Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SportSPORTTINURKKA
 

Pelicans uhkaa jo Kalpaa

Vaikka Pelicansilla on sairastuvalla neljä tärkeää laitahyökkääjää, on peli ollut jopa yllättävänkin tuloksellista. Viimeiset viisi peliä ovat tuoneet 10 pistettä eli pistetahti on ollut hyvä ja sarjaa johtava Kalpa on enää 6 pisteen päässä. Suikkanen tosin jo ehti kertomaan, ettei joukkueessa ajatella runkosarjan voittoa, vaan joukkueen tavoite on edelleen vain selviytyminen kuuden joukkoon.

Pelsua on pitänyt pinnalla ilmiliekeissä oleva kakkosketju Immonen-Hodgman-Sopanen. Varsinkin maestro "Hodari" on erittäin näyttävä pelaaja, jolla luistin kulkee ja mailataituruus on omaa luokkaansa. Hallilta kuuluneiden huhujen mukaan Hodgman olisi jo tehnyt jatkosopimuksen ensi vuodeksi, mikä olisi kyllä lahtelaisille kiekkojännäreille onnenpotku.

Mielenkiintoa loppukuulle tuo lähestyvä siirtoraja, sillä tammikuun lopun jälkeen joukkueita ei voi enää vahvistaa. Niinpä huhua jos jonkinlaista liikkuu nyt hallilla, netissä ja baarikeskusteluissa. Huhujen mukaan vahviten Pelicansiin ollaan tuomassa Timo Pärssistä. Pärssiselle varovainen peukku ylös-merkki, mutta kysymysmerkki on miehen selkäongelmat, joiden takia ura meinasi jo loppua vuosi sitten.
Toinen viime päivien huhu kertoo kahden KHL-pelaajan liittymisestä Pelicansin riveihin viikonloppuna. Kävi sitten niin tai näin, on selvä, että 1-2 uutta pelaajaa seuraan tulee.

Tämä saattaa tietää myös sitä, että muutamasta pelaajasta tullaan luopumaan. Vahviten lähtökuopissa on hevosmiestentietotoimiston mukaan Marttinen ja Loppi, joiden sopimukset muutenkin loppuvat tähän kauteen. Tänään perjantaina kannattaa muuten mennä hallille katsomaan peliä, kun Kärppien uusin vahvistus , ex-NHL-stara Josef Stümpel pelaa ensimmäisen pelinsä oululaisten riveissä. Niin ja ainahan se on kiva käydä katsomasssa , kuinka Kärpät kaatuu....

Uusi Lahti Cup

Perjantaina ehtii ennen lätkämatsia käydä suurhallissa, jossa viikonloppuna pelataan viimeinen Uusi Lahti Cup vai pitäisikö sanoa turnaus, sillä tällä viimeisellä kerralla pelit pelataan turnausmuodossa, mikä onkin hyvä uudistus. FC Lahti esittäytyy lahtelaisille hieman uusiutuneen joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa.
Mukana on myös yksi testipelaaja. Näytönpaikan saa saksalainen toppari Hendrik Großöhmichen. Kookas toppari on valmentaja Kautosen mukaan esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita.

Hendrikin lisäksi Kuhnureiden kannattajille esiintyvät ensimmäistä kertaa Lahdessa talven aiemmissa otteluissa pirteästi jo pelannut Tommi Kari sekä loukkaantumisesta hyvää vauhtia kuntoutuva Jaakko Lepola. Mielenkiintoista on myös nähdä Patomäen dynamo Konsta Hietanen parin vuoden tauon jälkeen FC Lahden paidassa.

Turnauksen muut joukkueet ovat kovaa veikkausliigatasoa, kun suurhallin pehmennetylle betonille juoksevat HJK, Kups ja Haka.
HJK on suurin ennakkosuosikki nappaamaan 12 000 euron pääpotti, mutta Lahti on yllätysvalmis ja uskonkin, että ainakin Kupsin ja Hakan kaataminen on mahdollista. HJK:kin on haavoittuvainen, sen verran paljon helsinkiläisillä tullut muutoksia viime kauden joukkueeseen.

Futisfaneille turnaus on tietenkin talven kohokohta ja monet viettävätkin viikonloppunsa suurhallissa. Niin teen minäkin. Laitetaan tähän loppuun turnausaikataulu, jotta viikonlopun suunnittelu käy helpommin:

pe 27.1. klo 17.00 FC Lahti - KuPS
pe 27.1. klo 19.00 HJK -Haka
la 28.1. klo 14.00 KuPS -Haka
la 28.1. klo 16.00 FC Lahti - HJK
su 29.1. klo 12.00 Lahden Reipas - FC Kuusysi (näytösottelu)
su 29.1. klo 14.00 KuPS - HJK
su 29.1. klo 16.00 Haka - FC Lahti


Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit