Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Puolustusministeri Wallin vieraili Hennalassa

Puolustusministeri Stefan Wallin vieraili torstaina Hennalan varuskunnassa. Vierailu oli osa kierrosta, jossa ministeri vierailee kaikissa lakkautuspäätöksen saaneissa varuskunnissa. Kierroksellaan hän tapasi Hennalan henkilökuntaa sekä maakunnan korkeimpia päättäjiä. Vierailulla olivat mukana myös työ- ja elinkeinoministeriön edustajia.

Wallin
Pääesikunnan edustaja kenraalimajuri Seppo Toivonen, puolustusministeri Stefan Wallin ja työ- ja elinkeinoministeriön edustaja Jukka Mäkitalo median tentissä Hennalan perinteikkäällä upseerikerholla.

- Näissä lakkautuksissa on hyvin vahva inhimmilinen ulottuvuus ja valtiovalta tulee varmasti tekemään kaikkensa, että lakkauttamisen haitat olisivat mahdollisimman pieniä myös täällä Lahdessa. 
Koko ajatus rakennemuutoksesta puolustusvoimista sai alkunsa noin 3 vuotta sitten, kun huomattiin, että ikäluokat pienevät ja puolustusvoimat joutuvat maksamaan "tyhjistä seinistä". Tällä rakennemuutoksella vapautamme rahaa materiaalihankintoihin sekä itse toimintaan eli kyseessä ei ole säästöpaketti. Vain tällä tavalla voimme säilyttää yleisen asevelvollisuuden ja koko maan kattavan puolustuksen tähdensi Wallin

- Itseasiassa koko Euroopassa on meneillään vastaavanlainen rakennemuutos. Esim Ruotsissa lakkautettiin juuri asevelvollisuus, Saksa lakkautti 30 joukko-osastoa ja samoin ovat tekemässä mm. Englanti ja Hollanti kertoi Wallin.
Wallinin mukaan lakkautusten tarkempi suunnitelma on valmis toukokuun alkupuolella ja vuoden 2015 alussa viimeisetkin muutokset ovat voimassa.

Hennalan lakkauttaminen koskettaa syvästi lahtelaisia, sillä tiedotustilaisuudessa Wallinille luovutettiin kolme adressia Hennalan säilyttämisen puolesta, joissa komeili kaikkiaan yli 6000 nimeä. Pro Hennalan Juha Tarnanen toi esiin Hennalan vahvat perinteet sekä vahvan lahtelaisen maanpuolustushengen luovuttaessaan adressin ministeri Wallinille.

Petri Salomaa


Ajankohtaista -arkisto