Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ilen hajatelmat

Ile

Hirvisaari

Eduskunta-avustajansa hihamerkkikolumnia puolustanut persu, asikkalalainen James Hirvisaari on kietaissut sananvapauden ja oikeudenmukaisuuden ritarin viitan harteilleen. Hänen mielestään sananvapaus on suotavaa niin kauan kuin se sopii hänen määräämiinsä rajoihin. Sanan säilän käyttäjänä Hirvisaari on auttamattoman kömpelö provokaattori, joka viljelee ilmaisuja, joita on viimeksi kuultu joskus 30-luvulla. Persuja kuulemma häväistään tuon tuosta, hyvä, ettei Jouko Turkan sanoin nöyryytetä. Siis, millainen sanaseppo tämä Asikkalan sheriffi oikein on? Käydäänpä kohta kohdalta läpi hänen tuore vuodatuksensa blogissa. Se kantaa ylimalkaisen ympäripyöreästi nimeä Ankaraa kritiikkiä.
"Eduskunta-avustajani blogikirjoituksen tapauksessa on käynyt selvästi ilmi, kuinka media räikeästi vääristeli totuutta ja siten valehteli kansalaisille päin naamaa. "Hihamerkkikaustia" ja Turun Sanomien toimittajan törkeää toimintaa olen käsitellyt aiemmassa blogitekstissäni."

Vai niin. Kerropa James yksikin esimerkki, äläkä vaahtoa näissä blogiteksteissäsi yleisellä tasolla. Luin myös avustajasi Helena Erosen alkuperäisen hihapakinan, jonka olit sankarillisesti "pelastanut" omille sivuillesi. Luin sen vielä toisen ja kolmannen kerran. Mielestäni se oli surkea. Satiiriksi sitä ei voinut sanoa, ehkä sentään huumoriksi, sillä huumoria se on huonokin huumori. Mutta jatketaan.
"Toinen emävale. Media on pitkään ja valheellisesti väittänyt perussuomalaisia ja jopa joitakin eduskuntaryhmän jäseniä "äärioikeistolaisiksi", "rasisteiksi" ja jopa "natseiksi". Perussuomalaisissa ei kuitenkaan ole mitään "rasistisiipeä". Tarkoitushakuiseen demonisointiin pitää totuuden nimessä tulla stoppi kuten kaikkeen muuhunkin vääristelyyn."

Että oikein demonit vedetään peliin! Ja mikähän oli se ensimmäinen emävale? Sama alkeellinen ja vanhakantainen kielenkäyttö jatkuu. Yhtäkkiä hypätään asiasta toiseen. Taaskaan Hirvisaari ei anna yhtäkään konkreettista esimerkkiä vakavien väitteidensä tueksi. Olen kuitenkin samaa mieltä, ettei persuilla ole mitään rasistisiipeä. Koko puolue edustaa sitä jo valmiiksi. Ja eteenpäin.
"Poliittisen ohjelmani pohjalta toimin kaikenlaista vallan väärinkäyttöä vastaan. Edellä mainituissa tapauksissa kyse on mediavallasta. Kansalaisille syötetään pajunköyttä täysin tarkoitushakuisesti ja tahallisesti. Mediaväellä on peiliin katsomisen paikka."

Eikä taaskaan esimerkkiä, mistä oikein on kysymys. Mediavalta on yhtä hämärä käsite kuin tahallinen pajunköyden syöttäminen. Ei median tarvitse värittää mitenkään erityisesti persujen edesottamuksia ja mokailuja, puolueväki tekee sen tarpeeksi makeasti muutenkin. Persut ovat itse luoneet oman huonon maineensa toilailuillaan, eikä median ole tarvinnut tehdä muuta kuin referoida näitä tekemisiä. Persuilla itsellään olisi nimeenomaan korkea aika katsoa peiliin. Moniko protestimielessä heitä äänestänyt tuntee tällä hetkellä myötähäpeää persujen onnettoman tunaroinnin vuoksi ja valitsee ehdokkaansa seuraavissa vaaleissa varmasti huolellisemmin. Mutta Hirvisaaren vuodatus paisuu vieläkin huikeimpiin mittoihin.
"Myös oikeuslaitoksessa on vakavia ongelmia. Valtakunnansyyttäjänviraston poliittisesti korruptoituneet syytetehtailijat pyrkivät tukkimaan tavallisten kansalaisten suut mielivaltaisilla tulkinnoillaan sananvapaudesta. Semmoiset pitäisi saada rautoihin tai ainakin pois virastaan. Vallan väärinkäyttö on äärimmäisen vakava asia erityisesti oikeuslaitoksessa."

Nyt menevät jo vellit ja puurot sekaisin. Syyttäjävirastoko on rajoittanut sananvapautta? Eikä edelleenkään mitään konkreettista esimerkkiä. Munkkilatinaa, populistista poliittista vouhotusta sieltä kaikkein yksinkertaisimmasta päästä. Eikö päinvastoin Merisalon ja Kanervan tapaus osoittanut, että poliitikkojen on syytä olla varpaillaan? Tajuamatta itsekään, mitä kirjoittaa, Hirvisaari puhuu "semmoisista". Mutta palataan vielä HIrvisaaren huikeaan loppuhuipennukseen, mitä ikinä se tarkoittaakaan, ennen kuin raudat kalisevat.
"Valhe sokaisee. Valta huumaa."

Joo. Oli se sitten hyvä, juttu etteivät persut päässeet hallitukseen.

Oikeasti minun piti kirjoittaa lähestyvän vapun kunniaksi jotain hauskaa, mutta menköön tämäkin kirjoitus huumorin piikkiin. Vitsihän perussuomalaiset ovat. Satiiria heistä on turha lähteä rakentamaan, sillä he tekevät itse sen paremmin.

Ilkka Isosaari


Kolumnistin muut kolumnit