Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Historiallinen konservatismi lisääntyy Suomessa

Mitään ei pidä muuttaa, on sellaisten yksinkertaisten poliitikkojen, kuten Päivi Räsäsen hokemia.
Räsänen toimii sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan traditioon vedoten. Erityisesti kristilliseen arvomaailmaan tukeutuvat eivät tunne historiaa ja pitää suurinta osaa historian saatossa tapahtuvia muutoksia väärinä. Nykyisen avioliittoinstituution suora rinnastaminen varhaisempiin avioliiton muotoihin on puhdas anakronistinen( asiaankuulumaton) myytti.

Suomen suurin myytti on, että olemme väkilukuun nähden maailman menestynein urheilumaa. Moni vain unohtaa, että 1920-luvuilla saavuttamamme kultamitalit eivät ole missään muotoa verrannollisia 2000-luvun mitaleihin. Dopingkäryt ovat auttamaton osa historiaamme.

Poliitikot valjastavat historian ideologisten päämääriensä käyttöön joko suoralla valehtelemisella, kuten Paavo Väyrynen väittäessään lukeneensa koko Tolstoin tuotannon kahdessa päivässä tai liittämällä siihen asiaankuulumattomia väitteitä. Paras esimerkki tästä oli perussuomalaisten
eduskuntavaaleissaan esittämä väite, että heidän politiikkansa perustuu suomalaiseen kulttuuriin ja Suomen historiaan. Samassa yhteydessä he esittävät ja vaativat, että koulujemme historiantunneilla on korostettava suomalaista "ihmettä". Suomen historia olisi kerrottava menestystarinan muodossa eli siten, miten kansa nousi ryysyistä rikkauksiin. Tämä on selvä peittely-yritys.

Historiaamme kuuluvat niin Valco vuodot kuin Lasse Virenin veritankkaus. Siihen kuuluvat 1990-luvulla yleistyneet tissibaarit samalla tavalla kuin Suomen kulttuurihistorian kulta-ajan taiteilijakodit. Me emme pääse pakoon omista itärajamme keskitysleireistä. Talvisota on myyttien myytti, mutta se hävittiin. Venäjän historia ei edes muista koko sotaa kuin pienenä koillisena kahakkana. Historian kirjoitus on aina valikoivaa. Useimmiten juuri sotien voittajat kirjoittavat sen mieleisekseen.

Jo nyt joku kaukaa viisas suomalaistutkija kirjoittaa varta vasten omaa historiallista myyttiään siitä sankarillisesta taistelusta, jota rohkea Suomen kansa kävi vastustaessaan EU:ta. Tämä tapahtuu sitä suuremmalla todennäköisyydellä, mitä todennäköisemmin EU:n rahapolitiikka karahtaa kiville ja palamme turvalliseen "mummoon".

Suomalaiset ovat erittäin ahkeria selittämään historiaansa parhain päin. Olemme onnistuneet purkamaan Suomi- Ruotsi myyttiä ( Matti Klinge) jo onneksi, mutta vielä on tehtävää. Erityisesti koko kirkkohistoriaamme olisi tehtävä uusi "uskonpuhdistus".

Me suomalaiset olemme vain kansa muiden joukossa, vaikka meillä saattaisikin olla jotain erityskykyjä ja poikkeuksellisia "sisu" ominaisuuksia.
Tuntuukin, että suuri suomalainen ihminen kasvaa raivokkaasti rimpuillen yhä pienemmäksi. Kodissa pahoinvointi lisäytyy, kaadamme metsät natura-alueiltamme, vedämme 8 km tien keskeltä kaupunkia, kalastamme Itämerestä liikaa, hävitämme luonnostamme 3 lajia vuodessa. Teemme maailman toiseksi eniten itsemurhia ja juomme viinaa humaltumistarkoituksessa eniten eskimoiden jälkeen. Eläköön uusi uljas tietosuomi!

Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit