Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Lauri Tervo maalaa Kerinkallio-sarjaa

Kuvataiteilija, taidemaalari Lauri Tervo on erikoistunut maisemataulujen maalaamiseen. Hän löysi hyvän ystävänsä Timo Äikäksen avustamana ihanteellisen paikan Kerinkalliolta. Tervo keräsi maalaustarvikkeensa ja kiipesi kalliolle maalaamaan. Nyt Kerinkallio-sarjassa on valmiina neljä komeaa maisemataulua.
- Timo näytti minulle hänen komeita lapsuudenmaisemiaan. Innostuin heti asiasta ja tulosta on tullut, kertoo Lauri Tervo.
- Rohkea kaveri, kun menee millaiseen paikkaan tahansa, ihastelee Äikäs.

29-vuotias Tervo sanoo, että hänen työssään ja urheilussa on samanlaisia piirteitä.
- Kyllä tuo luonnossa kulkeminen vaatii kuntoa. Henkiseltä puolelta homma on samanlaista urheilun kanssa. Ulkona saa kulkea varovasti, sillä ajoittain saattaa harkintakyky pettää, taidemaalari juttelee.

taulu
Lauri Tervon maalaus Kerinkallion jylhistä maisemista

Nastolassa 20 vuotta asunut Tervo on sittemmin muuttanut Lahteen. Nuorena hän kävi kultaseppäkoulun vanhempiensa innostuttamana. Armeijan jälkeen hän alkoi harrastaa taidemaalausta päätoimisesti, joten takana on kymmenen vuoden ura eikä hän ole valintaansa katunut.
- Töissäni näkyy mitä metsässä näkyy. Valokuvista maalaan tauluja hyvin harvoin, sillä haluan olla paikan päällä, koska hektisyys on läsnä ja luonnossa ajattelee maalaamista enemmän kuin ateljéssä. Ote on siellä metsässä rennompi, kuvailee ympäri Suomea samoileva taidemaalari.
- Tässä tosiaankin tulee reissattua ympäri Suomea. Tulee liikuttua sellaisissa paikoissa, joissa ei ole ennen tullut käytyä. Välillä minulla oli asuntoauto, mutta myöhemmin kallistuin telttamajoituksen puolelle.

Lauri Tervo maalaa myös tilauksesta. Ensi kesänä hänellä on edessään mielenkiintoinen projekti.
- Välillä tulee maalattua muotokuvia. Kesällä lähden maalaamaan sellaista järven selälle. Maalaan vanhassa tervatussa puuveneessä. Siinä vierähtää muutama päivä.

Tervo on pitänyt lähes 40 näyttelyä. Viime syksynä hänellä oli näyttelyt Turussa ja Tampereella. Näyttelyjen suhteen hän on pitänyt nyt taukoa keskittyen maalaamaan lähinnä työpajassaan, joka sijaitsee Hollolan Salpakankaalla Fasetin tiloissa.
- Näyttelyjen pitäminen ei ole minulle itsetarkoitus, joten niitä kohtaan minulla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia. Jos kiinnostusta ja motivaatiota riittää, niin sitten.

Omien sanojensa mukaan Lauri Tervo maalaa asioita, jotka luonnossa voivat olla katoamisen alla. Hän on rakastanut luontoa lapsesta lähtien ja tähän liittyvät miehen muutkin harrastukset.
- Talvisin harrastan tähtitiedettä ja kesäisin lintubongausta. Luonnossa liikkuessa kiinnittää helposti huomiota lintuihin. Olen bongannut tähän mennessä 280 lintulajia, mutten ole mikään himobongaaja, joka ajaisi satoja kilometrejä jonkin harvinaisen linnun bongatekseen. Kerran kyllä tuli tehtyä yksi turha matka Tampereelle, selvitti Lauri Tervo.

Hänen maalaamiaan Kerinkallio-sarjan tauluihin voi tutustua Timo Äikäksen (040-820885) kotona Kerillä. Tervoon saa yhteyttä netin kautta www.lauritervo.com.

Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto