Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Viimeistä vietiin, ketä kiinnostaa?

Viimeinen Uusi Lahti "Cup" pelattiin tällä kertaa turnausmuotoisena. Neljä joukkuetta (FC Lahti, HJK, KuPS ja Haka) kohtasivat viikonlopun aikana vuoroin toisensa ja eniten pisteitä kerännyt vei lopulta 12 000 euroa. Turnaus oli yhtä kiihottava kuin Suurhallin betonilattia, sen ohut nurmimatto ja kolkon harmaan seinät. 15 euroa yhden päivän lipusta tuntui kiskonnalta, varsinkin kun opiskelijahintoja ei turnaukseen ollut.

Pelillisesti turnauksen taso ei antanut aihetta tuuletuksiin, ei edes pieniin riemunkiljahduksiin. Kulahtaneella alustalla kulahtaneissa olosuhteissa voiton nappasi jälleen kulahtanut Helsingin Jalkapalloklubi. FC Lahti jätettiin turnauksessa armotta hännille. Kuhnureiden peli kuitenkin parani perjantain hirvittävästä kaaoksesta sunnuntain paikoin näppäräänkin syöttelyyn. Liigatasoiset pelaajat ovat silti edelleen yhden käden sormilla laskettavissa. Tommi Kautosen leiristä turnauksen ainoita onnistujia oli saksalainen testimies Hendrik Großöhmichen, joka heti maanantaina palkittiinkin vuoden mittaisella sopimuksella.

suurhalli
FC Lahti ja HJK viimeistä kertaa Uusi Lahti Cupissa

Uusi Lahti Cup tuhkataan, haudataan ja jätetään kylmästi kasvamaan heinää. Entä sitten, kiinnostaako se ketään?
Uusi Lahti Cup kuopataan, eikä tapahtumaa jää edes ikävä. Jalkapallo on kesäpeli, sitä kuuluu pelata ulkona, vihreällä nurmikolla, auringon porottaessa niskaan tai veden piiskatessa selkää. Pelin on oltava tasokasta ja siinä on oltava panosta, pelkkä rahasta pelaaminen puolivalmiilla junnujoukkueella ei sytytä ketään. Jalkapallo ei ole pelkästään peliä, se on myös intohimoa ja tunnetta. Suurhallin kolkkoudessa intohimoinen rakkaus lajiin ja omaan joukkueeseen jäi taas kerran näkemättä.

Uusi Lahti Cup mullataan, ja tapahtumaa jäädään varmasti kaipaamaan. Tapahtuma on monelle talven kohokohta, pieni pilkahdus kesää pakkasen keskellä. Silloin puidaan tulevan kesän otteluohjelmaa oluen ääressä, keskustellaan pelaajahankinnoista hyvänpäiväntuttujen kanssa ja kajautetaan karaoket Wanhassa Mestarissa kannattajaporukalla. Se on kuhnureiden kannattajia yhdistävä symboli, joka samalla muistuttaa lahtelaisia siitä, ettei Pelicans ole mastokaupungin ainoa urheilujoukkue.

Lahti Cup on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Se on poissa, kuollut, potkaissut tyhjää. Toivottavasti joku visionääri vähät välittää suruajasta, ja suunnitteilla on jo uusi cup, turnaus tai muu huikea spektaakkeli, jossa olosuhteet ovat ankeat ja pelin taso surkea, mutta tunnelma kohdallaan.

Uusi Lahti Cupin muistoa kunnioittaen,
Elina Salomaa


SM-liigahistoriaa tehdään jäähallissa

Lahden jäähallissa eli Isku Areenassa tehdään tässä kuussa kaikella todennäköisyydellä jääkiekkohistoriaa. Puolustaja Jan Latvalalla on takanaan SM-liigassa 998 ottelua. Jos hän pelaa tänään perjantaina Raumalla Lukkoa vastaan ja lauantaina Lahdessa TPS:aa vastaan, tulee tuhat ottelua liigassa täyteen.
- SM-liiga on huomioinut tämän homman, koska maaottelutauko ajoittuu juuri tähän kohtaan, vitsailee Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen.

39-vuotias Jan Latvala on 20-vuotisen uransa aikana edustanut kasvattajaseuraansa JYPiä, Jokereita ja Pelicasia, jossa kuluva kausi on hänelle seurassa yhdeksäs. Latvalan ja seuran kanssa on myös solmittu pelaajasopimus myös ensi kaudeksi.
SM-liigassa eniten pelejä on pelannut Erik Hämäläinen, joka tunnetaan Lukko-ikonina. Hänellä on koossa 1001 peliä, joten Latvalalle on mahdollisuus saavuttaa uusi ennätys 18. kuluvaa kuuta, jolloin vastaan asettuu espoolainen Blues.

Latvala
Jan Latvala juhlii lauantaina 1000. SM-liigaotteluaan.

- Kovat juhlat ovat tulossa, mutta se ei riitä sopimukseen, että pelaa SM-liigassa tuhat peliä. Pelaamisella osaaminen pitää näyttää. Lade (Jan Lavala) on esimerkillinen ammattiurheilijasta, joka pitää huolta kropastaan ja kunnostaan. Hän on loistava esimerkki nuoremmille pelaajille, korostaa Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen.

- Itse olen tilanteeseeni tyytyväinen, kun seuran johtokin halusi minun jatkavan pelaajauraani. Mitään muita vaihtoehtoja en ehtinyt edes miettiä. Pelicansissa olen noussut jalustalle ja viihtynyt, Jan Latvala kuittasi vaatimattomasti, joka sanoi pelityylinsä olleen samanlainen 20 vuotta.
- Uskomatonta, että joku pelaaja kestää mukana näin pitkään, hämmästelee Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna.

Lauantainen TPS-ottelu ei juhlallisuuksien vuoksi pääse alkamaan kello 17, vaan aloituskiekko tavoittaa jään luultavasti vartin myöhässä.
- Juhlien takia emme pelaajasysteemiämme muuta. Tärkeintä on TPS:n kaataminen, valistavat Kai Suikkanen ja Jan Latvala.

Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto