Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Nyrkkeilyn SM-kisat ovat voimainkoitos

Lauantaina alkavat ja maanantaina finaaleihin päättyvät nyrkkeilyn SM-kilpailut ovat Urheilutalossa kilpailujohtaja Jouni "Nate" Nurmisen mukaan todellinen voimainkoitos niin itse ottelijoille kuin myös Lahden Kalevalle, joka toimii kisojen järjestäjänä.
- Kyllä tässä on saanut viime kuukausien aikana kovasti tehdä töitä. Onneksi yhteistyökumppaneita on löytynyt, sillä kulut ovat kovat, Nate painottaa.

Hänen tietojensa mukaan SM-ilpailuja ei kannata järjestää kuin Helsinki-Tampere -akselilla. Kaleva joutuu järjestämisoikeudesta maksamaan Nyrkkeilyliitolle 10 000 euroa lisenssimaksuina. Lisäkuluja muodostuu esimerkiksi vuokrasta, vaikka Lahden kaupunki onkin hyvin mukana.
- Tämä on vaativa haaste seuralle. Onneksi olemme kokenut kisajärjestäjä, joten seuran nyrkkeilyjaoston ryhmä innolla mukana.

Nate Nurminen toivoo, että myös yleisö tulee runsaslukuisesti paikalle. Yleisötavoitteeksi lauantain ja sunnuntain osalta on asetettu 300-400 maksavaa katsojaa/päivä. Maanantaisiin finaaleihin odotetaan paria sataa katsojaa lisää.
- Tavoitteet ovat kovia, mutta täytyy muistaa, että Kaleva oli viime vuonna Helsingissä SM-kisojen paras seura.

Tällä kertaa suurin mielenkiinto varmasti suuntautuu etelälahtelaiseen Ville Hukkaseen, joka ottelee 81-kiloisissa. Kuusi vuotta tätä sarjaa hallinnut Turun Eemeli Katajisto siirtyi ammattilaiseksi.
- Ville on meidän tähti-iskijämme, mutta muitakaan ei voi unohtaa. Seurastamme on kisoissa mukana kahdeksan iskijää. Hyviä haastajia riitää ja esimerkiksi Jarkko Ojapalo voi lyödä itsensä mitaleille, ennakoi Nate Nurminen.

Kaikkiaan SM-kisoihin tulee yli 80 nyrkkeilijää. Luku koostuu ennakkoilmoittautumista ja Nurminen arveleekin määrän nousevan vielä lauantaina, sillä ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollinen. SM-mitaleista kamppaillaan yhdeksässä sarjassa painoluokissa 48-91 kiloa. Kalevan nyrkkeilijöiden lisäksi lahtelaismenestystä kehästä hakevat myös Laakin nyrkkeilijät.

Harri Hulkko

Hukkanen

Ville Hukkasella on lyömisen lahja - ja kirous

Mitkään sääntömuutokset eivät ole poistaneet nyrkkeilystä sen oleellista elementtiä. Kun isku osuu, se sattuu. Mitä kovempi isku on, sitä enemmän se sattuu. Mitä enemmän sattuu, sitä epävarmempi nyrkkeilijästä tulee.
Kun vastakkain on kaksi huippuottelijaa, päättyy ottelu harvoin tyrmäykseen. Tämä pätee sekä amatööri- että ammattinyrkkeilyyn. Iskuvoimalla on silti kummassakin nyrkkeilyn muodossa merkitystä.

Lahden Kalevan Ville Hukkanen, 19, osaa lyödä kovaa. Tämä kyky on kääntänyt monta ottelua hänen edukseen, mutta siitä on ollut myös paljon harmia. Hukkanen on kärsinyt jatkuvasti käsivammoista. Hänen rystysiään on operoitu neljä kertaa, ja jokaista leikkausta on seurannut pitkä kilpailutauko.
 - Lopettaminenkin on käynyt mielessä, kun ei ole päässyt kolmeen vuoteen harjoittelemaan ja kilpailemaan täyspainotteisesti Hukkanen myöntää.

Viimeisin loukkaantumisen aiheuttama kilpailutauko kesti miltei puoli vuotta ja päättyi 28. tammikuuta, kun Hukkanen kukisti pohjoisirlantilaisen Damien Ramseyn Kankaanpäässä kaikin tuomariäänin.

SM-kilpailuille on Hukkaselle tänä vuonna tavallistakin suurempi merkitys. Kisat käydään kotiyleisön edessä, ja niissä on panoksena paikka viimeiseen olympiakarsintaturnaukseen, joka käydään Turkissa huhtikuussa.

Hukkanen voitti ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruutensa jo 16-vuotiaana vuonna 2009. Hän ei ole koskaan hävinnyt ottelua SM-kilpailuissa. Nyt edessä on kuitenkin uusi haaste, sillä Hukkanen nousee sarjaan 81 kiloa. Sarjaa on pitkään hallinnut turkulainen Eemeli Katajisto, jolla on kokemusta useista arvokilpailuista.
 - Ei tarvitse enää pudottaa rajusti painoa, mikä taas lisää ottelukuntoa. Uskon että 81 kiloa on oikea sarja. Vaikka olen monia fyysisesti pienempi, niin olen irtonaisempi ja jaksan paremmin kuin mitä aikaisemmin 75-kiloisissa", Hukkanen sanoo.

Sarjan 81 kiloa Suomen mestari pääsee Turkin karsintaturnaukseen, jossa 81-kiloisissa on jaossa vielä kolme olympiapaikkaa. Tilaisuus on Hukkaselle ainoa, sillä ensimmäisestä karsinnasta, Azerbaidzhanin MM-kilpailuista, hän joutui jäämään pois loukkaantumisen vuoksi.
 - Olympiakarsinnoissa kun on vähän arpaonnea ja pysyy terveenä, niin olympiapaikka on mahdollinen Hukkanen vakuuttaa.
Hukkasella onkin Lahdessa kaksi kovaa tehtävää: voittaa Suomen mestaruus ja pitää kädet ehjinä.

Mikko Marttinen

 


Ajankohtaista -arkisto