Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA


 Pelsu

SM-liigan kärjessä tiukkaa

Nyt kun on jo siirrytty maaliskuun puolelle ja runkosarjaa on jäljellä enää pari viikkoa, on tilanne SM-liigan kärjessä kihelmöivän jännittävä. Jäljellä on enää seitsemän peliä ja seitsemän ensimmäistä joukkuetta on kahdeksan pisteen sisällä! Kyseessä on eittämättä SM-liigahistorian tasaisin kausi kärjen suhteen ja se, jos mikä, takaa meille lätkäfaneille mielenkiintoisen kevään.

Pelicansin runkosarjan viimeiset vastustajat ovat tänään pelattavan Jokeripelin lisäksi JYP, Ässät, HPK, HIFK, TPS ja Tappara. Varsinkin Jyp, HIFK ja Ässä-matsit ovat avainasemassa, kun mietitään kärjen lopullisia sijoituksia.

Kovimmassa lennossa ovat viime aikoina olleet JYP, Kärpät ja HIFK. Vastaavasti Kalpan ja Ässien peli on ollut eniten hakusessa.
Myös Pelicansin peli on ailahdellut laidasta laitaan. Välillä jäätäviä maalijuhlia ja heti seuraavassa pelissä on omissa kolissut ja kunnolla. Puolustus pitäisi nyt saada kuntoon ennen kevään tosipelejä. mm. aikaisemmin loistavasti toiminut alivoima on kuin eilispäivän haalea muisto, kun vastustaja tuntuu paukuttavan joka kerta maalin ylivoimalle päästessään. Lisäksi Hovisen tilanne on hieman epäselvä, sillä kukaan ei varmasti tiedä lonkkavamman vakavuutta. Toisaalta Kuuselakin maalissa riittää silloin, kun koko viisikon puolustusasenne on kunnossa. Uusin Veikkaaja-lehti rankkasi muuten hieman yllättäen pelsujen veskariosaston liigan kovimmaksi!

Uusista hyökkääjistä varsinkin Ilkka Pikkarainen on ollut varmasti juuri sitä mitä tilattiinkin. Kovaa taklaava ja hirmuisen lämärin omaava Pikkarainen on sellainen hieman veemäisenoloinen kaveri, jota tiukoissa playoff-peleissä tarvitaankin. Hyökkäys onkin pelsujen vahvin ase kevään taistoissa, sillä taitoa ja vääntövoimaa joukkueesta löytyy yllinkyllin.

Hodari Justin Hodgman on liekeissä!

Hyökkääjistä puheenollen, uskomattomassa vireessä liitelee herra Justin Hodgman. Viimeiset 15 peliä tehopisteet 7+17=24!! Kaiken lisäksi kyseessä on nuori, kehittyvä pelaaja ja olen varma, ettei parasta Hodgmania ole vielä edes nähty. Millähän ilveellä Kaarna saisi väsättyä "Hodarin" kanssa jatkosopimuksen ensi kaudeksi? Voi olla vaikeaa, sillä esim. KHL-seuroilla on millä mällätä ja hevosmiesten tietotoimiston mukaan myös usea rahakas SM-liigaseurakin miehen perässä ravaa. Enpä pitäisi mahdottomana sitäkää, että joku NHL-seura miehen nappaa.

No, aika iso sulka TJ Kaarnan hattuun oli jo Laschin jatkosopimus. Niin Lasch kuin Hodgmankin ovat ehdottomasti parasta A-luokkaa, mitä tulee Lahdessa pelanneisiin ulkomaalaisvahvistuksiin. Herrat menevät mielessäni samaan kategoriaan sellaisten legendaaristen ulkomaalaisapujen kanssa kuin Olli Valek, Jaromir Sindel ja Frank Neal. Itseasiassa Lasch on enää yhden pisteen päässä kaikkien aikojen ulkomaalaispelaajan Valekin tehopisteistä (51).

En tiedä tarkalleen, kuka pelsun organisaatiossa on tämän vuoden ulkomaalaishankintojen takana ( Nurminen?), mutta virtuaalinen kukkapuska lähetetään täältä Omalähiön sporttinurkasta asianomaiselle henkilölle, joka on nämä kaksi kultakimpaletta Lahteen löytänyt.

Mahtavaa, että tänä vuonna me lahtelaisetkin pääsemme jännittämään Play off-pelejä, varsinkin kun mahdollisuudet menestymiseen ovat oikeasti olemassa. Nousu viime vuoden karsinnoista kärkikahinoihin on upea suoritus koko organisaatiolta. Lahdessa on ryömitty niin kauan, että jonkin värinen mitali kauden päätteeksi olisi todella tervetullut. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit