rajoihin. Sanan säilän käyttäjänä Hirvisaari on auttamattoman kömpelö provokaattori, joka viljelee ilmaisuja, joita on viimeksi kuultu joskus 30-luvulla. Persuja kuulemma häväistään tuon tuosta, hyvä, ettei Jouko Turkan sanoin nöyryytetä. Siis, millainen sanaseppo tämä Asikkalan sheriffi oikein on? Käydäänpä kohta kohdalta läpi hänen tuore vuodatuksensa blogissa. Se kantaa ylimalkaisen ympäripyöreästi nimeä Ankaraa kritiikkiä.
"Eduskunta-avustajani blogikirjoituksen tapauksessa on käynyt selvästi ilmi, kuinka media räikeästi vääristeli totuutta ja siten valehteli kansalaisille päin naamaa. "Hihamerkkikaustia" ja Turun Sanomien toimittajan törkeää toimintaa olen käsitellyt aiemmassa blogitekstissäni."

Vai niin. Kerropa James yksikin esimerkki, äläkä vaahtoa näissä blogiteksteissäsi yleisellä tasolla. Luin myös avustajasi Helena Erosen alkuperäisen hihapakinan, jonka olit sankarillisesti "pelastanut" omille sivuillesi. Luin sen vielä toisen ja kolmannen kerran. Mielestäni se oli surkea. Satiiriksi sitä ei voinut sanoa, ehkä sentään huumoriksi, sillä huumoria se on huonokin huumori. Mutta jatketaan.
"Toinen emävale. Media on pitkään ja valheellisesti väittänyt perussuomalaisia ja jopa joitakin eduskuntaryhmän jäseniä "äärioikeistolaisiksi", "rasisteiksi" ja jopa "natseiksi". Perussuomalaisissa ei kuitenkaan ole mitään "rasistisiipeä". Tarkoitushakuiseen demonisointiin pitää totuuden nimessä tulla stoppi kuten kaikkeen muuhunkin vääristelyyn."

Että oikein demonit vedetään peliin! Ja mikähän oli se ensimmäinen emävale? Sama alkeellinen ja vanhakantainen kielenkäyttö jatkuu. Yhtäkkiä hypätään asiasta toiseen. Taaskaan Hirvisaari ei anna yhtäkään konkreettista esimerkkiä vakavien väitteidensä tueksi. Olen kuitenkin samaa mieltä, ettei persuilla ole mitään rasistisiipeä. Koko puolue edustaa sitä jo valmiiksi. Ja eteenpäin.
"Poliittisen ohjelmani pohjalta toimin kaikenlaista vallan väärinkäyttöä vastaan. Edellä mainituissa tapauksissa kyse on mediavallasta. Kansalaisille syötetään pajunköyttä täysin tarkoitushakuisesti ja tahallisesti. Mediaväellä on peiliin katsomisen paikka."

Eikä taaskaan esimerkkiä, mistä oikein on kysymys. Mediavalta on yhtä hämärä käsite kuin tahallinen pajunköyden syöttäminen. Ei median tarvitse värittää mitenkään erityisesti persujen edesottamuksia ja mokailuja, puolueväki tekee sen tarpeeksi makeasti muutenkin. Persut ovat itse luoneet oman huonon maineensa toilailuillaan, eikä median ole tarvinnut tehdä muuta kuin referoida näitä tekemisiä. Persuilla itsellään olisi nimeenomaan korkea aika katsoa peiliin. Moniko protestimielessä heitä äänestänyt tuntee tällä hetkellä myötähäpeää persujen onnettoman tunaroinnin vuoksi ja valitsee ehdokkaansa seuraavissa vaaleissa varmasti huolellisemmin. Mutta Hirvisaaren vuodatus paisuu vieläkin huikeimpiin mittoihin.
"Myös oikeuslaitoksessa on vakavia ongelmia. Valtakunnansyyttäjänviraston poliittisesti korruptoituneet syytetehtailijat pyrkivät tukkimaan tavallisten kansalaisten suut mielivaltaisilla tulkinnoillaan sananvapaudesta. Semmoiset pitäisi saada rautoihin tai ainakin pois virastaan. Vallan väärinkäyttö on äärimmäisen vakava asia erityisesti oikeuslaitoksessa."

Nyt menevät jo vellit ja puurot sekaisin. Syyttäjävirastoko on rajoittanut sananvapautta? Eikä edelleenkään mitään konkreettista esimerkkiä. Munkkilatinaa, populistista poliittista vouhotusta sieltä kaikkein yksinkertaisimmasta päästä. Eikö päinvastoin Merisalon ja Kanervan tapaus osoittanut, että poliitikkojen on syytä olla varpaillaan? Tajuamatta itsekään, mitä kirjoittaa, Hirvisaari puhuu "semmoisista". Mutta palataan vielä HIrvisaaren huikeaan loppuhuipennukseen, mitä ikinä se tarkoittaakaan, ennen kuin raudat kalisevat.
"Valhe sokaisee. Valta huumaa."

Joo. Oli se sitten hyvä, juttu etteivät persut päässeet hallitukseen.

Oikeasti minun piti kirjoittaa lähestyvän vapun kunniaksi jotain hauskaa, mutta menköön tämäkin kirjoitus huumorin piikkiin. Vitsihän perussuomalaiset ovat. Satiiria heistä on turha lähteä rakentamaan, sillä he tekevät itse sen paremmin.

Ilkka Isosaari


Kolumnistin muut kolumnit