Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


SportSPORTTINURKKA
 

Pelicans uhkaa jo Kalpaa

Vaikka Pelicansilla on sairastuvalla neljä tärkeää laitahyökkääjää, on peli ollut jopa yllättävänkin tuloksellista. Viimeiset viisi peliä ovat tuoneet 10 pistettä eli pistetahti on ollut hyvä ja sarjaa johtava Kalpa on enää 6 pisteen päässä. Suikkanen tosin jo ehti kertomaan, ettei joukkueessa ajatella runkosarjan voittoa, vaan joukkueen tavoite on edelleen vain selviytyminen kuuden joukkoon.

Pelsua on pitänyt pinnalla ilmiliekeissä oleva kakkosketju Immonen-Hodgman-Sopanen. Varsinkin maestro "Hodari" on erittäin näyttävä pelaaja, jolla luistin kulkee ja mailataituruus on omaa luokkaansa. Hallilta kuuluneiden huhujen mukaan Hodgman olisi jo tehnyt jatkosopimuksen ensi vuodeksi, mikä olisi kyllä lahtelaisille kiekkojännäreille onnenpotku.

Mielenkiintoa loppukuulle tuo lähestyvä siirtoraja, sillä tammikuun lopun jälkeen joukkueita ei voi enää vahvistaa. Niinpä huhua jos jonkinlaista liikkuu nyt hallilla, netissä ja baarikeskusteluissa. Huhujen mukaan vahviten Pelicansiin ollaan tuomassa Timo Pärssistä. Pärssiselle varovainen peukku ylös-merkki, mutta kysymysmerkki on miehen selkäongelmat, joiden takia ura meinasi jo loppua vuosi sitten.
Toinen viime päivien huhu kertoo kahden KHL-pelaajan liittymisestä Pelicansin riveihin viikonloppuna. Kävi sitten niin tai näin, on selvä, että 1-2 uutta pelaajaa seuraan tulee.

Tämä saattaa tietää myös sitä, että muutamasta pelaajasta tullaan luopumaan. Vahviten lähtökuopissa on hevosmiestentietotoimiston mukaan Marttinen ja Loppi, joiden sopimukset muutenkin loppuvat tähän kauteen. Tänään perjantaina kannattaa muuten mennä hallille katsomaan peliä, kun Kärppien uusin vahvistus , ex-NHL-stara Josef Stümpel pelaa ensimmäisen pelinsä oululaisten riveissä. Niin ja ainahan se on kiva käydä katsomasssa , kuinka Kärpät kaatuu....

Uusi Lahti Cup

Perjantaina ehtii ennen lätkämatsia käydä suurhallissa, jossa viikonloppuna pelataan viimeinen Uusi Lahti Cup vai pitäisikö sanoa turnaus, sillä tällä viimeisellä kerralla pelit pelataan turnausmuodossa, mikä onkin hyvä uudistus. FC Lahti esittäytyy lahtelaisille hieman uusiutuneen joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa.
Mukana on myös yksi testipelaaja. Näytönpaikan saa saksalainen toppari Hendrik Großöhmichen. Kookas toppari on valmentaja Kautosen mukaan esittänyt harjoituksissa lupaavia otteita.

Hendrikin lisäksi Kuhnureiden kannattajille esiintyvät ensimmäistä kertaa Lahdessa talven aiemmissa otteluissa pirteästi jo pelannut Tommi Kari sekä loukkaantumisesta hyvää vauhtia kuntoutuva Jaakko Lepola. Mielenkiintoista on myös nähdä Patomäen dynamo Konsta Hietanen parin vuoden tauon jälkeen FC Lahden paidassa.

Turnauksen muut joukkueet ovat kovaa veikkausliigatasoa, kun suurhallin pehmennetylle betonille juoksevat HJK, Kups ja Haka.
HJK on suurin ennakkosuosikki nappaamaan 12 000 euron pääpotti, mutta Lahti on yllätysvalmis ja uskonkin, että ainakin Kupsin ja Hakan kaataminen on mahdollista. HJK:kin on haavoittuvainen, sen verran paljon helsinkiläisillä tullut muutoksia viime kauden joukkueeseen.

Futisfaneille turnaus on tietenkin talven kohokohta ja monet viettävätkin viikonloppunsa suurhallissa. Niin teen minäkin. Laitetaan tähän loppuun turnausaikataulu, jotta viikonlopun suunnittelu käy helpommin:

pe 27.1. klo 17.00 FC Lahti - KuPS
pe 27.1. klo 19.00 HJK -Haka
la 28.1. klo 14.00 KuPS -Haka
la 28.1. klo 16.00 FC Lahti - HJK
su 29.1. klo 12.00 Lahden Reipas - FC Kuusysi (näytösottelu)
su 29.1. klo 14.00 KuPS - HJK
su 29.1. klo 16.00 Haka - FC Lahti


Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit