Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


SporttiSPORTTINURKKA

Pelsu

Finaali!


Nyt päästään Lahdessakin vihdoin ja viimein maistelemaan lätkän finaaleja, kun Pelicans niittasi Bluesin sivuun voitoin 4-1. Viimeinen peli oli todella kypsää pelaamista turkoosipaidoilta, eikä Blues pienistä lukemista huolimatta ollut lähelläkään voittoa, kunhan yritti roikkua pelissä mukana.

Vastaan tulee Jyp, joka on myös pelottavan kovassa kevätkunnossa. Jyväskyläläisten peli perustuu Pelicansia enemmän pelaamiseen puolustuksen kautta. Yleensä Jypin peleissä ei maaleilla mässäillä suuntaan eikä toiseen. Vanha sanonta "Runkosarja voitetaan hyökkäämällä, mestaruudet puolustamalla" sopii erityisen hyvin juuri Jypin pelitapaan.
Pelicansin vahvuus on taas nimenomaan hyökkäyspelissä, sekä loistavassa riistopelissä. Jypillä on monta isoa ja kankeaa puolustajaa (Viitanen, Malmivaara, Koskinen), joihin Pelsuhyökkääjien olisi iskettävä ajoissa kiinni ja aiheutettava kiekonmenetyksiä, aivan kuten Pelicans on tehnytkin näissä pudotuspeleissä.

Yksi merkittävä kysymys on tietenkin maalivahtikysymys. Kumpi pelaa, Hovinen vai Kuusela? Kuusela on näyttänyt, että hän pystyy olemaan voittava maalivahti, toisaalta Pelicansin pelaaminen näyttää rauhallisemmalta Hovisen ollessa maalissa. Toisaalta, jos Hovinen ei ole kunnossa, pilataanko tässä Papin tulevaa NHL-uraa peluuttamalla lonkkavikaista miestä? 

Pappi
Mikä on Niko Hovisen loukkaantumisen aste? Sen taitaa tietää vain Pappi itse...

Jypin ja Pelsujen runkosarjamatsit olivat tiukkoja, joten vaikea sanoa kumpi joukkueista on ennakkosuosikki finaalisarjassa. Molempien voitot haettiin aina vieraskaukalosta ja kaksi kertaa jouduttiin jatkoajallekin. Viimeisessä kohtaamisessa (3.3.) Pelicans nousi kolmannessa erässä 2-4 tappiosta 6-4 voittoon, joten lahtelaisilla on tuoreessa muistissa, miten Jyp kaadetaan.

Toivon mukaan loistavan kevään pelannut Jan Latvala nähdään kaukalossa, sillä olisi sääli, jos Lade joutuisi jättämään finaalit väliin kasvattajaseuraansa vastaan. Varsinkin, kun Jypin riveistä löytyy mm. Kalle Koskinen, Laden ikätoveri ja monivuotinen pakkipari.

Yksi monia kismittävä seikka on ollut pudotuspelien lipunmyynti. Lippujen tullessa myyntiin, on Lippupalvelusta myyty ei oota, mutta loppujen lopuksi ottelut eivät ole olleetkaan loppuunmyytyjä? Tämähän johtuu siitä, että tietyille tahoille on varattu tietty lippukiintiö (SM-liiga, vastustajan fanit jne). Ottelupäivän aikana näitä ennakkoon varattuja lippuja sitten palautuu myyntiin yksitellen.

Suoraan sanoen paska systeemi ja näistä kiintiöistä pitäisikin päästä eroon. Jatkossa liput tulisi myydä sitä mukaa kun niitä on. Tällöin pelit olisivat varmasti loppuunmyytyjä.

Joka tapauksessa tiedossa on uskomaton kiekkospektaakkeli meille lahtelaisille kiekkojännäreille, jotka olemme odottaneet menestystä niin monta vuotta, ettemme edes muista kuinka monta...

FC

Veikkausliiga starttaa

Pelicansin taistellessa mestaruudesta FC Lahti aloittaa oman kautensa sunnuntaina 15.4. Hakaa vastaan.
Mikähän ihmeen kiire on taas aloittaa kausi hankien keskellä? Ja viimeinen matsi pelataan sitten lokakuun lopussa...

Onko ihan mahdotonta pelata sarjaa yhtään nopeammassa tempossa? Esim. kaksi peliä per viikko ei pitäisi olla paha, pelataanhan SM-liigaakin kolme ottelua viikossa tahtiin. Näin voitaisiin kausi pelata pääsääntöisesti hyvissä olosuhteissa ja se toisi varmasti myös katsojia enemmän katsomoihin.

Ilmassa on paljon kysymysmerkkejä, sillä otteet harjoitusotteluissa eivät ole vakuuttaneet ainakaan meikäläistä. Viimeisimpänä nolo tappio Jipolle Suomen Cupissa.

Ihan viime tinkaan joukkue vahvisti vielä rivejään Mika Mäkitalolla, Ville Taulolla ja Jaakko Rantasella, joten ainakin määrällisesti Lahdella on pelaajia tarpeeksi ( 27 kpl) viedä läpi rankka Veikkausliigakausi.

Jonne
Jonne Kemppinen edustaa FC Lahden kokeneinta osastoa

Joukkueen ongelma ainakin näin etukäteen on siinä, ettei tasaisia, varmoja suorittajia joukkueesta tunnu löytyvän kuin muutama. Sen sijaan potentiaalisia läpilyöjiä ja yllättäjiä löytyy pilvin pimein, mutta kuinka moni heistä lopulta lyö itsensä läpi onkin sitten eri kysymys.

Kautonen on linjannut kuudennen sijan olevan joukkueen mestaruus. Vähimmäistavoite on kuitenkin sarjapaikan uusiminen ja siihen kyllä uskon. Parempaankin on saumat, kunhan joukkue saisi hyvän lähdön kauteen.

Tästä se taas lähtee vuoden tauon jälkeen - Veikkausliiga Lahessa!

-Petri Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit