Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SportSPORTTINURKKA


 Pelsu

SM-liigan kärjessä tiukkaa

Nyt kun on jo siirrytty maaliskuun puolelle ja runkosarjaa on jäljellä enää pari viikkoa, on tilanne SM-liigan kärjessä kihelmöivän jännittävä. Jäljellä on enää seitsemän peliä ja seitsemän ensimmäistä joukkuetta on kahdeksan pisteen sisällä! Kyseessä on eittämättä SM-liigahistorian tasaisin kausi kärjen suhteen ja se, jos mikä, takaa meille lätkäfaneille mielenkiintoisen kevään.

Pelicansin runkosarjan viimeiset vastustajat ovat tänään pelattavan Jokeripelin lisäksi JYP, Ässät, HPK, HIFK, TPS ja Tappara. Varsinkin Jyp, HIFK ja Ässä-matsit ovat avainasemassa, kun mietitään kärjen lopullisia sijoituksia.

Kovimmassa lennossa ovat viime aikoina olleet JYP, Kärpät ja HIFK. Vastaavasti Kalpan ja Ässien peli on ollut eniten hakusessa.
Myös Pelicansin peli on ailahdellut laidasta laitaan. Välillä jäätäviä maalijuhlia ja heti seuraavassa pelissä on omissa kolissut ja kunnolla. Puolustus pitäisi nyt saada kuntoon ennen kevään tosipelejä. mm. aikaisemmin loistavasti toiminut alivoima on kuin eilispäivän haalea muisto, kun vastustaja tuntuu paukuttavan joka kerta maalin ylivoimalle päästessään. Lisäksi Hovisen tilanne on hieman epäselvä, sillä kukaan ei varmasti tiedä lonkkavamman vakavuutta. Toisaalta Kuuselakin maalissa riittää silloin, kun koko viisikon puolustusasenne on kunnossa. Uusin Veikkaaja-lehti rankkasi muuten hieman yllättäen pelsujen veskariosaston liigan kovimmaksi!

Uusista hyökkääjistä varsinkin Ilkka Pikkarainen on ollut varmasti juuri sitä mitä tilattiinkin. Kovaa taklaava ja hirmuisen lämärin omaava Pikkarainen on sellainen hieman veemäisenoloinen kaveri, jota tiukoissa playoff-peleissä tarvitaankin. Hyökkäys onkin pelsujen vahvin ase kevään taistoissa, sillä taitoa ja vääntövoimaa joukkueesta löytyy yllinkyllin.

Hodari Justin Hodgman on liekeissä!

Hyökkääjistä puheenollen, uskomattomassa vireessä liitelee herra Justin Hodgman. Viimeiset 15 peliä tehopisteet 7+17=24!! Kaiken lisäksi kyseessä on nuori, kehittyvä pelaaja ja olen varma, ettei parasta Hodgmania ole vielä edes nähty. Millähän ilveellä Kaarna saisi väsättyä "Hodarin" kanssa jatkosopimuksen ensi kaudeksi? Voi olla vaikeaa, sillä esim. KHL-seuroilla on millä mällätä ja hevosmiesten tietotoimiston mukaan myös usea rahakas SM-liigaseurakin miehen perässä ravaa. Enpä pitäisi mahdottomana sitäkää, että joku NHL-seura miehen nappaa.

No, aika iso sulka TJ Kaarnan hattuun oli jo Laschin jatkosopimus. Niin Lasch kuin Hodgmankin ovat ehdottomasti parasta A-luokkaa, mitä tulee Lahdessa pelanneisiin ulkomaalaisvahvistuksiin. Herrat menevät mielessäni samaan kategoriaan sellaisten legendaaristen ulkomaalaisapujen kanssa kuin Olli Valek, Jaromir Sindel ja Frank Neal. Itseasiassa Lasch on enää yhden pisteen päässä kaikkien aikojen ulkomaalaispelaajan Valekin tehopisteistä (51).

En tiedä tarkalleen, kuka pelsun organisaatiossa on tämän vuoden ulkomaalaishankintojen takana ( Nurminen?), mutta virtuaalinen kukkapuska lähetetään täältä Omalähiön sporttinurkasta asianomaiselle henkilölle, joka on nämä kaksi kultakimpaletta Lahteen löytänyt.

Mahtavaa, että tänä vuonna me lahtelaisetkin pääsemme jännittämään Play off-pelejä, varsinkin kun mahdollisuudet menestymiseen ovat oikeasti olemassa. Nousu viime vuoden karsinnoista kärkikahinoihin on upea suoritus koko organisaatiolta. Lahdessa on ryömitty niin kauan, että jonkin värinen mitali kauden päätteeksi olisi todella tervetullut. Ei kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit