Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Liikunnalla työhön

Lahden Liikunnalla Työhön ry on perustettu 1996. Sen tarkoituksena on toimia työttömyyden vähentämiseksi, edistää päijät-hämäläisten nuorten työllistymiseen tähtääviä toimenpiteitä esim. tarjota 17-25 -vuotiaille nuorille kokemuksia työelämästä työharjoittelun avulla, aktivoida ja tukea heitä pysyvien työsuhteiden luomisessa, sekä edistää nuorten liikuntakasvatusta yhdistyksen toimialueella.

Lity toimii erityisesti päijät-hämäläisiä alle 25-vuotiaita työttömiä ajatellen, mutta myös tätä vanhemmat ja lahtelaiset pitkäaikaistyöttömät ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Pitkäaikaistyöttömille Lity haluaa tarjota mielekästä ja hyödyllistä tekemistä, jo hankittujen taitojen ylläpitämistä. Finanssipuolelta toiminnan mahdolliseksi tekee mm. Hämeen ELY-keskuksen osarahoitus sekä Lahden kaupungin palkkausavustukset.

Käytännön toimintaa johtaa projektipäällikkö Jarmo Heino, työharjoittelut toteutetaan yhdessä työnsuunnittelijoiden kanssa. Lity on innokas toimija urheilu- ja muissa työllistävissä tapahtumissa. Lityssä suunnitellaan jatkuvasti uusia tapahtumia ja otetaan myös osaa mahdollisuuksien mukaan muiden järjestämiin tapahtumiin joilla saadaan luotua uusia työharjoittelupaikkoja nuorille.

Lityssä on tällä hetkellä 25 jäsenseuraa, jotka ovat merkittäviä lahtelaisia urheiluseuroja. (mm. Reipas, Kuusysi, Ahkera, Kiekkoreipas jne). Jäsenseurat ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lityn toimintaa.

Työharjoittelun kautta kohti ammattia

Näin yhteishauan aikana on hyvä muistaa, että työharjoittelusta saa tärkeitä pisteitä opiskelupaikkaa hakiessa. Harjoittelun aikana pääsee tutustumaan ja kokeilemaan oikeata työympäristöä, jolle mahdollisesti tähtää tulevaisuudessa. Työharjoittelun avulla voi kokeilla omaa soveltuvuuttaan erilaisille aloille ja löytää vaikkapa toiveammattinsa. Työharjoittelusta on myös aina hyötyä työmarkkinoille ja koulutukseen hakeuduttaessa.

Miten työtön nuori tai pitkäaikaistyötön pääsee mukaan Lityn toimintaan, projektipäällikkö Jarmo Heino?
 - Ottamalla yhteyden LiTy:n toimistoon (Urheilukeskus II rappu ). Siellä pääsee valitsemaan itseään kiinnostavat työtehtävät usein vaihtuvalta listaltamme, joita ovat mm.toimisto- ja markkinointitehtävät, hoito-kasvatus- ja opetustyöt, ohjaus ja valmennus ja kunnossapito- ja järjestystehtävät.
Työharjoittelun tarjoajia ovat urheiluseurat, koulut, päiväkodit, tapahtumat (järjestelyt, ohjaus ja valmennus) ja talvisin myös liikkeet, toimistot ja tehtaat. Järjestelmä on tehokas, sillä 90 % hakijoista saa jo ensimmäisen hakuviikon aikana harjoittelupaikan mainostaa Heino Lityn tehokasta toimintaa.

Minkälainen työaika harjoittelussa on ja saako siitä palkkaa?
 - Työharjoittelu on tarkoitettu kokopäiväiseksi harjoittelupaikan työaikaa noudattaen. Suositus on 6- 8 tuntia päivässä. Pyrimme, että työharjoittelu kestäisi minimissään yhden kuukauden, maksimissaan vuoden. Työharjoitteluajalta maksetaan työmarkkina- tai työllistämistukea. Taloudellisesta tuesta saa tietoja työvoimatoimistosta. Lityn kautta työharjoittelupaikan saa vuosittain noin 200 nuorta kertoo Heino lopuksi

Petri Salomaa

 

 

 


Ajankohtaista -arkisto