Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SporttiSPORTTINURKKA

 

Pelsu

Finaalihuumaa

Hienoa aikaa eletään Lahdessa, ainakin jos on lätkäfani. Kautta aikain ensimmäiset lahtelaiset kiekkofinaalit ovat saanneet kaupungin liki hulluksi ja turkoosia väriä näkee kaikkialla.

Ensimmäinen finaali oli Pelicansin heiniä, toinen vastaavasti Jypin. Tätä kirjoitettaessa kolmas finaali on vasta illalla, joten sen tulos on arvoitus, mutta varmastikin se on suuntaa-antava koko finaalisarjalle. Pelicansin pitäessä kotiedun on kulta mahdollinen.
Sen sijaan, jos Jyp nappaa vierasvoiton, on jatko huomattavasti vaikeampaa, sillä Jyp osoitti olevansa todella kova kotijoukkue. Toisaalta Pelicans on kauden aikana näyttänyt henkisen vahvuutensa nousemalla voittoihin mitä ihmeellisimmistä tilanteista.

Hodgman
Justin Hodgmanilta odotetaan tasonnostoa loppuihin finaaleihin

Yksi asia on kuitenkin itseäni kismittänyt tässä huikeassa keväässä. Nimittäin lätkä/TV-yhdistelmä. Miten voi olla mahdollista, että ostamalla Urho TV:n saat SM-liigan pelit näkyville, mutta ainoastaan välieriin asti? Finaalit kun näkyvät ainoastaan Nelonen Pro-kanavalla, joten lätkäniilon on pakko ostaa toinenkin kanavapaketti!

Sama kuin olisi olemassa yksi kanava missä näkyy elokuvista ensimmäiset 1,5 tuntia ja elokuvan loppuratkaisu eli viimeiset 15 minuuttia pitäisi sitten ostaa toiselta kanavalta...Kyllä tässä kuluttajaa kusetetaan ja kunnolla. Samalla SM-liiga kusee omaan pesäänsä, sillä nyt finaalit ovat suurimmalle osalle kansasta täysin yhdentekeviä, kun niitä ei nähdä yleisillä kanavilla. SM-liigan finaalit kiinnostaisivat varmasti koko Suomea, mutta nyt ne onnistutaan piilottamaan maksukanavaviidakkoon. 


Joka tapauksessa finaaliherkkua Lahdessa luvassa vielä maanantainakin ja jos ennustaa pitäisi, niin luulenpa, että seitsemäs finaali nähdään ensi torstaina Lahdessa. Silloin ollaankin äärimmäisen jännän äärellä Pasilan Pekka Routalempeä lainatakseni...

 

FC

FC Lahti aloitti komeasti

Kuhnurit saivat halutun alun Veikkausliigaan ja nyt joukkue komeilee liigan kärjessä kahden pelatun ottelun jälkeen. Voitot tuovat itseluottamusta ja se on hyvä asia, sillä harjoituskausi ei paljon luvannut. Eihän noilla parilla voitollakaan kuuhun lennetä, mutta kyllähän se varmasti helpottaa niin pelaajien kuin valmennuksen taakkaa tulevissa otteluissa.

FC Lahti siirsi ottelunsa torstaisen Pelsu-finaalin alta pois, mutta tämä ei ainakaan näkynyt katsojamäärässä keskiviikkona. Vaivaiset 702 katsojaa paikalla Veikkausliigamatsissa on todella vähän. Ymmärrettävää on kuitenkin se, että ensinnäkin sää oli surkea ja kylmä ja lisäksi lahtelaiset laittavat tällä hetkellä rahansa mielummin Pelicansin finaalipeleihin kuin istuisivat kylmällä hiihtostadionilla.

Taulo
Ville Taulo näytti tiukkapipofaneille, että osaa pelata

Ja turhahan tässä on itse mitään itkeä, sillä en ollut itsekään paikalla. Pelsu-finaalit vievät kyllä kaiken huomioni ja voimia ei valitettavasti vielä riitä potkupalloiluun. Asia korjaantunee viikon päästä kuin itsestään.

FC Lahti voi sillä aikaa jatkaa hyviä pelejään ja jatkaa liigan kärkiporukoissa. Kyllä se yleisö sinne stadionille tiensä löytää,kunhan kiekkohuuma on ohi ja kuhnurit pelaavat voittavaa jalkapalloa.

Hauska yksityiskohta Honka-pelistä oli se, että Ville Taulo teki komean paluun Lahen paitaan ollen kuulemma kentän kuningas. Kauankohan joudutaan odottamaan, että FC Lahden tinkimättömät fanit unohtavat, että kyseessä on "homolupirunkkari"?.....

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit