Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SportSPORTTINURKKA
 

Pelicans uhkaa jo Kalpaa

Vaikka Pelicansilla on sairastuvalla neljä tärkeää laitahyökkääjää, on peli ollut jopa yllättävänkin tuloksellista. Viimeiset viisi peliä ovat tuoneet 10 pistettä eli pistetahti on ollut hyvä ja sarjaa johtava Kalpa on enää 6 pisteen päässä. Suikkanen tosin jo ehti kertomaan, ettei joukkueessa ajatella runkosarjan voittoa, vaan joukkueen tavoite on edelleen vain selviytyminen kuuden joukkoon.

Pelsua on pitänyt pinnalla ilmiliekeissä oleva kakkosketju Immonen-Hodgman-Sopanen. Varsinkin maestro "Hodari" on erittäin näyttävä pelaaja, jolla luistin kulkee ja mailataituruus on omaa luokkaansa. Hallilta kuuluneiden huhujen mukaan Hodgman olisi jo tehnyt jatkosopimuksen ensi vuodeksi, mikä olisi kyllä lahtelaisille kiekkojännäreille onnenpotku.

Mielenkiintoa loppukuulle tuo lähestyvä siirtoraja, sillä tammikuun lopun jälkeen joukkueita ei voi enää vahvistaa. Niinpä huhua jos jonkinlaista liikkuu nyt hallilla, netissä ja baarikeskusteluissa. Huhujen mukaan vahviten Pelicansiin ollaan tuomassa Timo Pärssistä. Pärssiselle varovainen peukku ylös-merkki, mutta kysymysmerkki on miehen selkäongelmat, joiden takia ura meinasi jo loppua vuosi sitten.
Toinen viime päivien huhu kertoo kahden KHL-pelaajan liittymisestä Pelicansin riveihin viikonloppuna. Kävi sitten niin tai näin, on selvä, että 1-2 uutta pelaajaa seuraan tulee.

Tämä saattaa tietää myös sitä, että muutamasta pelaajasta tullaan luopumaan. Vahviten lähtökuopissa on hevosmiestentietotoimiston mukaan Marttinen ja Loppi, joiden sopimukset muutenkin loppuvat tähän kauteen. Tänään perjantaina kannattaa muuten mennä hallille katsomaan peliä, kun Kärppien uusin vahvistus , ex-NHL-stara Josef Stümpel pelaa ensimmäisen pelinsä oululaisten riveissä. Niin ja ainahan se on kiva käydä katsomasssa , kuinka Kärpät kaatuu....

Uusi Lahti Cup

Perjantaina ehtii ennen lätkämatsia käydä suurhallissa, jossa viikonloppuna pelataan viimeinen Uusi Lahti Cup vai pitäisikö sanoa turnaus, sillä tällä viimeisellä kerralla pelit pelataan turnausmuodossa, mikä onkin hyvä uudistus. FC Lahti esittäytyy lahtelaisille hieman uusiutuneen joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa.
Mukana on myös yksi testipelaaja. Näytönpaikan saa saksalainen toppari Hendrik Großöhmichen. Kookas toppari on valmentaja Kautosen mukaan esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita.

Hendrikin lisäksi Kuhnureiden kannattajille esiintyvät ensimmäistä kertaa Lahdessa talven aiemmissa otteluissa pirteästi jo pelannut Tommi Kari sekä loukkaantumisesta hyvää vauhtia kuntoutuva Jaakko Lepola. Mielenkiintoista on myös nähdä Patomäen dynamo Konsta Hietanen parin vuoden tauon jälkeen FC Lahden paidassa.

Turnauksen muut joukkueet ovat kovaa veikkausliigatasoa, kun suurhallin pehmennetylle betonille juoksevat HJK, Kups ja Haka.
HJK on suurin ennakkosuosikki nappaamaan 12 000 euron pääpotti, mutta Lahti on yllätysvalmis ja uskonkin, että ainakin Kupsin ja Hakan kaataminen on mahdollista. HJK:kin on haavoittuvainen, sen verran paljon helsinkiläisillä tullut muutoksia viime kauden joukkueeseen.

Futisfaneille turnaus on tietenkin talven kohokohta ja monet viettävätkin viikonloppunsa suurhallissa. Niin teen minäkin. Laitetaan tähän loppuun turnausaikataulu, jotta viikonlopun suunnittelu käy helpommin:

pe 27.1. klo 17.00 FC Lahti - KuPS
pe 27.1. klo 19.00 HJK -Haka
la 28.1. klo 14.00 KuPS -Haka
la 28.1. klo 16.00 FC Lahti - HJK
su 29.1. klo 12.00 Lahden Reipas - FC Kuusysi (näytösottelu)
su 29.1. klo 14.00 KuPS - HJK
su 29.1. klo 16.00 Haka - FC Lahti


Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit