Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Lauri Tervo maalaa Kerinkallio-sarjaa

Kuvataiteilija, taidemaalari Lauri Tervo on erikoistunut maisemataulujen maalaamiseen. Hän löysi hyvän ystävänsä Timo Äikäksen avustamana ihanteellisen paikan Kerinkalliolta. Tervo keräsi maalaustarvikkeensa ja kiipesi kalliolle maalaamaan. Nyt Kerinkallio-sarjassa on valmiina neljä komeaa maisemataulua.
- Timo näytti minulle hänen komeita lapsuudenmaisemiaan. Innostuin heti asiasta ja tulosta on tullut, kertoo Lauri Tervo.
- Rohkea kaveri, kun menee millaiseen paikkaan tahansa, ihastelee Äikäs.

29-vuotias Tervo sanoo, että hänen työssään ja urheilussa on samanlaisia piirteitä.
- Kyllä tuo luonnossa kulkeminen vaatii kuntoa. Henkiseltä puolelta homma on samanlaista urheilun kanssa. Ulkona saa kulkea varovasti, sillä ajoittain saattaa harkintakyky pettää, taidemaalari juttelee.

taulu
Lauri Tervon maalaus Kerinkallion jylhistä maisemista

Nastolassa 20 vuotta asunut Tervo on sittemmin muuttanut Lahteen. Nuorena hän kävi kultaseppäkoulun vanhempiensa innostuttamana. Armeijan jälkeen hän alkoi harrastaa taidemaalausta päätoimisesti, joten takana on kymmenen vuoden ura eikä hän ole valintaansa katunut.
- Töissäni näkyy mitä metsässä näkyy. Valokuvista maalaan tauluja hyvin harvoin, sillä haluan olla paikan päällä, koska hektisyys on läsnä ja luonnossa ajattelee maalaamista enemmän kuin ateljéssä. Ote on siellä metsässä rennompi, kuvailee ympäri Suomea samoileva taidemaalari.
- Tässä tosiaankin tulee reissattua ympäri Suomea. Tulee liikuttua sellaisissa paikoissa, joissa ei ole ennen tullut käytyä. Välillä minulla oli asuntoauto, mutta myöhemmin kallistuin telttamajoituksen puolelle.

Lauri Tervo maalaa myös tilauksesta. Ensi kesänä hänellä on edessään mielenkiintoinen projekti.
- Välillä tulee maalattua muotokuvia. Kesällä lähden maalaamaan sellaista järven selälle. Maalaan vanhassa tervatussa puuveneessä. Siinä vierähtää muutama päivä.

Tervo on pitänyt lähes 40 näyttelyä. Viime syksynä hänellä oli näyttelyt Turussa ja Tampereella. Näyttelyjen suhteen hän on pitänyt nyt taukoa keskittyen maalaamaan lähinnä työpajassaan, joka sijaitsee Hollolan Salpakankaalla Fasetin tiloissa.
- Näyttelyjen pitäminen ei ole minulle itsetarkoitus, joten niitä kohtaan minulla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia. Jos kiinnostusta ja motivaatiota riittää, niin sitten.

Omien sanojensa mukaan Lauri Tervo maalaa asioita, jotka luonnossa voivat olla katoamisen alla. Hän on rakastanut luontoa lapsesta lähtien ja tähän liittyvät miehen muutkin harrastukset.
- Talvisin harrastan tähtitiedettä ja kesäisin lintubongausta. Luonnossa liikkuessa kiinnittää helposti huomiota lintuihin. Olen bongannut tähän mennessä 280 lintulajia, mutten ole mikään himobongaaja, joka ajaisi satoja kilometrejä jonkin harvinaisen linnun bongatekseen. Kerran kyllä tuli tehtyä yksi turha matka Tampereelle, selvitti Lauri Tervo.

Hänen maalaamiaan Kerinkallio-sarjan tauluihin voi tutustua Timo Äikäksen (040-820885) kotona Kerillä. Tervoon saa yhteyttä netin kautta www.lauritervo.com.

Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto