Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


SportSPORTTINURKKA

 

Mtv3 ja urheilu

Mtv3 on viime vuosina haalinut kovalla vauhdilla omalle kanavalleen liki kaikki Suomen kansan suosikkiurheilulajit.
Ensin hommattiin F1-kisat, sitten alppihiihtokisat. Sen jälkeen napattiin mäkihyppy ja maastohiihto ja kauniiksi lopuksi lätkämaajoukkueen pelit MM-kisoineen.

Mtv3 on televisiomaailman iltapäivälehti. Kanava, jossa legenda-status lyödään liki kaiken kylkeen. Tiedättehän: legendaarinen kisa, legenda-valmentaja jne.....Mikään ei tunnu olevan ihan tavallista. Jotenkin minusta vaikuttaa, että Mtv3 ja urheilu on huono pari yhdessä, ainakin jos mietitään suomalaisten edesottamuksia kyseisissä lajeissa sen jälkeen, kun maikkari lajit kanavalleen nappasi.

Suomalaiset menestyivät komeasti formuloissa. Oli Häkkistä, Saloa, Räikköstä, Järvilehtoa jne ja jatkuva taistelu maailmanmestaruuksista. Tänä päivänä on ainoastaan Kovalainen ja kova taisto sijoista 16-19. Ketä kiinnostaa?

Alppihiihto alkoi maikkarilla aikoinaan huikealla Palander/Poutianen hehkutuksilla, mutta kuinkas sitten kävikään? Ainoastaan Poutianen jaksaa vielä kärkitaisteluissa, tänä vuonna ei hänkään...ja Kalle on koko ajan saikulla tai radalta ulkona. Ketä kiinnostaa?

Mäkihypyssä Suomen dominointi on vain kaukainen haave menneisyydestä. Tällä kaudella on onnistuttu, jos on saatu pari miestä edes toiselle kierrokselle. On pitänyt hurrata itävaltalaisten kolmoisvoitoille. Huikeaa! Ketä kiinnostaa?

Suomen maastohiihdonkin Mtv3 on onnistunut tyssimään. Naiset pärjäävät vielä jotenkin, ainakin, jos puhutaan sijoista 4- 20. Miehet sen sijaan taistelevat komeasti sijoilla ynnä muut. Ketä kiinnostaa?

Mitä luulette, että käy Suomen lätkämaajoukkueelle kevään MM-kisoissa, kun oikeudet kisoihin omistaa nyt ensimmäistä kertaa Mtv3?
Panostus ja kotikisojen hehkutus on jo etukäteen niin ylitsevuotavaa, että siinä ei voi käydä muuta kuin kalpaten.
Luultavasti Suomi putoaa jo puolivälierissä ja kisat menevät muutenkin perseelleen. Tähän kun vielä lisätään, että legendaarisen selostajan Antero Mertarannan ääntä saa kuuluville vain rahalla maksukanavalta, niin ollaan maikkarin urheiluosaamisen keskipisteessä.

Legendaarista eikö totta?


Pelicans vuoristoradassa


Pelicans jatkaa kannattajiensa piinaamista pelaamalla välillä hyvin, välillä taas turhankin ylimielisesti. Jokerit käytiin komeasti kaatamassa Jaffa-areenalla, mutta seuraavaksi kaaduttiinkin sarjan pohjamudissa kulkevalle Ilvekselle puseron ylänapit komeasti auki.

Joulutauon jälkeen Pelsut ovat pelanneet kuusi peliä, joista se on kerännyt 9 pistettä maalieron ollessa 16-18. Pistekeskiarvo (1,5 p/ottelu) on vielä riittävä pitämään pelsut jatkossakin kuuden sakissa, joten ei huolta sen enempää. Täytyy ottaa myös huomioon se, että vieraissa on pelattu neljä matsia, kotona vain kaksi.

Päästettyjen maalien lukumäärä sen sijaan on yllättävä. Puolustus on viime peleissä ollut ihmeen haavoittuvainen, eikä Hovinenkaan ole pelannut sillä tasolla, millä pelasi ennen loukkaantumistaan. Ihmeen paljon Hovinen pomputtelee kiekkoja tällä hetkellä eteensä ja muutama helppo kutikin on sisään lurahtanut.
Koskahan Kuuselaa kokeillaan maalissa? Ainakin valmentajat lupailivat lisää näytönpaikkoja keväämmälle. Toinen vaihtoehtohan olisi napata Jere Myllyniemi Saipasta kakkosveskaksi loppukaudeksi. Myllyniemi antoi hyvät näytöt pikapestillään joulukuussa, mutta huhut kertovat, että Saipa ei ole tyytyväinen Pelicansin tarjoamaan korvaukseen.

Pelicans reagoi siirtomarkkinoilla, kun se nappasi rosteriinsa Ilkka Pikkaraisen. Hyvä haku tähän paikkaan, sillä tälläinen ilkeä, iso rightin sniper on tarpeen viimeistään playoffeissa. Toivotaan että Pikarainen vastaa huutoon ja paukuttaa maaleja turkoosipaidassa.

Suikkanen on lupaillut vielä 1-2 uutta pelaajaa kokoonpanoon ennen tammikuun loppua. Se saattaa tarkoittaa sitä, että muutamasta pelaajasta luovutaan. Nähdäkseni tulilinjalla ovat silloin herrat Loppi ja Sopanen, jotka voisivat muissa seuroissa kiinnostusta herättääkin.
Loppi pelasi hyvän pre-seasonin, mutta nilkkavamma kauden kynnyksellä taisi pilata kauden. Sopanen taas on liian ailahtelevainen pelaaja ja välillä näyttää, ettei Viliä hommat oikein nappaa. Joskus häkki heiluu, mutta sen jälkeen on yleensä 10-15 peliä hiljaisempaa eli tasaisempaa suorittajaa kaivattaisiin. Eri asia on tietenkin se, löytyykö sellaista?

Viikonloppuna Pelicansin vieraskiertue jatkuu, kun perjantaina kohdataan sarjakärki Kalpa ja lauantaina aina paha SaiPa. Näistä on pakko ottaa vähintään kolme pistettä, jotta pysytään edes jonkinlaisessa pistevauhdissa. Hifk ja Jokerit hengittävät jo niskaan ja luulenkin, että runkosarjan lopussa molemmat joukkueet ovat Pelicansin ja Ässien edellä sarjataulukossa.

Pelicansin loppukauden selvä tavoite onkin pysyä kuuden sakissa ja näin saada paremmat lähtökohdat kevään ratkaisupeleihin.
Kalpan pistejohto on sen verran vakuuttava, ettei sen runkosarjavoittoa muutama yllättäväkään tappio enää uhkaa.
Pelicans, Ässät, Hifk, Jokerit, Jyp ja Kärpät taistelevat sijoista 2-7, joten jollekin näistä joukkueista jää käteen Musta Pekka eli sija 7. ja putoaminen säälipleijareihin.

Mielenkiintoinen loppukausi tulossa!

Pete Salomaa

 


Kolumnistin muut kolumnit