Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Runomaraton juhli upeasti 30-vuotistaivaltaan

Merja Larivaara ja Kikka Laitinen Felmannin tähdet

Lahden runomaratonin perustajat Liisa Salo, Jouko Skinnari ja Risto Ahti saavat lyödä rintoihinsa, koska runon voima ei ole sammunut, vaan voi erittäin hyvin. Runon voima ei ole kadonnut ja jo nyt kilpailuihin on osallistunut enemmän kirjoittajia kuin Lönnrot on kerännyt säkeitä Kalevalaansa.

Järjestäjät olivat yllättyneitä, koska tapahtumaan osallistui noin 140 henkeä. Kaikki mahtuivat toki sisään, mutta illan pääesiintyjiä kaikki eivät saaneet kuunnella "ring side" paikoilta. Loistavat ja lahjakkaat taitelijavieraat olivat rakentaneet ohjelmansa mielenkiintoisesti ja mielekkäästi. Laulujen teemat liikkuivat teemoilla rakkaus- onni- unelmat ja arki.

Runomaraton
Lahden runomaratonin isäntä Jouko Skinnari ja 30-vuotisjuhlan tähdet Merja Larivaara ja Kikka Laitinen hymyssä suin.

Saimme kuulla täyden kirjon suomalaisten sananikkareiden ja säveltäjien teoksia. Pääosissa olivat Juice, Junnu Vainio, Petsa Reponen, Veikko Lavi sekä itseoikeutetusti Kikka Laitinen omilla sanoituksillaan ja sävellyksillään. Saimme kaikki osallistua yhteislauluihin ja ilta oli suurenmoinen.

Erityisen mukavaa oli se, että lauluvalinnat olivat edellä mainittujen sanoittajien tuotannon vähemmän tunnetuista teoksista. Seuraava yhteistapahtuma on tarkoitus järjestää elokuussa ulkosalla. Todella kiitollinen tapahtuma saa siis jatkoa.

Lahden omaperäinen runomaraton voi siis hyvin ja ponnistaa eteenpäin voimalla. Kulttuuri elää edelleen keskuudessamme silti ja sitä eivät heiluttele mitkään toriparkit ja poliittiset voimasuhteet.
Toivotamme onnea keski-ikäiselle runottarelle ja olemme mukana hengessä täydellä sielullamme.

Juhani Melanen

 


Ajankohtaista -arkisto