Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Finlandia-hiihtoneuvos Teuvo Savolainen hankki sukset kypsällä iällä

Saksalassa rauhallista rivitaloelämää viettävä Teuvo Savolainen on hurahtanut hiihdon pariin. Tulevana lauantaina hiihtoneuvos saa täyteen 25 hiihdettyä Finlandia-hiihtoa eikä mikään tunnu pidättelevän 60-kymppistä miestä.
- Kypsällä iällä lähdin lajia harrastamaan. Olin jo 34-vuotias, kun hommasin itselleni sukset ja päätin osallistua Finlandia-hiihtoon vuonna 1987 ensimmäisen kerran. Onhan tässä tullut hiihdeltyä, toteaa Teuvo Savolainen vaatimattomasti.

Teuvo
Teuvo Savolainen odottaa jo innokkaana 25. starttiaan Finlandiahiihdossa

Hänellä on hyvässä muistissa lähdöt Hämeenlinnan Katumajärveltä, vaikka kaikki ei aina sujunutkaan suunnitelmien mukaisesti.
- Välillä oli vettä jäällä 20 senttimetriä, joten hiihtäminen ei tahtonut onnistua. Nykyinen reitti kulkee Lahden urheilukeskuksesta Hollolaan ja sieltä takaisin, joten 50 kilometrin matka on riittävä, painottaa Savolainen.

Hän painottaa sitä tosiasiaa, että suomalainen on urheilija, joka lähtee matkaan kisaamaan lappu rinnassaan täysillä.
- Tämän ikäisellä äijällä ei ole kuitenkaan menestymisen suhteen tavoitteita. Pääasia on päästä maaliin.

Teuvo Savolainen on nuoruudessaan harrastanut urheilua lähinnä koulujen kilpailuissa. 100 metrin juoksussa hän on onnistunut hyvin ja nykyisin juoksun sekä pyöräilyn oheen on ilmaantunut hiihtäminen.
- Joka vuosi lunta olen odotellut ja onhan sitä tullut. Kelistä riippuvainen tässä hiihdossa on oltava, hän totesi hakiessaan suksia Nousukadulla sijaitsevasta Skiiposista Jorma Lindrothilta. Suksiin tehtiin hionta lauantaista perinteisen hiihtotavan matkaa varten.
- En minä ole koskaan mitään pitovoiteita käyttänyt. Tavoitteenani on vain siinä, että pääsen maaliin asti. En ole kelistä riippuvainen, mutta maailmani ei siihen romahda, jos jonkinlainen haaveri sattuu, Savolainen kertoo luottaen Finlandia-hiihdon huoltojoukkojen järjestelyihin, jotka hiihtoneuvos on todennut hyviksi.

Teuvo Savolainen on tyytyväinen eteläisen Lahden hiihtomaastoihin. Saksalasta hänen on helppo sujahtaa Kerinkallion kautta Liipolan ladulle.
- Tuhat kilometriä on tullut täyteen. Joskus olen käynyt myös Urheilukeskuksessakin hiihtämässä.

Savolainen on käynyt pitkänmatkanhiihdoissa Suomessa esimerkiksi Mikkelissä ja Hvinkäällä, mutta ulkomaille hän ole vielä lähtenyt.
- Kun jään eläkkeelle, asia tullee ajankohtaiseksi. Tämän hiihtokauden jälkeen suunnistan kesämökille Asikkalan Rutalahteen polttopuita tekemään, paljasti Teuvo Savolainen suunnitelmiaan.

Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto