Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Sport SPORTTINURKKA

 

Pelsu

Playoff-kevät käyntiin

Sm-liigan pitkä runkosarja on vihdoinkin ohi ja päästään pelaamaan otteluita, joita niin pelaajat kuin kannattajatkin odottavat joka kevät vesi kielellä. Kiima katsomoissa on käsin kosketeltavissa. Tätä kirjoittaessa on vielä epäselvää, onko Pelicans toinen vai kolmas, mutta uskon, että turkoosinutut hoitavat viimeisessä pelissään ilman panosta pelaavan Tapparan ja vievät siten runkosarjan kakkostilan nimiinsä.

Se tarkoittaisi sitä, että ensimmäisenä playoffeissa vastaan tulee joukkue ns. säälipleijareista. Jos taas Pelsut onnistuvat sössimään itsensä sarjassa kolmanneksi, tulee ensimmäinen vastustaja olemaan sarjan kutonen. Niin tai näin, näyttää vahvasti siltä, että vastaan on tulossa joko Jokerit tai Kärpät. Kumpikaan ei varmasti ole lempivastustaja, mutta kaikkihan ne pitäisi voittaa, jos meinaa kannua nostella myöhemmin. Katselin hieman joukkueiden välisiä kohtaamisia tänä vuonna ja tiukkaa on ollut. Varsinkin Kärppien kanssa ei eroa ole saatu, sillä voitot ovat 2-2, pisteet 6-6 ja maalitkin 14-14. Huh!

Hovinen
Pelicansin onneksi Niko Hovinen palasi maalinsuulle juuri ennen playoff-pelejä

Tilastojen valossa Jokerit voisikin olla se sopivampi vastustaja, sillä kauden peräti seitsemästä kohtaamisesta on voitettu viisi, pisteiden mennessä Pelicansille 12-9 ja maalitkin 25-21. Tosin kolme voitoista tuli vasta rankkareilla ja pudotuspeleissähän ei rankkareita ammuta...

Toki on syytä muistuttaa, että pudotuspelit ovat aivan oma maailmansa missä voi tapahtua mitä vain. Tämä muistetaan varmasti hyvin esim. Porissa, jossa Ässät lähti viime keväänä sarjakakkosena pelaamaan säälipleijareista noussutta Bluesia vastaan. Blues oli runkosarjan 9. ja Ässät oli voittanut kaikki kauden aikaisemmat kohtaamiset. No, tietenkin Blues meni parista jatkoon voitoin 4-2 ja jatkoi aina hopealle asti. Loistava esimerkki siitä, josta aurinkokuningas Tamminenkin aina jaksaa muistuttaa: "Win the right games!"

Pelsujen runkosarjan loppu on mennyt mollivoittoisesti. Huhut hallilta kuitenkin kertovat, että syynä on todella kova treenirääkki, jota vedetään viimeisten runkosarjamatsienkin kustannuksella. Suikkanen on todennut, että runkosarjan voitto ei kiinnosta ja tuo treenaaminen pelien kustannuksella kertoo siitä, että nyt tähdätään jo siihen, että luistin kulkee kovaa tosipeleissä.
Pelicansin playoff-taival alkaa torstaina 22.3. klo 18.30. Kiima kasvaa, oletko valmis?

FCL

FC Lahti selittelee

Hieman alkoi meikäläistä huolestuttamaan FC Lahden ensi kausi, kun lueskelin paikallisesta maakuntalehdestä juttua, jossa valmentaja Kautonen listasi tosiasioita tämänhetken FC Lahdesta. Vaikutti siltä, että nyt jo aloitettiin selittelemään syitä siihen, miksi ensi syksynä Lahti löytyy taas divarista. On pienin budjetti, pelaajia on loukkaantuneina, Lepola ei olekaan niin kova jätkä kuin luultiin ja jne...

Virallinen tavoite on kuulemma kuudes sija, mutta Kautosen mukaan kuudes sija merkitsisi suurinpiirtein samaa kuin mestaruus. Siis mitä ihmettä!?! Joko kyseessä on nöyristelyn maailmanennätys tai sitten Kautonen tietää, ettei mahdollisuuksia menestyä oikeasti ole. Luulisi valmentajan iskostavan joukkueeseen ennemmin taistelumieltä kuin luovutushenkeä. Realiteetit on toki tunnustettava ja ei meikäläinenkään odota Lahden keikkuvan sarjassa edes kahdeksan parhaan joukossa, mutta silti haluan kesällä nähdä joukkueen pelaajien taistelevan FC Lahden värien puolesta ja uskovan menestykseen. Tuollainen selittely kuukautta ennen sarjan alkua tuntuu kyllä vähintäänkin oudolta.

Onneksi viimeisessä liigacup-ottelussa kaatui vihdoinkin liigajoukkue, kun MyPa kaatui 2-0, joten eiköhän se siitä...Toisaalta jos tarkoitus oli herättää sponsoreiden huomio ja kerätä lisää rahaa, niin kohtalaisen onnistunut juttu, sillä ainakin tuli selväksi, että lisää rahaa tarvitaan.

Shala
Shala nähdään tälläkin kaudella FC Lahden paidassa. Osa kiitoksesta osoitettakoon FC Lahden aktiivisille faneille

Peukkua sen sijaan täytyy nostaa FC Lahden asialla ry:lle, joka oli osaltaan mahdollistamassa Drilon Shalan pysymisen Lahdessa. FC Lahden kannattajat ovat touhussa mukana aidosti sydämellään, mitä todistaa sekin, että kannattajia nähtiin taannoin Kisapuistossa kolaamassa kenttää puhtaaksi ennen liigacupin ottelua. Joskus sitten läikkyy ylikin, mutta kun tunteella mennään, niin joskus se järki vain jää taka-alalle.

Periaatteessa Lahdella on kasassa ihan pätevä joukkue veikkausliigaan, tosin muutama vahvistus lienee vielä tulollaan. Varsinkin toppariosasto huutaa vahvistusta Hendrik Großöhmichenin loukkaannuttua. Lisäksi kärkeen kaipailisin sitä kliinistä viimeistelijää, vaikka Tommi Kari on mukavasti treenipeleissä onnistunutkin.

Paljon riippuu kauden alusta, miten peli lähtee kulkemaan. Liian monta tappiota heti kärkeen saattaa tuhota koko kauden, toisaalta päinvastaisessa tilanteessa joukkue voi päästä mukavaan lentoon itseluottamuksen kasvaessa.Veikkausliiga käynnistyy aika tarkalleen jo kuukauden päästä 15.4. kotiottelulla Hakaa vastaan. Kiima kasvaa pikkuhiljaa myös futispuolella.

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit